Λεύκανση προσώπου: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την αντιμετώπιση των πανάδων

Λεύκανση προσώπου: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την αντιμετώπιση των πανάδων

Ποιες είναι οι πιο αποτελεσματικές θεραπείες

Στην ελισαβετιανή εποχή το πάθος της αριστοκρατίας προς τα χλωμά πρόσωπα είναι πασίγνωστο. Και επειδή δεν είχαν όλοι την τύχη να γεννηθούν με την επιθυμητή απόχρωση, για να το πετύχουν χρησιμοποιούσαν ένα καλλυντικό με βάση τον μόλυβδο, το οποίο χάριζε μία υπερβολικά λευκή επιδερμίδα. Φυσικά, επρόκειτο για μία άκρως δηλητηριώδη ουσία, η οποία χρησιμοποιείται σήμερα στις βαφές των πλοίων!

Στις μέρες μας αντιθέτως η μαυρισμένη επιδερμίδα είναι ένα από τα ισχυρότερα πρότυπα ομορφιάς όχι όμως και τα... σημάδια από τη φωτογήρανση. Με την έλευση του χειμώνα, το σώμα καλύπτεται και οι γυναίκες επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στο πρόσωπο. Οι κηλίδες και οι δυσχρωμίες –πολλές από αυτές σουνεβίρ του καλοκαιριού – δεν έχουν θέση στο λαμπερό πρόσωπο του χειμώνα. Η φωτογήρανση είναι μία από τις κυριότερες αιτίες καταστροφής της επιδερμίδας και η ηλιόλουστη χώρα μας την προσφέρει απλόχερα.


Η λεύκανση προσώπου επιτυγχάνεται με διαφορετικές θεραπείες ανάλογα το δέρμα, την ηλικία και το μέγεθος της ζημιάς. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνεται μετά το φθινόπωρο. Για να επιτευχθεί η λεύκανση χρειάζεται µια καλή προετοιµασία. ∆ύο εβδοµάδες πριν, η ενδιαφερόµενη πρέπει να υποβληθεί σε καθαρισµό και µία εβδοµάδα µετά σε µια θεραπεία ενυδάτωσης η οποία θα εξισορροπήσει τη λιπαρότητα ή την ξηρότητα ανάλογα µε τον τύπο της επιδερµίδας. Όταν η επιδερµίδα της προετοιµαστεί πλήρως μπορείτε να προχωρήσετε στην εφαρμογή της θεραπείας που έχετε επιλέξει.

Οξέα φρούτων
Aποτελεσματικά στις περισσότερες περιπτώσεις των πανάδων. Χρειάζεται προσεκτική διάγνωση δέρματος για την σωστή περιεκτικότητα που θα χρησιμοποιηθεί. Απαιτούνται συνήθως αρκετές συνεδρίες.

Βιταμίνη C
Η πιο ήπια μέθοδος. Ενισχύει την άμυνα του δέρματος απέναντι στον ήλιο και διατηρεί σε υψηλά επίπεδα την υγρασία του προσώπου. Προτείνεται ακόμα και το καλοκαίρι σε κάποιες περιπτώσεις. Ιδανική για νεανικές επιδερμίδες.

Microdermabration
Μοιάζει με τη διαδικασία απολέπισης αφού μικροί κρύσταλλοι απομακρύνουν σταδιακά τις επιφανειακές βλάβες και το δέρμα γίνεται και πάλι λείο και φωτεινο.

Κρέμες και υλικά με αποχρωματική δράση
Αποτελεσματική θεραπεία για επιδερμίδα με δυσχρωμίες, κηλίδες ή πανάδες. Η αποχρωματική δράση επαναφέρει τη λάμψη και τη φωτεινότητα και χαρίζει λευκότητα στην επιδερμίδα, καθώς ρυθμίζει σταδιακά τις λειτουργίες σύνθεσης της μελανίνης. Ταυτόχρονα βελτιώνει την υφή και την ποιότητα της επιδερμίδας.

Όποια μέθοδο και αν επιλέξετε προσέξτε τα εξής:
• Το pΗ των λευκαντικών κρεµών είναι αρκετά υψηλό, γι' αυτό καλό είναι πριν από την εφαρµογή τους σε πελάτες να γίνεται ένα αλλεργικό τεστ.

• Όσοι υποβάλλονται στη θεραπεία είναι υποχρεωµένοι να φορούν αντηλιακό µε υψηλό δείκτη προστασίας και να µην εκτίθενται στο ήλιο για ένα μεγάλο διάστημα μετά τη θεραπεία.

Διαβάστε ακόμη:

Εσύ κοιμάσαι & το μακιγιάζ σε «καταστρέφει»: Τι παθαίνει η επιδερμίδα όταν δεν ξεβάφεσαι