Το αγόρι μου δεν θέλει να φοράει προφυλακτικό

Το αγόρι μου δεν θέλει να φοράει προφυλακτικό

Η ερωτική συνεύρεση με το σύντροφό σου είναι κάτι σχεδόν μαγικό. Είναι η στιγμή που οι δύο σας γίνεστε... ένα, όμως, όσο μαγικό και αν είναι το να ζεις τη στιγμή, τόσο σημαντικό είναι να έχεις στο μυαλό σου το τι θα συμβεί μετά...

Αν βρίσκεσαι σε μια μόνιμη σχέση, ο σύντροφός σου πιθανότατα να σου ζητήσει να βρεθείτε ερωτικά χωρίς να χρησιμοποιήσετε προφυλακτικό, ίσως να το θέλεις και εσύ η ίδια. Όντας ερωτευμένη και σίγουρη για το δεσμό σου, σκέφτεσαι να συναινέσεις και να σταματήσεις να χρησιμοποιείς αυτού του είδους την προφύλαξη... Πριν το κάνεις, όμως, πρέπει να σκεφτείς: Είσαι έτοιμη να έρθεις αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο μιας εγκυμοσύνης;

Μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη μπορεί να φέρει ρήξη στη σχέση σας, να φρενάρει τα όνειρά σου και να σε βάλει στις πλέον δυσάρεστες διαδικασίες, εκτός εάν από κοινού είστε αποφασισμένοι να προχωρήσετε στο μεγάλο βήμα και να μεγαλώσετε την οικογένειά σας.

antis queen

Μπορεί το αγόρι σου να πρότεινε να αφήσετε το προφυλακτικό και να συμφώνησες, όμως εσύ είσαι εκείνη που θα υποστεί το μεγαλύτερο μέρος των συνεπειών μιας εγκυμοσύνης. Αν, λοιπόν, η εγκυμοσύνη είναι το τελευταίο πράγμα που θέλεις αυτή τη στιγμή στη ζωή σου, αλλά παράλληλα νιώθεις αρκετά ασφαλής στη σχέση σου, ώστε να μην χρησιμοποιείτε προφυλακτικό, τότε πρέπει να εξετάσεις τις επιλογές σου.

Αν και οι δύο είστε υπεύθυνοι για τις πράξεις σας και τις συνέπειές τους, η προφύλαξη ενάντια σε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη φέρνει την ευθύνη στα χέρια σου. Αυτό διότι, η εξωτερική εκσπερμάτιση δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση ασφάλεια ενάντια στην σύλληψη διότι ΔΕΝ αποτελεί μέθοδο αντισύλληψης. Το αγόρι σου, αν δεν θέλει να φορά προφυλακτικό, δεν έχει πολλές, αξιόπιστες λύσεις για το θέμα της αντισύλληψης. Συνεπώς, εφόσον υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ σας και το προφυλακτικό αποφασίσατε, από κοινού, πως δεν θέλετε να είναι η μέθοδος που θα χρησιμοποιήσετε, τότε έρχεται η σειρά σου να πάρεις την κατάσταση πάνω σου και να εξετάσεις τις επιλογές σου.

antis queen2

Το αντισυλληπτικό χάπι νέας γενιάς, ο δακτύλιος ή το διάφραγμα, αποτελούν εξαιρετικά αξιόπιστες μεθόδους αντισύλληψης και αυτές που θα σου εξασφαλίσουν πώς μπορείς να απολαμβάνεις τον έρωτα με τον αγαπημένο σου, χωρίς να ανησυχείς για το ενδεχόμενο κάποιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Το αντισυλληπτικό χάπι, ωστόσο, δεν είναι κάτι που θα αποφασίσεις και θα αγοράσεις μόνη σου. Ο γιατρός σου είναι εκείνος που θα σου υποδείξει το χάπι και θα σου μιλήσει για τη χρήση του, συνεπώς μια επίσκεψη στο ιατρείο του και μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση μαζί του επιβάλλεται.

Ο έρωτας ανάμεσα σε δύο ανθρώπους είναι το πιο όμορφο πράγμα του κόσμου και το προϊόν αυτού (τα παιδιά) μια ευλογία. Αν, όμως, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή ή/και η σωστή ηλικία, τότε ο έρωτας μπορεί να γίνει «εφιάλτης» και πάνω από όλα να σε γεμίσει ψυχολογικά τραύματα, αντί για όμορφες αναμνήσεις και εμπειρίες. Αν, λοιπόν, το αγόρι σου πρότεινε να βγάλετε το προφυλακτικό από τη σχέση σας και θέλεις όντως να το δεχτείς, χωρίς όμως να πιέζεσαι, τότε οφείλεις στον εαυτό σου να τον προφυλάξεις από την εγκυμοσύνη.

Επισκέψου το γιατρό σου, συζήτησε μαζί του τις μεθόδους αντισύλληψης και τις επιλογές σου και φέρσου ώριμα και υπεύθυνα προστατεύοντας πάνω από όλα τον εαυτό σου και το μέλλον σου.