Βλέπεις «πικάντικα» όνειρα; Ένας ειδικός εξηγεί τι σημαίνουν!

Βλέπεις «πικάντικα» όνειρα; Ένας ειδικός εξηγεί τι σημαίνουν!

Το υποσυνείδητο μιλάει. Μάθε τι θέλει να σου πει.

Έχεις να σκεφτείς τον πρώην σου μήνες κι όμως, ένα βράδυ τον βλέπεις στον ύπνο σου, σε ένα όνειρο πιο πικάντικο από ό,τι είχατε ζήσει ποτέ μαζί. Ή ενώ είσαι σίγουρη ότι είσαι μονογαμική, ένα πρωί ξυπνάς έντρομη από ένα όνειρο στο οποίο οι πρωταγωνιστές ήταν… περισσότεροι από δύο. Τι σημαίνουν άραγε τα σεξουαλικά όνειρά μας και μήπως προσπαθούν να μας πουν κάτι; Ένας ψυχολόγος αναλαμβάνει να μας εξηγήσει τα πάντα!

Ο Robert Taibbi, συγγραφέας και καθηγητής ψυχολογίας, που τον έχουν κατατάξει ανάμεσα στους 100 καλύτερους ψυχολόγους των ΗΠΑ και ο οποίος ειδικεύεται στις ανθρώπινες σχέσεις, αποκωδικοποιεί τα (μερικές φορές) πιο τρελά μας όνειρα:

Μεμονωμένα ή επαναλαμβανόμενα σεξουαλικά όνειρα με ξένους: «Μπορεί να ονειρευτείτε έναν ωραίο άντρα που έτυχε να δείτε μέσα στη μέρα και στο επόμενο όνειρο να πρωταγωνιστεί ο καθηγητής σας στο μάθημα της Στατιστικής. Σεξουαλικά όνειρα με αγνώστους ή απλούς γνωστούς (οι άντρες βλέπουν τέτοια όνειρα συχνότερα από ό,τι οι γυναίκες) αποτελούν καλούς δείκτες για τη λίμπιντό σας: το μυαλό σας προσπαθεί να σας πει ότι κάποιες ανάγκες σας δεν ικανοποιούνται». Αν το υποσυνείδητό μας προσπαθεί να μας περάσει ένα τέτοιο μήνυμα, ο Taibbiπροτείνει: «βρείτε έναν όμορφο και ασφαλή τρόπο να ικανοποιήσετε την ανάγκη σας για σεξ».

Τι είδους σεξουαλικές εμπειρίες ονειρεύεστε; «Πόσο απέχει αυτό που βλέπετε στον ύπνο σας από αυτά που κάνετε με το σύντροφό σας; Μερικές φορές ονειρευόμαστε κάτι λίγο έξω από τα συνηθισμένα ή ότι δοκιμάζουμε κάτι διαφορετικό που ανεβάζει την απόλαυσή μας ένα σκαλί πιο πάνω. Αν με το φως της ημέρας, αυτό εξακολουθεί να σας ιντριγκάρει, ίσως ήρθε η ώρα να μιλήσετε πιο ειλικρινά στο σύντροφό σας σχετικά με το τι θέλετε στις πιο ιδιαίτερες στιγμές σας μαζί».

Όνειρα που δεν μένουν απλώς στο σεξ: «Μπορεί να βλέπετε ένα σεξουαλικό όνειρο, αλλά η αίσθηση που σας μένει αφορά περισσότερο το πριν και το μετά – το ρομαντικό δείπνο, τα προκαταρκτικά, το ότι χαλαρώσατε αγκαλιά μαζί μετά το σεξ. Όλα αυτά μπορεί να αποκαλύπτουν πώς θέλετε να σας φέρεται ο σύντροφός σας (με περισσότερη τρυφερότητα ή ειλικρίνεια) ή πώς εσείς έχετε ανάγκη να είστε μέσα στη σχέση: πιο διεκδικητική ή περιπετειώδης… Σκεφτείτε το και μιλήστε του».

dreams in b085b

Όνειρα με προηγούμενους συντρόφους: «Τους τελευταίους τρεις μήνες είστε σε μια καλή σχέση με έναν φανταστικό άνθρωπο, αλλά στον ύπνο σας βλέπετε μερικές φορές τον πρώην σας; Στα όνειρά σας υπάρχει μια οικειότητα που στην πραγματικότητα έχει ξεθωριάσει εντελώς, αλλά αναρωτιέστε γιατί συνεχίζετε να ονειρεύεστε τον πρώην σας αντί για τον τωρινό σύντροφο. Το πρόβλημα είναι ότι ο εγκέφαλός σας απλώς δεν έχει αλλάξει ταχύτητα. Το σεξ με έναν νέο σύντροφο ενεργοποιεί παλιές συνάψεις, που παραπέμπουν στο παρελθόν. Με τον καιρό, όσο δημιουργούνται νέες εμπειρίες και μνήμες, το μυαλό σας θα φτιάξει νέα κυκλώματα και τα όνειρά σας θα προσαρμοστούν».

Τα πράγματα αλλάζουν όμως «αν ονειρεύεστε συνεχώς τον πρώην σας και το σκηνικό είναι πιο ευρύ, δηλαδή περιλαμβάνει όχι μόνο το σεξ, αλλά και κάποια διαφωνία από τα παλιά ή αν προσπαθείτε, για παράδειγμα, να τον εκδικηθείτε. Τότε τα όνειρα αυτά αφορούν λιγότερο το σεξ και περισσότερο τη θλίψη, την απώλεια και το αν έχετε ξεπεράσει κάποια θέματα. Και όλα αυτά χρειάζονται χρόνο για να τα λύσετε. Με τον καιρό, αν “δουλέψετε” τα συναισθήματά σας, αυτά τα όνειρα θα σταματήσουν, αν και υπάρχει περίπτωση αν ακούσετε κάτι που αφορά τον πρώην σας, να επιστρέψουν. Ίσως τότε σας βοηθήσει να δώσετε ένα “κλείσιμο” στην προηγούμενη σχέση. Γράψτε ένα γράμμα ή ένα email(το οποίο μπορεί να στείλετε, μπορεί και όχι), όπου θα λέτε όλα όσα δεν είχατε την ευκαιρία να πείτε. Αν είστε πιο τολμηρή, μπορεί να κανονίσετε και μια συνάντηση ή να τα πείτε από το τηλέφωνο. Προσοχή όμως, το θέμα δεν είναι να ξύσουμε παλιές πληγές ή να ρίξουμε λάσπη στον άλλο, αλλά να πούμε όλα όσα κρατάμε μέσα μας και νιώθουμε ότι πρέπει να βγουν».

http://tapintoyourinnerpower.blogspot.gr