Ευτυχισμένα ζευγάρια: 5 συνήθειες που δυναμώνουν τη σχέση τους - Ακολουθήστε τις!

Ευτυχισμένα ζευγάρια: 5 συνήθειες που δυναμώνουν τη σχέση τους -  Ακολουθήστε τις!

Μήπως ήρθε η ώρα να λάβετε δράση;

Είναι και μερικά ζευγάρια που δε χορταίνεις να τα βλέπεις. Αγαπιούνται τόσο πολύ που δε χρειάζεται καν να το... διαφημίσουν σε γνωστούς και φίλους. Μη γελιόμαστε, ο έρωτας δεν κρύβεται!


Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που αγαπούν το σύντροφό τους και έχουν αποφασίσει να πάρουν τη μοίρα στα χέρια σας και να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να διατηρήσουν τη σχέση τους ζωντανή, τότε σίγουρα οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν πολύτιμες.

c563abab50b71d05adc836ba10a1dd3a


Τι συνηθίζουν να κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια; Πάμε να ρίξουμε μια ματιά και φυσικά να παραδειγματιστούμε από αυτούς:


1. Περνούν άφθονο χρόνο μαζί
Ναι, είναι πάρα πολύ βασικό. Χτίστε τη ζωή σας παρέα με το σύντροφό σας. Ο χρόνος που περνάτε παρέα με τον άλλον είναι πολύτιμος. Όλα αυτά τα πράγματα που κάνετε μαζί σας δένουν και φυσικά σας χαρίζουν όμορφες αναμνήσεις. Τέρμα οι δικαιολογίες! Όσο πιεσμένο πρόγραμμα κι αν έχετε, σίγουρα μπορείτε να βρείτε μερικά λεπτά της ημέρας να του αφιερώσετε. Δείτε μαζί μια ταινία, βγείτε για περπάτημα, χαζέψτε μαζί στο Internet, πηγαίνετε για φαγητό... όλα έχουν την αξία τους!


2. Δίνουν σημασία σε όλα αυτά που αρέσουν στο σύντροφό τους
Τι εννοούμε με αυτό; Αν γνωρίζουν πως ο σύντροφός τους αγαπά να του μαγειρεύουν, τότε το κάνουν συχνότερα. Πολλές φορές ξέρουμε καλά τι είναι αυτό που αρέσει στο σύντροφό μας αλλά δεν το κάνουμε. Μάθετε να διαβάζετε τις επιθυμίες αλλά και το body language του. Σύντομα θα κάνει κι εκείνος το ίδιο για εσάς.

7c9f02c812be5fed50ab08a13f0c1b63


3. Έχουν καταλάβει την αξία του... αγγίγματος
Τα αγαπημένα ζευγάρια κάθονται κοντά, αγκαλιάζονται συχνά και φυσικά αναζητούν την επαφή με το έτερον ήμισύ τους. Οι ψυχολόγοι συνιστούν πολλές-πολλές αγκαλιές. 20 δευτερόλεπτα αγγίγματος αρκούν για να δημιουργηθεί ένα πιο θετικό κλίμα ανάμεσά σας. Κάνετε συνήθειά σας την αγκαλιά πριν κοιμηθείτε και αφού ξυπνήσετε, μετά θα το αναζητάτε σαν τρελοί!


4. Ακούν και δε... διακόπτουν
Τα αγαπημένα και μονιασμένα ζευγάρια είναι υπέρ του διαλόγου. Αντιμετωπίζουν μαζί κάθε πρόβλημα και ακούν υπομονετικά τη γνώμη του άλλου. Δε διακόπτουν, δεν επιμένουν, δε βάζουν τον εγωισμό τους πάνω από όλα. Μήπως να παραδειγματιστείτε;


5. Κάνουν... σχέδια
Είναι πολύ σημαντικό να σχεδιάζετε να πραγματοποιήσετε μαζί μερικούς από τους πιο δυνατούς στόχους σας. Πέραν όμως από τους μακροπρόθεσμους στόχους, καλό θα ήταν να θέτετε μαζί μικρούς-απλούς-άμεσους στόχους τους οποίους πραγματοποιώντας τους θα γεμίζετε χαρά. Τα υγιή ζευγάρια έχουν καταφέρει να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο τη σχέση τους με αυτόν ακριβώς τον τρόπο!

Διαβάστε ακόμα

Τα 5 βήματα προς την ευτυχία: Οι αρχές του ρέικι που χαρίζουν γαλήνη, χαρά και αισιοδοξία!

Στρες των γιορτών: 3 tips για να διώξεις το άγχος & να ξαναγίνουν αυτές οι μέρες λαμπερές