15 λόγοι για να γραφτείτε στο γυμναστήριο!

15 λόγοι για να γραφτείτε στο γυμναστήριο!

Ο γυμναστής Παναγιώτης Κουμαντάκης εξηγεί γιατί δεν πρέπει να αναβάλλετε άλλο την εγγραφή σας στο γυμναστήριο

Η εγγραφή στο γυμναστήριο, είναι η σκέψη που υπάρχει στο μυαλό σχεδόν όλων των ανθρώπων που δεν ασχολούνται με την άσκηση. Σίγουρα ο καθένας έχει πολλές δικαιολογίες για να υποστηρίξει την αναβλητικότητά του, ωστόσο τα παρακάτω στοιχεία θα κάμψουν τις αντιστάσεις σας και θα σας «σπρώξουν» στην πόρτα το γυμναστηρίου.

1. Εμφάνιση: Η σωματική σας εικόνα θα βελτιωθεί και σε λίγο καιρό –κυριολεκτικά- θα νιώθετε ότι ζείτε σε άλλο σώμα.

2. Σωματικές ικανότητες: Με την άσκηση θα ανακαλύψετε το σώμα σας. Θα εκπλαγείτε όταν συνειδητοποιήσετε πόσες φυσικές ικανότητες έχετε!

3. Όρια: Όταν αγοράζετε ένα αυτοκίνητο θέλετε να ανακαλύψετε τα όριά του. Το σώμα είναι μια τέλεια μηχανή στην οποία ζείτε, δε θα μάθετε ποτέ τα όριά του;

4. Διάθεση: Με την άσκηση εκκρίνονται συγκεκριμένες ορμόνες οι οποίες δημιουργούν ευφορία και καλή διάθεση. Ζήστε το!

5. Αντι-στρες: Η άσκηση βοηθά αποτελεσματικά στη μείωση του στρες της καθημερινότητας, ενώ παράλληλα προάγει την ψυχική υγεία!

6. Αυτοπεποίθηση: Η βελτίωση της εμφάνισης, η ενδυνάμωση και οι όμορφες εικόνες που δημιουργεί το γυμναστήριο ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση, κάτι που έχει θετικό αντίκτυπο σε όλους τους τομείς της ζωής.

7. Ύπνος: Οι άνθρωποι που γυμνάζονται, έχει αποδειχτεί, ότι έχουν καλύτερο ύπνο από εκείνους που κάνουν καθιστική ζωή.

8. Πρόληψη: Η άσκηση προλαμβάνει μια σειρά ασθενειών. Πολλές μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες στο εξωτερικό, στα συμβόλαια ζωής που προσφέρουν, περιλαμβάνουν και συνδρομή στο γυμναστήριο..

9. Οργανισμός: Με τη γυμναστική ενδυναμώνεται ο οργανισμός, ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα, επιβραδύνονται τα σημάδια της γήρανση και αυξάνεται το προσδόκιμο όριο ζωής.

10. Δείκτες υγείας: Η άσκηση θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό του δείκτες υγείας σας όπως η χοληστερίνη και πίεση του αίματος. Μια εξέταση αίματος πριν ξεκινήσετε και άλλη μια 6 μήνες μετά θα σας πείσει.

11. Βελτίωση της στάσης: Η στάση του σώματος θα βελτιωθεί, και μαζί της θα εξαλειφθούν μυοσκελετικά προβλήματα όπως πόνοι στη μέση, στον αυχένα κτλ.

12. Αντοχή: Με την άσκηση βελτιώνεται η αντοχή του σώματος, πράγμα που οδηγεί σε μια ευκολότερη και πιο ξεκούραστη καθημερινότητα.

13. Προσωπικότητα: Όσο καλλιεργημένο και αν είναι το πνεύμα ενός ανθρώπου, αν το σώμα του δεν είναι ενεργό χάνεται η ισορροπία της ανθρώπινης φύσης. ΄΄ Νους υγιής εν σώματι υγιεί΄΄.

14. Κοινωνικοποίηση: Στο γυμναστήριο θα γνωρίσετε ανθρώπους, θα ανταλλάξετε απόψεις, θα γελάστε, θα παρασύρετε και θα παρασυρθείτε σε νέα ενδιαφέροντα. Εκεί γεννιούνται παρέες και φιλίες, εσείς δε θα ακολουθήσετε;

15. Οικονομία: Το γυμναστήριο είναι το μόνο μέρος που μπορεί κάποιος να πάει σε καθημερινή βάση, να κάνει πολλές διαφορετικές δραστηριότητες, να γυμναστεί, να αποκομίσει όλα τα παραπάνω οφέλη, και όλα αυτά μόνο με 0,70 ευρώ την ημέρα (μιλώντας για ετήσια βασική συνδρομή ενός σοβαρού γυμναστηρίου). Σκεφτείτε το..

Μην το αναβάλλετε άλλο, ξεκινήστε σήμερα!