Καλωσήρθες αλλεργία: Κινήσεις ματ για να μην φτερνίζεσαι κάθε λίγο και λιγάκι

Ερμιόνη Σαρρή
Καλωσήρθες αλλεργία: Κινήσεις ματ για να μην φτερνίζεσαι κάθε λίγο και λιγάκι

Ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του, η πρώτη επίσημη μέρα της άνοιξης πέρασε και έτσι μπορούμε δίχως να φανούμε υπερβολικές, πως ο χειμώνας φινίτο. Η άνοιξη βέβαια εκτός από τη ζέστη, την αλλαγή της ώρας και τα όμορφα καταπράσινα τοπία φέρνει μαζί της και τις αλλεργίες. Αυτό μας εκνευρίζει απίστευτα.

Η γύρη, για παράδειγμα, γεμίζει κάθε σημείο του μπαλκονιού, του πεζοδρομίου ή του κήπου μας και γενικώς η ατμόσφαιρα είναι κάπως... αλλεργική. Και επειδή είμαστε και εμείς «θύματά» της και γνωρίζουμε πόσο ενοχλητικό είναι να μην μπορεί κάποιος να αναπνεύσει και συνεχώς να φτερνίζεται, έχουμε μερικά tips για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τα συμπτώματα αυτά.

Πού θα μας πάει, θα τη «νικήσουμε».

-Μην απλώνεις τα ρούχα σε εξωτερικούς χώρους: Ναι, ως γνωστόν, είναι ο καλύτερος και πιο υγιεινός τρόπος να στεγνώσουν τα ρούχα σου αλλά τώρα που η γύρη «θερίζει», αν τα απλώσεις έξω τότε εκείνη θα εισχωρήσει στις ίνες του υφάσματος. Να μας λείπει!

-Τα παπούτσια στο… χαλάκι: Ώρα να ξεκινήσεις να κυκλοφορείς στο σπίτι με παντόφλες καθώς αν μπεις με τα παπούτσια θα μεταφέρεις σε κάθε σου χώρο την ανοιξιάτικη σκόνη και γύρη. Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, η σόλα των παπουτσιών μεταφέρει σε χρόνο dt ό,τι κυκλοφορεί στον έξω κόσμο (γύρη, μικρόβια, σκόνη) τα οποία μπορούν να επιδεινώσουν την κατάστασή σου.

-Jogging; Όχι, ευχαριστώ: Το γνωρίζουμε και πάλι πως το τρέξιμο στη φύση είναι μία από τις πιο ωραίες συνήθειες και υγιής που πρέπει να αποκτήσει κάθε άνθρωπος αλλά ώρα να πατήσεις το pause και να το βάλεις ξανά σε πρόγραμμα από Μάιο (αν αντέχεις τη ζέστη). Οι λόγοι αυτονόητοι.

- Το smoothie, το αντιαλλεργικό: Ρίξε μέσα σε ένα μίξερ ένα μήλο καθαρισμένο,1 καρότο (να έχεις βγάλει ίσα ίσα τη φλούδα) και μερικά κλωνάρια σέλινου και ανακατέψέ τα πολύ καλά. Ύστερα, πρόσθεσε μέσα στο μείγμα λίγο νερό και μόλις ομογενοποιηθεί είναι έτοιμο για να το πιείς.