4 tips για να μην σε κρατήσουν οι πόνοι περιόδου κουλουριασμένη στο κρεβάτι

Ερμιόνη Σαρρή
4 tips για να μην σε κρατήσουν οι πόνοι περιόδου κουλουριασμένη στο κρεβάτι

Και είναι αυτές οι μέρες του μήνα που θες να μείνει για πάντα στο κρεβάτι, σε στάση εμβρύου και να μην δεις καν το φως του ηλίου. Ακούγομαι υπερβολική αλλά κάπως έτσι κυλούν τα 24ωρα κατά τις ημέρες που έχεις περίοδο. Πόνοι στην κοιλιά, κράμπες και νεύρα. Πώς θα τα κάνεις όμως όλα αυτά στην άκρη για να συνεχίσεις κανονικά την καθημερινότητά σου;

«Θερμότητα»: Το παν αυτές τις ημέρες είναι η ζεστασιά και κυρίως στο σημείο της κοιλιάς σου. Μία θερμοφόρα είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να καταπολεμήσεις τον πόνο της κοιλιάς σου και τις κράμπες! Η θερμότητα βοηθάει την ροή του αίματος και κάπως έτσι οι μέρες της περιόδου θα κυλούν πιο ανώδυνα. Αν πάλι είσαι στο γραφείο ή γενικώς στον δρόμο μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ειδικά θερμικά έμπλαστρα!

«Γυμνάσου όταν πρέπει»: Κάποιες νέες έρευνες αναφέρουν πως ο ιδρώτας βοηθά στην καταπολέμηση των κραμπών. Απλά εδώ πρέπει να μάθεις κάτι επιπλέον. Δεν πρέπει να κάνεις ασκήσεις γιόγκα ή πιλάτες κατά τη διάρκεια της περιόδου αλλά να ασκείσαι και μία εβδομάδα πριν. Η συστηματική άσκηση βοηθά στις κράμπες.

«Ζεστό μπάνιο με αλάτι»: Γέμισε την μπανιέρα σου με ζεστό νερό και ρίξε μέσα 2 κούπες αλάτι. Και η θερμότητα και το αλάτι θα σε βοηθήσουν αρκετά!

«Ο ύπνος, ο 8ωρος»: Φρόντισε να πέφτεις νωρίς στο κρεβάτι (ξέρεις μετά το ζεστό μπάνιο) και να απολαμβάνεις τον ύπνο σου. Η σωστή ξεκούραση είναι το παν!