10 τρόποι για να γίνεις πιο χαρούμενη, σήμερα κιόλας

10 τρόποι για να γίνεις πιο χαρούμενη, σήμερα κιόλας

Μικρά πράγματα που μπορείς να κάνεις καθημερινά για να είσαι ευτυχισμένη

Η ευτυχία είναι επιλογή - κλισέ αλλά συνήθως ισχύει- όμως υπάρχουν μερικά μικρά πράγματα που μπορείς να κάνες καθημερινά για να... βοηθήσεις λίγο την κατάσταση.

Τα συγκεντρώσαμε σε αυτή τη λίστα:

-Βάλε ρούχα που σου αρέσουν. Φόρα το αγαπημένο σου τζιν όσο συχνά θες, διάλεξε χρώματα που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα, περιποιήσου τον εαυτό σου. Αν νιώθεις όμορφη, θα είσαι σίγουρα και πιο ευδιάθετη.

-Διάβασε ένα ωραίο βιβλίο. Ή ξαναδιάβασε το αγαπημένο σου βιβλίο.

-Βγες από τη ρουτίνα σου. Κάνε μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο, πήγαινε σινεμά μια καθημερινή μετά τη δουλειά, πήγαινε σε ένα μουσείο, απόλαυσε μια βόλτα στη γειτονιά σου.

-Νοιάσου για τους γύρω σου και γίνε ευγενική μαζί τους. Παράδοξο, αλλά, όσο περισσότερα δίνεις, τόσο πιο γεμάτη θα νιώθεις.

-Γυμνάσου. Έστω και για 20 λεπτά κάθε μέρα. Η γυμναστική μας γεμίζει με ορμόνες που φτιάχνουν τη διάθεσή μας.

-Κάνε σεξ. Ναι, φτιάχνει κι αυτό τη διάθεση.

-Εκτός από το σεξ, δώσε σημασία και στο φιλί. Μην ξεχνάς να φιλάς το αγόρι σου. Τρυφερά, παθιασμένα, πεταχτά. Με κάθε τρόπο που μπορείς να σκεφτείς- και με κάθε ευκαιρία.

-Άλλαξε κάτι στο σπίτι σου. Ανανεώνοντας τον χώρο στον οποίο ζεις (για παράδειγμα με ένα κολλάζ από φωτογραφίες σε έναν τοίχο στο δωμάτιό σου), θα ανανεώσεις τη διάθεσή σου.

-Βάλε (εφικτούς) στόχους. Η χαρά που θα νιώθεις εκπληρώνοντάς τους θα σου δίνει συνέχεια νέα κίνητρα για νέες κατακτήσεις.

-Πες «Σ’ αγαπώ» συχνά. Στο αγόρι σου, στη μαμά σου, στην κολλητή σου... Δείξε την αγάπη σου με πράξεις αλλά και με λόγια. Και, γενικά, μοίρασε απλόχερα αγάπη. Και να είσαι σίγουρη πως εκείνη θα επιστρέψει πίσω σε σένα.

Δες ακόμα: Οι 10 μαγικοί κανόνες για να βγάζεις καλύτερες φωτογραφίες