3 tips για να αρχίσεις την πρωινή γυμναστική από αύριο!

3 tips για να αρχίσεις την πρωινή γυμναστική από αύριο!

Μικρά κόλπα για εσένα, που δεν είσαι πρωινός τύπος.

Το να αφήσεις το ζεστό σου κρεβάτι το πρωί και να βάλεις τα αθλητικά σου μπορεί να ακούγεται από μόνο του σαν άθλος, αλλά αυτή είναι, σύμφωνα με έρευνες, η ιδανική στιγμή της ημέρας για να το κάνεις. Δεν είναι τυχαίο που μερικοί από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους του πλανήτη βάζουν το ξυπνητήρι τους πραγματικά πολύ νωρίς για να κάνουν την πρωινή τους προπόνηση Michelle Obama, για παράδειγμα, ξεκινάει τη γυμναστική της στις 4:30 τα ξημερώματα, ενώ ο CEO της Apple, Tim Cook, έχει τη βάρβαρη συνήθεια να βάζει το ξυπνητήρι του στις 3:45 για να προλάβει να διαβάσει τα emails του πριν κατευθυνθεί στο γυμναστήριο για το αγαπημένο του -πολύ- πρωινό session, περίπου στις 5:00).

Πώς θα ξεγελάσεις λοιπόν τον εαυτό σου ώστε να αρχίσει να βλέπει με λίγο καλύτερο μάτι την πρωινή γυμναστική; Οι άνθρωποι που το κατάφεραν λένε πως θα σε βοηθήσουν αυτά τα 3 tips:

Προετοιμάσου από το προηγούμενο βράδυ
Έχε έτοιμα τα ρούχα και τα παπούτσια για την προπόνηση, καθώς και ένα μπουκάλι με νερό ή, για παράδειγμα, το mp3 player με τα αγαπημένα σου τραγούδια. Όσο περισσότερες εκκρεμότητες έχεις αφήσει για το πρωί, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να αναβάλεις τη γυμναστική σου.

Κάνε το ξύπνημα πιο εύκολο
Άσε το ξυπνητήρι λίγο πιο μακριά από το κρεβάτι (αν γίνεται, αφαίρεσε εντελώς την επιλογή της αναβολής), άνοιξε τα παντζούρια ώστε να μπει φως αμέσως μόλις σηκωθείς και κατευθύνσου στο μπάνιο, για να ρίξεις δροσερό νερό στο πρόσωπό σου. Αμέσως μετά, πιες ένα μεγάλο ποτήρι νερό και φτιάξε έναν γρήγορο καφέ.

Ξανασκέψου τι σημαίνει «προπόνηση»
Έχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε ότι η σωματική άσκηση συνεπάγεται κατ’ ανάγκη την επίσκεψή μας σε έναν επαγγελματικό χώρο, όπως το γυμναστήριο, και πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον μία ώρα. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να αναθεωρήσεις. Προπόνηση δεν είναι μόνο «μισή ώρα στο διάδρομο, μετά όργανα και στη συνέχεια κοιλιακοί». Μπορεί να είναι 10 μόλις λεπτά σχοινάκι ή μια μικρή κυκλική διάρκειας 20 λεπτών – και μπορεί να γίνει οπουδήποτε. Στο σπίτι σου, στην πυλωτή της πολυκατοικίας ή στο πάρκο της γειτονιάς σου.

Δες ακόμα:
Έχεις βαρεθεί το κλασικό γυμναστήριο; Σου έχουμε 8 τέλειες εναλλακτικές!