Health News: Τρεις κακές συνήθειες που δεν ήξερες ότι έχεις!

Health News: Τρεις κακές συνήθειες που δεν ήξερες ότι έχεις!

Και αν τις κόψεις θα δεις τρομερή αλλαγή στον οργανισμό σου.

Οι παρακάτω είναι τρεις απλές και καθημερινές δραστηριότητες που ενώ τις επαναλαμβάνεις με μεγάλη συχνότητα, αν όχι καθημερινά, δεν είναι και τόσο ωφέλιμες για τον οργανισμό σου. Το αντίθετο θα λέγαμε. Για αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να στις επισημάνουμε και να τις «κόψεις». Και να βρεις την υγειά σου... κυριολεκτικά!

«Χτυπιέσαι» στο γυμναστήριο
Ξεκινάμε από τα βασικά: όχι, δεν σου δίνουμε την καλύτερη δικαιολογία για να το παρατήσεις. Απλώς σου λέμε να κατεβάσεις ταχύτητα. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη στο Παν/μιο της Κοπεγχάγης, όσοι γυμνάζονται για 30 λεπτά, χάνουν περισσότερο βάρος από εκείνους που γυμνάζονται μία ώρα! Παράδοξο; Κι όμως! Αν δεν εξουθενώνεσαι στο γυμναστήριο, έχεις περισσότερη ενέργεια για τις δραστηριότητές σου έξω από αυτό (βλ. να βγεις βόλτες, να κάνεις τα χόμπι σου), γεγονός που πιθανότατα θα σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες συνολικότερα. Αν το πρόγραμμα άσκησής σου σε εξοντώνει, ρίξε λίγο τους ρυθμούς αλλά αύξησε τη γενικότερη σωματική σου δραστηριότητα με άλλους τρόπους. (Και ναι, το σεξ είναι ένας από αυτούς).

Ασχολείσαι με... τρίχες
Και κυριολεκτούμε. Η μόδα του να αποτριχώνεις την ευαίσθητη περιοχή μέχρι... τελικής πτώσεως (από τον πόνο), δεν είναι και η πιο έξυπνη και κυρίως υγιεινή τακτική, υποστηρίζουν οι γυναικολόγοι. Αφαιρώντας όλες τις τρίχες, αυξάνεται η πιθανότητά σου να εκτεθείς σε μικρόβια και επιπλέον καταστρέφει την ευαίσθητη επιδερμίδα της περιοχής, οπότε είναι πιο εύκολο να αναπτυχθούν μολύνσεις. Οκ, μην τρομοκρατείσαι. Φυσικά και δεν υπονοούμε να το γυρίσεις στον... καθολικισμό, όπου οι γυναίκες δεν κάνουν αποτρίχωση εν γένει. Καλό είναι όμως να περιοριστείς στην αφαίρεση των τριχών που βρίσκονται αριστερά και δεξιά από τη γραμμή του μπικίνι, όπου το δέρμα είναι λιγότερο ευαίσθητο.

Κάθεσαι στο λεωφορείο/μετρό/τρένο
Οκ, το να γυρνάς από το γραφείο, να μπαίνεις στο μέτρο και –ω, τι τύχη- να υπάρχει ΜΙΑ διαθέσιμη θέση την οποία και τρέχεις να προλάβεις είναι ένα σενάριο που όλες –ανεξαιρέτως- έχουμε ζήσει. Δυστυχώς, Αυστραλοί ερευνητές έρχονται να μας αλλάξουν συνήθειες! Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη τους , κάθε μία ώρα που «ξοδεύεις» καθιστή, μειώνει τη διάρκεια ζωής σου κατά 22 λεπτά. Πώς συμβαίνει αυτό; Το... καθισιό αυξάνει τα επίπεδα της ινσουλίνης, η οποία με τη σειρά της αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών προβλημάτων, όπως ο διαβήτης. Τα καλά νέα: αν στέκεσαι όρθια για μερικά λεπτά κάθε μία ώρα, μπορείς να αντισταθμίσεις τη βλάβη.