Πρήζονται συνέχεια τα πόδια σου; Δες 4 τρόπους για να το καταπολεμήσεις φυσικά

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Πρήζονται συνέχεια τα πόδια σου; Δες 4 τρόπους για να το καταπολεμήσεις φυσικά

Ένα όχι και τόσο άνετο συναίσθημα

Το πρήξιμο στα πόδια και τους αστραγάλους σου ή αλλιώς οίδημα μπορεί να προκληθεί από πολλά πράγματα, από την υψηλή αρτηριακή πίεση έως την εγκυμοσύνη. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το σώμα σου έχει πρόβλημα στο να καταπολεμήσει τη βαρύτητα για να μετακινήσει το αίμα και τα υγρά πίσω στα πόδια σου, με αποτέλεσμα οι αστράγαλοι σου και γενικότερα τα πόδια σου να αρχίσουν να διογκώνονται.

Αυτό το δυσάρεστο πρήξιμο δεν είναι στην πραγματικότητα μια διαταραχή, απλώς ένα σύμπτωμα, και ο καλύτερος τρόπος για να το αντιμετωπίσεις είναι να λύσεις το πρόβλημα από τη ρίζα του. Πολλοί παράγοντες μπορεί να προκαλούν πρήξιμο στα πόδια σου, μεταξύ αυτών και η κατακράτηση υγρών.

Όποια και αν είναι η αιτία όμως, οι παρακάτω τρόποι μπορούν να σε βοηθήσουν και να σου χαρίσουν κάποια ανακούφιση, όσο εσύ ψάχνεις την αιτία του πρηξίματος.

#1. Δοκίμασε ένα συμπλήρωμα μαγνησίου

Η ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί να συμβάλει στο οίδημα και η λήψη συμπληρώματος μπορεί να σε ανακουφίσει. Συνήθως μπορείς να παίρνεις περίπου 200mg μαγνησίου δύο φορές την ημέρα, αλλά εάν είσαι έγκυος, θα ήταν πιο σωστό πρώτα να μιλήσεις με τον γιατρό σου.

#2. Κάνε λίγη yoga

Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και η γιόγκα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κινηθείς και να εστιάσετε πραγματικά σε αυτό το κυκλοφορικό σύστημα. Εάν δεν έχεις ξανακάνει yoga, καλό θα ήταν να μιλήσεις είτε με κάποιον ειδικό, είτε με τον γιατρό σου. Αν είσαι εντελώς αρχάρια, καλό θα ήταν να παρακολουθήσεις κάποια μαθήματα.

#3. Κάνε ένα ποδόλουτρο με τόνικ

Αυτό μπορεί να σου ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά το να κάνεις ποδόλουτρο με τόνικ, το οποίο βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου (ή και κρύο αν δεν είναι άβολο) μπορεί να βοηθήσει με το οίδημα. Η κινίνη και οι φυσαλίδες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής, και πραγματικά ακόμη και ένα απλό ποδόλουτρο μπορεί να κάνει τα πρησμένα σου πόδια να αισθανθούν πιο άνετα.

#4. Μασάζ με αιθέρια έλαια

Ένα ζεστό μπάνιο μπορεί επίσης να σε βοηθήσει με το πρήξιμο και αν θέλεις μπορείς να ρίξεις στο νερό μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ! Εναλλακτικά μπορείς επίσης να γεμίσεις έναν κουβά με ωραίο, ζεστό νερό για να το απολαύσεις.

Εάν πάλι το μπάνιο/ντουζ δεν είναι το αγαπημένο σου, μπορείς επίσης να αναμίξεις μερικές σταγόνες λάδι γκρέιπφρουτ με λίγο ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο και να χαρίσεις στον εαυτό σου λίγο μασάζ ποδιών. Καθώς τρίβεις τα πόδια και τους αστραγάλους εστίασε την πίεση προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω ή σε κυκλική κίνηση.