Αυτοί είναι οι διατροφικοί σύμμαχοι για διαρκή υγεία και ευεξία

Αυτοί είναι οι διατροφικοί σύμμαχοι για διαρκή υγεία και ευεξία

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η ισορροπημένη, υγιεινή και μεσογειακή διατροφή μπορεί να αποτελέσει σύμμαχο της υγείας, αφού μπορεί να προλάβει αλλά και να βελτιώσει διάφορες παθολογικές καταστάσεις.

Δεν είναι λίγες οι φορές που άτομα διαφόρων ηλικιών ακολούθησαν μια ισορροπημένη διατροφή εξασφαλίζοντας καλύτερο επίπεδο υγείας, όπως για παράδειγμα μείωση της ολικής και κακής χοληστερόλης, ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα ή μείωση της αρτηριακής πίεσης και άλλα. Τι είναι λοιπόν αυτό που θα ήταν καλό να ακολουθούμε ή τι πρέπει να υιοθετήσουμε για μια καλή υγεία; Υπάρχουν τροφές σύμμαχοι σε αυτόν τον αγώνα;

bigstock 124315919

Αποφύγετε το αλάτι και χρησιμοποιείτε βότανα

Πρόσφατα ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) σε μια εκστρατεία με τίτλο «Αντί για αλάτι, μυρωδικά και βότανα» πρότεινε μια λίστα βοτάνων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα φαγητά για να εξασφαλίσουν ωραία γεύση, αποφεύγοντας το αλάτι. Για παράδειγμα, μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλάτι με άνηθο, βασιλικό, δάφνη, δεντρολίβανο, δυόσμο, ρίγανη, θυμάρι, μαϊντανό, κόλιανδρο, μάραθο. Κυβερνήσεις διάφορων χωρών δαπανούν αρκετά κονδύλια για να ενημερώσουν το κοινό για τις αρνητικές επιπτώσεις της υπερβολικής κατανάλωσης αλατιού, όσο και για τη μείωση χρήσης αλατιού στα διάφορα προϊόντα και συσκευασίες.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr