Promo Girl: Μάθε πώς να πλασάρεις καλύτερα τις ικανότητές σου

Promo Girl: Μάθε πώς να πλασάρεις καλύτερα τις ικανότητές σου

Το θέμα δεν είναι μόνο να έχεις κάποια ταλέντα... αλλά να τα ξέρουν και οι γύρω σου.

Η μετριοφροσύνη είναι μόνο για τους μέτριους. Για αυτό διάβασε 4 απλούς και εύκολους τρόπους για να προμοτάρεις μόνη σου τον εαυτό σου στους προσωπικούς αλλά και τους επαγγελματικούς σου κύκλους. Δεν χρειάζεται να φοβάσαι να δείξεις ποια πραγματικά είσαι. Η έπαρση με την αυτοπεποίθηση δεν είναι τόσο κοντά όσο νομίζεις.

1. Πιάσε κουβεντούλα
Για ποιο θέμα θα ένιωθες άνετα να συζητήσεις ακόμη και με αγνώστους; Για την καινούργια σου δουλειά; Για το σκυλάκι σου; Μη διστάσεις να ανταποκριθείς στην προσπάθεια π.χ. της γειτόνισσας ή της νέας συναδέλφου σου να πιάσει κουβέντα. Την επόμενη φορά που κάποιος σε ρωτήσει «τι κάνεις», μην απαντήσεις ένα σκέτο «καλά», σκύψεις το κεφάλι και προχωρήσεις. Συμπλήρωσε το «καλά» με μια φράση που θα μπορούσε να ανοίξει συζήτηση, π.χ. «Καλά, ειδικά από τότε που έπιασα δουλειά...». Θα εκπλαγείς από το πόσοι ενδιαφέρονται να σε γνωρίσουν στ’ αλήθεια.

GettyImages 657364028

2. Κέρδισε τις εντυπώσεις σε μια γνωριμία
Κάθε φορά που είμαστε νευρικές, όχι μόνο κομπιάζουμε, αλλά συχνά μάς ξεφεύγουν και χοντράδες που όταν θυμόμαστε αργότερα θέλουμε να χαστουκίσουμε τον εαυτό μας. Η πιο ασφαλής προσέγγιση σε μια νέα γνωριμία είναι λοιπόν εκείνη της ακροάτριας: Μετά το «χαίρω πολύ» φρόντισε, προτού μιλήσεις, να ακούσεις προσεκτικά ό,τι έχει να σου πει π.χ. ο νέος συνεργάτης. Έτσι, θα έχεις το χρονικό περιθώριο να τον ψυχολογήσεις και να προετοιμάσεις τις δικές σου «ατάκες».

Photo credit: Getty Images

3. Τίναξε την μπάνκα στα social media
Για να μην κινδυνεύσεις να γίνεις γραφική, προσπάθησε να ποστάρεις αρκετά συχνά, αλλά όχι είκοσι φορές την ημέρα και όχι «κοσμοϊστορικά γεγονότα» τύπου πόσο σχολαστικά άλειψες (και σήμερα) τη μαρμελάδα στο ψωμί σου. Μη φοβηθείς να έχεις σταθερή παρουσία π.χ. στο Facebook, αρκεί να έχεις πραγματικά κάτι να μοιραστείς.

4. Μίλησε για τον εαυτό σου
Σου έχει τύχει να βγεις με κάποιον και να έχεις συνειδητοποιήσει, επιστρέφοντας, ότι το μόνο που έκανες επί τρεις ώρες ήταν να τον ακούς να σου εξιστορεί τα νέα του; Ας αφήσουμε στην άκρη την πιθανότητα ο συγκεκριμένος άνθρωπος να είναι ο ορισμός του εγωκεντρισμού... Τι μένει; Το ενδεχόμενο να απέφυγες να μιλήσεις για εσένα απλώς και μόνο γιατί θεωρείς τις ζωές των άλλων πιο συναρπαστικές. Το ίδιο θα μπορούσε να συμβαίνει και σε μια επαγγελματική συνάντηση, όπου η «ταπεινότητά σου» θα σε οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη σκιά άλλων, ίσως λιγότερο χαρισματικών συναδέλφων.