Τελικά έχει νόημα να ψάχνεις το... "άλλο σου μισό";

Τελικά έχει νόημα να ψάχνεις το... "άλλο σου μισό";

Υπάρχει πράγματι "το άλλο μας μισό" εκεί έξω ή είναι μια επινόηση για ρομαντικές ψυχές;

Άραγε έχεις ποτέ νιώσει «μισή» ή «συμπληρωματική» μέσα σε μια σχέση ; Βίωσες απογοήτευση από ανεκπλήρωτα ή αντιφατικά αισθήματα ; Μήπως τελικά αντί να συνεχίζουμε να ψάχνουμε παραδοσιακά το άλλο μας «μισό», χρειάζεται να αρχίσουμε να αναζητάμε το άλλο μας ολόκληρο;

Τα περισσότερα προβλήματα που προκύπτουν μέσα σε μία σχέση προέρχονται από τις διαφορετικές επιδιώξεις και τα διαφορετικά «θέλω» των δύο φύλων, που καλούνται να εκπληρωθούν αμέσως μετά την αμοιβαία δέσμευσή τους. Οι αφετηρίες, οι εμπειρίες, τα ζητούμενα φαίνονται αρχικά κοινές, αλλά στην πορεία εμφανίζονται σημαντικά διαφορετικές.

Αυτό συμβαίνει γιατί όλοι μας από μικροί γαλουχηθήκαμε με την πεποίθηση της αναζήτησης του άλλου μας «μισού». Εκείνου του άνδρα ή εκείνης της γυναίκας που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στην προσωπικότητά μας και με την αντίστοιχη συνύπαρξη μαζί του θα λειτουργήσουμε αθροιστικά.

Στις σχέσεις όμως μισό και μισό ποτέ δεν έκανε ολόκληρο.

Είναι ανάγκη να υπερβείς αυτή την παλιά και βαθιά ριζωμένη αντίληψη, να μετακινηθείς και να δεις το θέμα "σχέση" από μια άλλη οπτική: σου αξίζει να είσαι σε μια σχέση που επεκτείνεις την προσωπικότητά σου, βελτιώνεις τα σημεία που υστερείς και παράλληλα ενθαρύνεις ενεργά με το παράδειγμά σου τον σύντροφό σου να κάνει το ίδιο.

Πώς όμως μπορείς να συνειδητοποιήσεις σε ποιο σημείο βρίσκεσαι ή με ποιο τρόπο μπορείς να λειτουργήσεις προς αυτή την κατεύθυνση; Το πιο σημαντικό είναι να αναγνωρίσεις ή να επανεξετάσεις το βαθύτερο πρωταρχικό λόγο για τον οποίο βρίσκεσαι ή θέλεις να δημιουργήσεις μία σχέση.

Όπως αναφέρει ο Neale Donald Walsh στο βιβλίο του "Συζήτηση με τον Θεό 1" :
"... σιγουρέψου ότι μπαίνεις σε μια σχέση για τους "σωστούς" λόγους. Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να δημιουργούν σχέσεις για "λάθος" λόγους: για να δώσουν ένα τέλος στη μοναξιά, να γεμίσουν ένα κενό, να αγαπιούνται, ή να έχουν κάποιον να αγαπούν. Κι αυτοί είναι ορισμένοι από τους καλύτερους λόγους. Άλλοι το κάνουν για να γιατρέψουν το εγώ τους, για να πάρει τέλος η κατάθλιψή τους, για να βελτιώσουν τη σεξουαλική ζωή τους, για να συνέλθουν από μια προηγούμενη σχέση ή είτε το πιστεύεις είτε όχι για να μη νιώθουν ανία. Κανένας από αυτούς τους λόγους δεν θα λειτουργήσει και αν δεν αλλάξει κάτι πολύ σοβαρό στην πορεία, τότε δεν θα αλλάξει ούτε και η σχέση."

Και επειδή η εφαρμογή είναι η καλύτερη δράση, σου προτείνω στην πράξη να αναλάβεις την εξής ενέργεια :

Σημείωσε και ιεράρχησε τις 5 θεμελιώδεις αξίες σου για την ιδανική σου σχέση και ζήτησε από το σύντροφό σου να κάνει το ίδιο και έπειτα ανταλάξτε απόψεις παραγωγικά.

Ο διάλογος που θα αναπτυχθεί, είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία για αμοιβαία αναγνώριση και αποδοχή αλλά και για να επαναδιατυπώσετε την κοινή σας θέληση να βιώσετε μια επιτυχημένη σχέση, μια σχέση αμοιβαίας αγάπης και σεβασμού.

Μπορείτε να "βρείτε" και να "ακολουθήσετε" τον Νικόλα:

www.nikolasouranos.com


Στο Facebook: http://www.facebook.com/nikolasouranos
Στο Twitter: https://twitter.com/nikolasouranos
Στο Instagram: http://instagram.com/nikolasouranos
Email: info@nikolasouranos.com Skype: nikolas.ouranos

Επίσης στο πρόγραμμα «Βρες τον Άνθρωπό σου»
της Ακαδημίας Σχέσεων, κάθε Πέμπτη Live και κάθε Κυριακή Online, μαζί με τους υπόλοιπους της Ακαδημίας, την Τζιλ Δούκα, Διεθνούς Φήμης Ομιλήτρια, την Ειρήνη Χειρδάρη, Sex Editor και την Μάρεα Λαουτάρη Δεληγιάννη Life & Relationship Coach .

Πληροφορίες – Συμμετοχές : http://www.acadimiasxeseon.gr