Τα 5+1 καλύτερα βιβλία για την παραλία που θα σου αλλάξουν τη ζωή

Τα 5+1 καλύτερα βιβλία για την παραλία που θα σου αλλάξουν τη ζωή

Θα τα απολαύσεις μέχρι και την τελευταία σελίδα.

Ποιος είπε ότι τα βιβλία αυτοβελτίωσης είναι όλα βαριά, δύσπεπτα και διδακτικά; Αν θέλεις κάτι πιο βαθύ, που να περιέχει ουσιαστικές αλήθειες, αλλά γραμμένο με απλό ή χιουμοριστικό τρόπο, σαν μυθιστόρημα ή σαν ιστορία που ανοίγει νοητά παράθυρα με πανέμορφη θέα, αυτά είναι τα 5+1 βιβλία αυτοβελτίωσης που μπορείς να διαβάσεις (και να τα απολαύσεις) στις διακοπές.

b70720

1. Η Δύναμη του Τώρα, του Έκχαρτ Τόλε (εκδ. Η Δυναμική της Επιτυχίας)
Δεν είναι τυχαίο που το συγκεκριμένο βιβλίο έχει κάνει πάνω από 2 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες. Το μήνυμά του είναι απλό, μα πολύτιμο: ο τρόπος για να βρει κανείς το δρόμο προς την ευτυχία και τη δική του αλήθεια είναι να ζει στο Τώρα. Και το μεγαλύτερο εμπόδιο σε αυτό δεν είναι παρά ο νους μας, λέει ο Έκχαρτ Τόλε. Τελειώνοντας το βιβλίο είναι σίγουρο ότι θα έχετε καταλάβει πώς οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας μας εμποδίζουν από το να απολαμβάνουμε την ίδια τη ζωή.

2. Φαντασία, η Μεγάλη Ντίβα, της Μαρίας Λεβέντη (εκδ. Χρυσαλλίδα)
Η ψυχίατρος δρ Μαρία Λεβέντη παρουσιάζει στο βιβλίο της την πρώτη ελληνική μέθοδο αυτοβελτίωσης! Με υπέροχες αναλύσεις, ολοκληρωμένες πρακτικές ασκήσεις, κατανοητές οδηγίες και ζωντανά παραδείγματα, η Φαντασία σε προσανατολίζει με ευκολία και ακρίβεια στο δρόμο της προσωπικής ελευθερίας. Αν υπάρχουν φορές που νιώθεις πως ζεις μέσα σε έναν λαβύρινθο, το βιβλίο αυτό θα σου δείξει τον τρόπο να βρεις το δικό σου μίτο της Αριάδνης. Μια πραγματικά πολύτιμη πνευματική εργαλειοθήκη που προορίζεται για ανθρώπους που θέλουν να ξέρουν πώς να ζήσουν μια ζωή με νόημα, πώς να βρουν ένα σύντροφο ψυχής, πώς να συναντηθούν με τον εσωτερικό τους δάσκαλο και να αγγίξουν το άπειρο...

32-thickbox default

3. Ο Δρόμος ο Λιγότερο Ταξιδεμένος, του Σκοτ Πεκ (εκδ. Κέδρος)
Πώς θα εξελιχθούμε αν δεν λύσουμε τα θέματα που μας κρατούν πίσω; Και πώς μπορεί αυτή η διαδικασία να γίνει λιγότερο επώδυνη; Με αφετηρία αυτά τα ερωτήματα, ο ψυχίατρος Σκοτ Πεκ ερευνά τη φύση της αγάπης στις ανθρώπινες σχέσεις και μας προτείνει τρόπους ώστε να αναγνωρίσουμε την πραγματική αρμονία, να διακρίνουμε την εξάρτηση από την αγάπη, να αποκτήσουμε ατομικότητα, να ευαισθητοποιηθούμε ως γονείς... Το αποτέλεσμα είναι ένα βιβλίο που μπορεί να μας μάθει να αγκαλιάζουμε την πραγματικότητα και παράλληλα να αποκτήσουμε την απαραίτητη γαλήνη και πληρότητα στη ζωή μας. Πρόκειται για ένα κλασικό βιβλίο αυτοβοήθειας που παρέμεινε στην κορυφή των μπεστ σέλερς για πολύ καιρό από την πρώτη του έκδοση στα αγγλικά.

o dromos o ligotero tajidemenos A.jpg.thumb 203x318 255e9cd1faf623aacb48373450ef340e

4. Η Ουράνια Προφητεία, του Τζέιμς Ρέντφιλντ (εκδ. Διόπτρα)
Ένα μυθιστόρημα που όμως είναι πολλά παραπάνω, αφού όπως έχουν γράψει για αυτό, πρόκειται για «ένα βιβλίο-ξύπνημα, για όσους αναζητούν την εξέλιξή τους μέσα από την παγκόσμια αλήθεια». Ένα αρχαίο χειρόγραφο ανακαλύπτεται στα τροπικά δάση του Περού και περιλαμβάνει εννέα επιγνώσεις-κλειδιά για τη ζωή οι οποίες θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα προς έναν τέλειο πνευματικά πολιτισμό. Μέσα από τη συναρπαστική πλοκή του, ο αναγνώστης μπορεί να συνειδητοποιήσει πως τίποτα στη ζωή μας -ποιοι είμαστε, πού βρισκόμαστε, τι μας συμβαίνει, με ποιους ανθρώπους διασταυρωνόμαστε- δεν είναι τυχαίο. Ούτε βέβαια είναι τυχαίο ότι όταν πρωτοεκδόθηκε, έμεινε στη λίστα με τα μπεστ σέλερ των New York Times για τρία χρόνια...

prof

5. Άκου την Καρδιά σου, του Άντριου Μάθιους (εκδ. Διόπτρα)
Ο βραβευμένος πορτρετίστας και σκιτσιγράφος Άντριου Μάθιους είναι επίσης και απολαυστικός ομιλητής. Κι αυτή του την αμεσότητα και το χιούμορ μπορεί να απολαύσει ο αναγνώστης του Άκου την Καρδιά Σου, ενός βιβλίου που μας καλεί να ανακαλύψουμε πώς σκέφτονται οι πραγματικά ευτυχισμένοι άνθρωποι. Όπως έχουν γράψει για αυτό, «είναι ένας εκπληκτικός οδηγός ζωής. Διαβάζεται, εύκολα, κατανοείται πιο εύκολα και εφαρμόζεται ακόμα ευκολότερα. Η διορατική, προσγειωμένη και χιουμοριστική προσέγγιση της ζωής που ακολουθεί ο συγγραφέας αποτελεί εξαιρετική διδασκαλία για νέους και μεγαλύτερους».

fd087de700d2ed160e1ce20ec667154c

6. Ο Δρόμος του Ειρηνικού Πολεμιστή, του Νταν Μίλμαν (εκδ. Έσοπτρον)
Ο Νταν Μίλμαν γράφει ένα μυθιστόρημα, βασισμένο στη δική του εμπειρία ζωής, για την αιώνια αναζήτηση του ανθρώπου για το νόημα της ζωής. Έχει μεταφραστεί σε 29 γλώσσες, έχει διαβαστεί από εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ στην κινηματογραφική του μεταφορά συμμετέχει και ο Νικ Νόλτε. Η υπόθεση θέλει τον Νταν Μίλμαν, πρωταθλητή στην ενόργανη γυμναστική και φοιτητή στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ, να ζει μια συνηθισμένη ζωή, παλινδρομώντας ανάμεσα στις φιλοδοξίες, τις αυταπάτες και τους φόβους του. Όλα αλλάζουν κάποιο βράδυ, όταν περνώντας από ένα βενζινάδικο γνωρίζει έναν παράξενο γέρο με σχεδόν υπερφυσικές ικανότητες. Τον βαφτίζει Σωκράτη και τότε αρχίζει η περιπέτεια. Ο Νταν θα περάσει κάτω από την καθοδήγηση του Σωκράτη μια ολόκληρη διαδικασία μεταμόρφωσης και θα αλλάξει ολοκληρωτικά, ανακαλύπτοντας το αληθινό νόημα της ευτυχίας.

image