Πώς να κάνεις την κάθε σου ημέρα ευτυχισμένη

Πώς να κάνεις την κάθε σου ημέρα ευτυχισμένη

Κάθε μέρα, μόλις ξυπνήσουμε έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια ημέρα όπως τη θέλουμε. Ανεξάρτητα από το τι μας συμβαίνει, το μόνο που έχει σημασία είναι η στάση μας απέναντι στον δικό μας κόσμο, στη δική μας ημέρα. Έχουμε τη δύναμη να φτιάξουμε την ευτυχία και να διώξουμε την κακή διάθεση με κάποια μικρά κόλπα.

Ας τα δούμε λοιπόν…

Ξύπνα με χαμόγελο

Όταν τα μάτια σου ανοίγουν στο φως μια καινούριας ημέρας, αφιέρωσε λίγα λεπτά, άνοιξε το παράθυρό σου εισέπνευσε καθαρό αέρα και χαμογέλα. Έπειτα σκέψου τι θέλεις από την ημέρα που μόλις ξεκινάει, τι θέλεις να νιώσεις; Τι θέλεις να κάνεις; Είναι εύκολο θα σε γεμίσει ενέργεια και -αν μην τι άλλο- θα έχει ξεκινήσει η μέρα σου με ένα χαμόγελο!

Ευγνωμοσύνη

Όλα όσα έχουμε δεν είναι καθόλου αυτονόητα, πρέπει να νιώθεις ευγνωμοσύνη για ό,τι έχεις στη ζωή σου, για την υγεία σου, για ό,τι έχεις πετύχει μέχρι τώρα, για αυτό που ΕΙΣΑΙ.

Υγεία (πνευματική και σωματική)

Απαραίτητη προϋπόθεση για να περνάς καλά είναι να είσαι καλά. Αυτό συνεπάγεται υγεία, σωματική και ψυχική, «νους υγιής εν σώματι υγιεί» που έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Οπότε μην χάνεις καιρό, ξεκίνα γυμναστική ή ένα άθλημα που σου αρέσει και σου ταιριάζει, εναλλακτικά περπάτα, στη Φύση, το δρόμο, σε ένα πάρκο. Η σωματική άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφορτιστείς από τις δυσάρεστες σκέψεις, το stress και να γεμίσεις τις «μπαταρίες» σου. Θα εκπλαγείς από τη θετική ενέργεια που θα νιώσεις αργότερα. Trust me!

Μίλα στον εαυτό σου

Πριν βιαστείς να απορρίψεις την ιδέα αυτή, να σου πω ότι το να μιλάς με τον εαυτό σου δεν είναι καθόλου παράλογο και νοσηρό. Μίλα με τον εαυτό σου και δώσε του συμβουλές, όπως θα έκανες με έναν φίλο, αν ήταν κακοδιάθετος. Τι θα του έλεγες; Τι θα τον συμβούλευες; Αυτά ακριβώς να πεις και στον εαυτό σου!

Άκου μουσική

Εδώ για να σε προλάβω, όταν λέω μουσική δεν εννοώ να πας να ξεθάψεις όλα αυτά τα τραγούδια που σε ρίχνουν ψυχολογικά. Όπως λέει και μια φίλη μου: «Εγώ όταν είμαι χάλια ακούω κομμάτια που με ρίχνουν, έτσι, για να πιάσω πάτο να ξεθυμάνω και μετά να είμαι…» και προφανώς αφήνει την πρόταση μισή. Γιατί τέτοιο… αυτομαστίγωμα; Άσε λοιπόν το μαστίγιο κάτω και βάλε την αγαπημένη σου μουσική να παίζει. Χαλάρωσε με κλειστά τα μάτια, κάνοντας όμορφες σκέψεις!

Πρέπει να αποδεχτείς ότι όλες οι μέρες δεν γίνεται να είναι ρόδινες. Δεν είσαι ρομπότ και δεν υπάρχουν κουμπιά ευτυχίας. Το μονό κουμπί είναι η σκέψη σου, αρκεί να το πιστέψεις. Κάνε όλα τα παραπάνω και θα με θυμηθείς, και στη τελική είναι μια άσχημη μέρα και θα περάσει! Χαμογέλα!