Τα 6 λάθη που κάνουν ακόμα και οι πιο υγιείς άνθρωποι

Ερμιόνη Σαρρή
Τα 6 λάθη που κάνουν ακόμα και οι πιο υγιείς άνθρωποι

Δείτε ποια είναι

Και ποιος δε θαυμάζει όλους όσους καταφέρνουν να τρώνε υγιεινά και να ασκούνται καθημερινώς; Είναι όμως ο τρόπος ζωής τους τόσο υγιής, όσο νομίζεις; Και όμως πέφτουν και αυτοί σε λάθη και παγίδες που τελικά υπονομεύουν την υγεία τους χωρίς καν να το καταλάβουν. Δες μερικά από αυτά.

Πίνουν υπερβολικά νερό: Ναι το νερό κάνει καλό! Μη το παρατραβάς όμως. Αρκέσου στα 8 ποτήρια καθημερινώς καθώς η υπερβολική πρόσληψη υγρών διαταράσσει την ισορροπία των ηλεκτρολυτών στο σώμα μας ενώ υπονομεύει και τη λειτουργία του νεφρικού μας συστήματος.


Φοβούνται αρκετά τα μικρόβια: Εννοείται πως πρέπει να είσαι υπέρ της καθαριότητας απλά αν φθάσεις στα άκρα μπορεί να γίνει και βλαπτική. Η έκθεσή σου σε κάποια μικρόβια μπορεί να σου κάνει καλό, αφού μερικά από αυτά σε προφυλάσσουν από αλλεργίες κ.λπ. Αντίθετα, η μόνιμη «αποστείρωση» μπορεί να σε βάλει σε κίνδυνο, μιας και κρατά το ανοσοποιητικό σας αδρανές.


Προτιμούν τα διαιτητικά προιόντα: Μπορεί να προτιμάς αναψυκτικά με ελάχιστες θερμίδες ή να τρως τυρί με μηδέν λιπαρά, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να τα καταναλώνεις συνεχώς και σε μεγάλες ποσότητες. Μελέτες έχουν δείξει, ότι τελικά οι άνθρωποι που παρασύρονται από τις light επιλογές τους καταλήγουν με περισσότερα κιλά από εκείνους που καταναλώνουν τα συμβατικά προϊόντα αλλά με μέτρο, ακριβώς επειδή επαναπαύονται στο ότι είναι πιο υγιεινά.


Νομίζουν πώς είναι ειδικοί: Όλοι όσοι ασχολούνται με τον υγιεινό τρόπο ζωής θεωρούν πως τα ξέρουν όλα και μάλιστα δε διστάζουν να συμβουλέψουν και τους φίλους τους σε όποια θέματα υγείας αντιμετωπίζουν. Δεν αμφιβάλλουμε πως σίγουρα ξέρουν αρκετά απλά να ξέρεις, ότι ο γιατρός σου σίγουρα θα διαγνώσει καλύτερα το πρόβλημα και θα δώσει την ανάλογη θεραπεία.


Ασκούνται υπερβολικά: Καλή η άσκηση αλλά μην ξεχνάς πως και το σώμα σου χρειάζεται ξεκούραση. Αν, λοιπόν, το σώμα σου διαμαρτύρεται, οφείλεις να το σεβαστείς και να του δώσεις τη χαλάρωση που αναζητά.


Παίρνουν φάρμακα με το παραμικρό: Δεν είναι λίγοι αυτοί που με το πρώτο σύμπτωμα καταφεύγουν στα αντιβιοτικά ή άλλα φάρμακα χωρίς δεύτερη σκέψη. Έτσι όμως πετυχαίνουν το αντίθετο αποτέλεσμα καθώς τελικά το ανοσοποιητικό τους εξασθενεί. Γι' αυτό πρέπει να συμβουλεύεσαι πάντα έναν ειδικό πριν πάρεις κάποιο φάρμακο.