Εσύ θα ζήσεις πριν ή μετά τα «χαστούκια» της ζωής;

Ερμιόνη Σαρρή
Εσύ θα ζήσεις πριν ή μετά τα «χαστούκια» της ζωής;

Εδώ και πάρα πολλές μέρες είχα βρει τον τίτλο του συγκεκριμένου κειμένου αλλά το ανέβαλλα καθημερινά καθώς δεν ήξερα και ακόμη και τώρα δεν ξέρω πώς πρέπει να το ξεκινήσω, τι ακριβώς να γράψω για να μην παρεξηγηθώ και εν τέλει αν θα με καταλάβεις ή αν θα σε ταρακουνήσω. Το τελευταίο συγκεκριμένα είναι και ο στόχος μου.

Πιάνω τον εαυτό μου να στεναχωριέται για το παραμικρό. Να γυρνώ σπίτι και να θέλω να κάνω ταβανοθεραπεία, να στριφογυρνώ στο καναπέ του σπιτιού ενώ είναι Παρασκευή βράδυ επειδή απλά κάτι δεν πήγε όπως το ήθελα. Το plan A δεν πήγε κατ’ ευχήν και η αντίδρασή μου απλή αλλά ταυτόχρονα ακαταλαβίστικη. Και η δική σου ε; Εκείνος δεν απάντησε στο μήνυμά σου, μάλλον δε σε γουστάρει, μάλλον σε χώρισε γιατί ερωτεύτηκε άλλη, το αφεντικό σου σου μίλησε άσχημα, έφαγες μία μικρή περικοπή στη δουλειά, έτυχαν έκτακτα έξοδα για αυτό τον μήνα και άλλα τέτοια. Εσύ τότε κρίνεις σκόπιμο να πεις ‘’δεν είμαι καθόλου καλά’’, να κλειστείς στον εαυτό σου, να ακυρώσεις πράγματα που είχες κανονίσει ή και να βάλεις τα κλάματα.

Την ώρα όμως που εσύ στεναχωριέσαι γιατί το Plan A σου δεν πήγε όπως το ήθελες κάποιος άλλος «παλεύει» για την υγεία του. Την ώρα που εσύ στεναχωριέσαι για αυτά που ανέφερα παραπάνω, μία κοπέλα στην ηλικία σου μπορεί να παλεύει με τον καρκίνο ή με κάποιο άλλο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αυτό το έχεις σκεφτεί; Έχεις ποτέ αναλογιστεί πως πρέπει πάνω από όλα και όλους να βάζεις την υγεία σου; Να ζεις την καθημερινότητά σου και να χαμογελάς διαρκώς επειδή εσύ και οι δικοί σου άνθρωποι είναι υγιείς;

Το καλοκαίρι άκουσα διάφορα περιστατικά. Έφαγα ''ξώφαλτσα'' αυτά τα γνωστά και ως χαστούκια της ζωής. Ένιωσα σεισμικές δονήσεις στον εγκέφαλό μου, τα «έβαλα» με εμένα την ίδια, θύμωσα με την Ερμιόνη και τον χαρακτήρα της. Θύμωσα με τα καπρίτσια της και τις ανοησίες της.

Δε θα σε κουράσω παραπάνω απλά θέλω να σου εξηγήσω πως πρέπει να χαίρεσαι για όσα έχεις, να διεκδικείς όσο μπορείς αυτά που θες, να ονειρεύεσαι, να χαμογελάς, να συγχωρείς και να ζεις την κάθε σου στιγμή με τους ανθρώπους που αγαπάς. Μην περιμένεις κάποιο «χαστούκι» για να γίνεις yolo. Η ζωή, όπως άλλωστε λένε, είναι μικρή για να την κάνεις βαρετή και… γκρινιάρα!Be positive.