Τι πρέπει να τρώει μια γυναίκα πριν την περίοδό της

Τι πρέπει να τρώει μια γυναίκα πριν την περίοδό της

Η έλλειψη ενέργειας, η ακμή, το φούσκωμα, οι λιγούρες και οι εναλλαγές της διάθεσης αποτελούν τυπικά συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS), το οποίο ταλαιπωρεί χιλιάδες γυναίκες πριν την έμμηνο ρύση. Το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο συνεπάγεται ποικίλα σωματικά και ψυχολογικά συμπτώματα που εκδηλώνονται μία με δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσει η περίοδος.

Η διατροφή παίζει ρόλο-κλειδί στην καλύτερη διαχείριση των συμπτωμάτων. Η μείωση στην πρόσληψη αλατιού, ζάχαρης και αλκοόλ βοηθούν τις γυναίκες να περιορίσουν τις ενοχλήσεις. Παράλληλα, ορισμένες τροφές συμβάλλουν στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων. Δείτε πέντε από αυτές.

1. Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι καλή πηγή καλίου, ενός μετάλλου με ήπια διουρητική δράση που απομακρύνει από τον οργανισμό την περιττή ποσότητα νατρίου και υγρών. Με τον τρόπο αυτό, βοηθά να αντιμετωπιστούν οι μυϊκές κράμπες και το φούσκωμα. Το κάλιο προωθεί επίσης το αίσθημα του κορεσμού, αποτρέποντας τις λιγούρες.

2. Παντζάρια

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition, η επαρκής πρόσληψη βιταμινών Β1 και Β2 συνδέεται με πιο ήπια συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. Τις δύο αυτές βιταμίνες θα τις βρείτε στο παντζάρι.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr