4 λάθη που ίσως κάνεις κι εσύ με τα εσώρουχα σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
4 λάθη που ίσως κάνεις κι εσύ με τα εσώρουχα σου

Πράγματα συνηθισμένα που κάνουμε εν αγνοία μας

Υπάρχουν πολλές φορές στιγμές που όταν βιάζεσαι να φύγεις από το σπίτι ενώ ντύνεσαι, δεν δίνεις και ιδιαίτερη σημασία στο εσώρουχο που θα φορέσεις. Περισσότερο ανησυχείς και σκέφτεσαι για το τι θα φορέσεις πάλι, παρά για τα ενδότερα ρούχα. Μάθε λοιπόν, πως όταν αγνοείς συχνά αυτό το βήμα και δεν δίνεις ιδιαίτερη σημασία, μπορεί να υπάρξουν δυσάρεστες παρενέργειες, γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα ντυθείς και θα φύγεις τσέκαρε και τα εσώρουχα σου.

Να μερικά λάθη που κάνουμε συχνά με τα εσώρουχα μας και τα κάνεις κι εσύ σίγουρα.

#1. Δεν φοράς βαμβακερά εσώρουχα
Ας το παραδεχτούμε, τα βαμβακερά εσώρουχα μπορεί να μην είναι η πιο σέξι επιλογή που μπορούμε να κάνουμε, αλλά είναι η πιο υγιεινή. «Τα μεταξωτά και συνθετικά υφάσματα δεν αναπνέουν, πράγμα που αυξάνει τον κίνδυνο υγρασίας που παγιδεύεται και συγκρατείται, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει σε βακτηριακές λοιμώξεις», αναφέρουν οι ειδικοί. Αν πάλι θέλεις να βάλεις κάτι σε μεταξωτό επέλεξε ένα που να έχει βαμβακερό καβάλο.

#2. Μην φοράς καθημερινά στρινγκ
Τα στρινγκ μπορεί να είναι η τέλεια λύση για να μην διαγράφονται όταν φοράς το κολάν της γυμναστικής σου ή την εφαρμοστή φούστα σου, όμως δεν είναι τόσο υγιεινά όσο και άνετα. Αν μάλιστα τα φοράς επί καθημερινής βάσεως, τότε ο κίνδυνος λοίμωξης από βακτήρια που έρχονται από το πίσω μέρος του εσωρούχου (όπως για παράδειγμα το E.coli που είναι συνηθισμένο βακτήριο στο παχύ έντερο) είναι πιο κοντά από ποτέ.

Η καθημερινή χρήση τους μπορεί να προκαλέσει επίσης ερεθισμούς, λόγω του λεπτού υφάσματος ή και σύγκαμα και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν θέλουμε. Έτσι δεν είναι;

#3. Φοράς εσώρουχα όταν κοιμάσαι
Εντάξει, δεν εννοούμε να κοιμάσαι γυμνή, αλλά θα μπορούσες μία φορά στο τόσο να μην φοράς εσώρουχα κάτω από τις πιτζάμες σου. Η παγιδευμένη υγρασία στα εσώρουχα μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση βακτηρίων και να προκαλέσεις μολύνσεις. Και η χρήση εσωρούχων 24/7 μπορεί να αυξήσει αυτόν τον κίνδυνο.

Οι ειδικοί μάλιστα αναφέρουν: «Το να επιτρέπεις στην περιοχή να παίρνει αέρα βοηθά στο να παραμείνει ξηρή και καθαρή. Εάν δεις πως δεν νιώθεις άνετα με το να κοιμάσαι χωρίς εσώρουχο κάθε βράδυ, δοκίμασε να το κάνεις τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα και δες αν βλέπεις κάποια βελτίωση.

#4. Φοράς λάθος μέγεθος
Καμία μας δεν θέλει να φοράει εσώρουχα που να κρεμάνε ή να είναι άβολα. Αλλά το να φοράς πολύ σφιχτά εσώρουχα είναι εξίσου κακό, και μπορεί να είναι ακόμη χειρότερο. Φορώντας πολύ σφιχτό ρουχισμό σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος μπορεί να οδηγήσει σε φθορά και ερεθισμό και ο κόλπος φυσικά δεν διαφέρει σε κάτι.

Φορώντας εσώρουχα που δεν σου αφήνουν περιθώρια για λίγο αέρα και λίγη κίνηση μπορεί επίσης να προκαλέσει την υγρασία που παγιδεύεται και που πιθανόν θα οδηγήσει σε κάποια μόλυνση. Οπότε είναι καλύτερο να μην διαπραγματεύεσαι το μέγεθος όταν επιλέγεις τα εσώρουχα σου.