Γιατί πονάς κατά τη διάρκεια του σεξ;

Ερμιόνη Σαρρή
Γιατί πονάς κατά τη διάρκεια του σεξ;

Είναι και αυτά τα 'άουτς' που σε αγχώνουν απίστευτα!

Ο πόνος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής είναι κάτι που απασχολεί όλες μας όλες τις γυναίκες. Πολλές φορές μας αγχώνει, κάνουμε διάφορα σενάρια (κακά) στο μυαλό μας και τελικά η ευχαρίστηση γίνεται… εφιάλτης σε χρόνο dt!

Τι μπορεί να φταίει για όλο αυτό;

Μόλυνση ή φλεγμονή του κόλπου

Ίσως κάποια φλεγμονή του κόλπου ή κάποια μόλυνση είναι η αιτία που αισθάνεσαι πόνα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Πρέπει να είσαι προσεκτική και να παρατηρήσεις αν υπάρχει κάποια αλλαγή στο χρώμα, την ποσότητα ή την οσμή των κολπικών σου και να ενημερώσεις το γυναικολόγο σου.

Ανατομικός παράγοντας/ Μεγάλη απουσία από το σεξ

Αν έχεις καιρό να κάνεις σεξ, είναι λογικό πως θα αισθανθείς μία ενόχληση για αυτό μην αγχώνεσαι και μην στεναχωριέσαι. Επίσης, το όλο θέμα μπορεί να είναι και ανατομικό, δηλαδή ο κόλπος σου να είναι στενός και έτσι να αισθάνεσαι τη συγκεκριμένη ενόχληση.

Άγχος και Έλλειψη λίπανσης

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που αγχώνονται όποτε πρέπει να βρεθούν για πρώτη φορά σεξουαλικά με κάποιον σύντροφό τους, οπότε ο πόνος είναι κάτι λογικό. Επίσης, η έλλειψη λίπανσης (λόγω βιασύνης ή άγνοιας) μπορεί να προκαλέσει την όλη αυτή ενόχληση στο σώμα σου.

Αιδοιοδυνία

Είναι μια κατάσταση άγνωστης αιτιολογίας και χαρακτηρίζεται συνήθως από επίμονο άλγος σε μια μικρή ανατομική περιοχή του αιδοίου. Η θεραπεία ενδέχεται να είναι με φαρμακευτικά σκευάσματα, όπως αλοιφές. Εάν ο πόνος επιμένει παρόλη την φαρμακευτική αγωγή, μια λύση είναι η χειρουργική αφαίρεση του επίπονου σημείου.

Ενδομητρίωση

Η ενδομητρίωση είναι μια χρόνια, καλοήθη πάθηση, τα αίτια της οποίας δεν είναι απολύτως γνωστά. Είναι μια πάθηση κατά την οποία το ενδομήτριο αναπτύσσεται εκτός της μήτρας. Η ενδομητρίωση εμφανίζεται κυρίως στην αναπαραγωγική ηλικία, ιδίως στην ηλικία μεταξύ των 25 μέχρι 35 ετών, με συχνότητα εμφάνισης που κυμαίνεται από 6-10% των γυναικών στην

Ό,τι και αν συμβαίνει από τα παραπάνω, φρόντισε να επικοινωνήσεις με το γυναικολόγο σου ώστε να σε συμβουλέψει κατάλληλα.