Cheers! Μία νέα έρευνα «αποθεώνει» το κόκκινο κρασί

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Cheers! Μία νέα έρευνα «αποθεώνει» το κόκκινο κρασί

Το να πίνεις υπερβολική ποσότητα κρασιού και σε συχνά χρονικά διαστήματα σίγουρα δεν είναι και κάτι πολύ για την υγεία σου. Το να ξυπνάς με πονοκέφαλο και να μη θυμάσαι και πολλά πράγματα είναι δύο σαφή σημάδια ότι το παράκανες αλλά η επιστήμη συνιστά ότι το κόκκινο κρασί -με μέτρο πάντα- μπορεί να είναι καλό για σένα και τον οργανισμό σου.

Για χρόνια ακούμε ότι ένα ποτήρι την ημέρα μπορεί να έχει θετικές και υγιείς συνέπειες στην καρδιά, χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του. Τώρα μία νέα έρευνα σου δίνει έναν ακόμη λόγο για να πιεις ένα ποτήράκι. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Frontiers in Nutrition βρήκε πως υπάρχει μια ενδιαφέρουσα σχέση μεταξύ του κόκκινου κρασιού, της υγείας των εντέρων και της λειτουργίας του εγκεφάλου.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως όταν το κόκκινο κρασί περνά μέσα από το έντερό σου, «αφήνει ενώσεις που προστατεύουν τους νευρώνες από το να υποστούν βλάβη ή να σκοτωθούν».
Όταν προστατεύονται οι νευρώνες, υπάρχει λιγότερη πιθανότητα εμφάνισης ασθενειών όπως η νόσος του Alzheimer ή η νόσος του Parkinson. "Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι ορισμένες ενώσεις τροφίμων είναι υπεύθυνες για αυτό το όφελος για την υγεία για την προστασία από την εμφάνιση νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

Κι ενώ χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να κατανοήσουμε πλήρως τη σχέση μεταξύ του κρασιού, του εντέρου και του εγκεφάλου, είμαστε ικανοποιημένοι, γνωρίζοντας πως ένα ποτηράκι περιστασιακά πραγματικά είναι καλό για το σώμα μας.