Elle Macpherson: Όσα κάνει για να έχει αυτό το σώμα στα 53 της

Elle Macpherson: Όσα κάνει για να έχει αυτό το σώμα στα 53 της

Τι άλλαξε στη διατροφή της όταν έγινε 50 και είδε τεράστια διαφορά;

Διανύει την έκτη δεκαετία της ζωής της κι όμως οι φωτογραφίες της μαγιό ακόμα δικαιολογούν τον τίτλο «The Body». Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό της Elle Macpherson (πέρα από τα πολύ καλά της γονίδια);


https://www.instagram.com/p/BdgOVcfFWnB/

Η 53χρονη Αυστραλή μίλησε στο site Goop για την άσκηση και τη διατροφή της. «Για εμένα, το παν είναι να τρέφομαι “καθαρά”, να τρώω πολλά λαχανικά και να είμαι δραστήρια κάθε μέρα, δίνοντας στο σώμα μου ό,τι χρειάζεται για να λειτουργεί όσο καλύτερα μπορεί. Είμαι vegan και ακολουθώ μια αλκαλική δίαιτα με οργανικές εποχιακές φρέσκες τροφές. Επειδή κάθε λαχανικό σού προσφέρει διαφορετικά οφέλη, προσπαθώ να έχω ποικιλία στη διατροφή μου. Επίσης, πίνω πολύ νερό» εξήγησε.

Όσο για το πρόγραμμα της γυμναστικής της: «Όταν ήμουν πιο μικρή, έκανα πολύ αυστηρές προπονήσεις υψηλής έντασης αλλά τώρα απλώς ακούω το σώμα μου και βάζω ποικιλία στην άσκησή μου. Όταν ξυπνάω, σκέφτομαι τι πραγματικά έχει ανάγκη το σώμα μου τη συγκεκριμένη μέρα. Μπορεί να είναι κολύμπι, περπάτημα, yoga, ποδήλατο ή boxing. Αυτή η ποικιλία είναι πολύ πιο διασκεδαστική και μου δίνει μεγαλύτερο κίνητρο να ασκηθώ.


https://www.instagram.com/p/BcIcbmclYSd/

Μάλιστα, παραδέχθηκε: «Λίγο πριν γίνω 50, άρχισα να μη νιώθω καλά με το σώμα μου. Ξαφνικά, όσα έκανα για την υγεία και την ομορφιά μου όσο ήμουν μικρότερη, σταμάτησαν να είναι τόσο αποτελεσματικά. Έτσι, αφού μίλησα με τον διατροφολόγο μου, “καθάρισα” πολύ τη διατροφή μου και άρχισα να τρώω μόνο οργανικά τρόφιμα και να αποφεύγω τα επεξεργασμένα προϊόντα, να κοιμάμαι περισσότερο και να είμαι πιο χαλαρή. Η διαφορά που είδα ήταν τεράστια».

Δες επίσης: Αυτό είναι το πρωινό που πρέπει να τρως, αν θέλεις να αδυνατίσεις