5 απλές συνήθειες που θα σου φτιάξουν τη μέρα (και τη διάθεση)

5 απλές συνήθειες που θα σου φτιάξουν τη μέρα (και τη διάθεση)

Οι επιστήμονες μίλησαν – κράτα σημειώσεις

Αν η αρνητικότητα σου έχει χτυπήσει την πόρτα, αν ξυπνάς και δεν έχεις διάθεση για τίποτα τότε το θέμα αυτό σίγουρα σε αφορά. Το ήξερες πως μερικές μικρές αλλαγές αρκούν για να αλλάξει η διάθεση και η ψυχολογία σου στη στιγμή;


Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι παρακάτω συνήθειες μπορούν να σε οδηγήσουν πιο κοντά στην ευτυχία:


- Έρευνα του Πανεπιστημίου του San Francisco απέδειξε πως μια μικρή απόδραση το σαββατοκύριακο ή μια μονοήμερη εκδρομή αρκεί για να σου αλλάξει τη διάθεση. Οι εμπειρίες είναι πολύ πιο σημαντικές από τα υλικά αγαθά, επομένως καλύτερα να μαζεύεις χρήματα για εκδρομές παρά για... ρούχα!
- Τα τριαντάφυλλα μπορούν να σου φτιάξουν τη μέρα. Κι όμως, έρευνα του Harvard αναφέρει πως τα άτομα που συνήθιζαν να έχουν στο σπίτι τους φρέσκα τριαντάφυλλα καθ'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας έτειναν να είναι πιο χαρούμενα και λιγότερο αγχωμένα. Μήπως να πήγαινες μέχρι το ανθοπωλείο;

mood-happy-flowers 6d103


- Το ήξερες πως η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να σε οδηγήσει ένα βήμα πιο κοντά στην... κατάθλιψη; Κάνε τις απαραίτητες εξετάσεις και συμβουλέψου το γιατρό σου για τις βιταμίνες που πρέπει να λάβεις.
- Βρετανική έρευνα του JAMA Psychiatry απέδειξε πως η τακτική άσκηση μειώνει το ρίσκο εμφάνισης κατάθλιψης κατά περίπου 16%. Τρεις φορές την εβδομάδα αρκούν για να καταφέρεις να βελτιώσεις την ψυχολογία σου και φυσικά να αποκτήσεις το κορμί που ονειρεύεσαι.
- Τέλος, έρευνα του πανεπιστημίου του Michigan απέδειξε πως η υπερβολική ενασχόληση με το Facebook μόνο θετική επίδραση δεν έχει στην ψυχολογία σου. Με μέτρο, λοιπόν! Τόσα καλύτερα πράγματα υπάρχουν να κάνεις μέσα στη μέρα σου από το να χαζεύεις τις... ζωές των άλλων!