Αν έχεις ξηρά και σκασμένα χείλη, τότε μάλλον σου λείπει αυτή η βιταμίνη

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αν έχεις ξηρά και σκασμένα χείλη, τότε μάλλον σου λείπει αυτή η βιταμίνη

Και τώρα που χειμωνιάζει γίνεται ακόμη πιο έντονο αυτό

Είναι γνωστό πως το σώμα μας αλλάζει όσο πέφτει η θερμοκρασία το φθινόπωρο και τον χειμώνα, όμως οι διαιτολόγοι αναφέρουν πως μερικά σημάδια που παρατηρούμε στο σώμα μας γενικά δεν οφείλονται μόνο στο κρύο. Σε ένα άρθρο στο Insider η διαιτολόγος Olivia Wagner εξηγεί ότι το σώμα μας, μας δίνει κάποια hints σχετικά με το συμβαίνει στο σώμα μας, μέσα από μικρές φυσικές αλλαγές.

Το πιο συνηθισμένο από αυτά; Ξηρά και σκασμένα χείλη. Εάν εμφανίζεις σημάδια στο στόμα σου που μοιάζουν με έλκη ή ρωγμές στα χείλη σου, τότε αυτό σημαίνει πως σου λείπει βιταμίνη Β12. Ευτυχώς όμως δεν είναι κάτι που δεν διορθώνεται, αφού μπορείς να βάλεις την βιταμίνη Β12 στον οργανισμό σου, προσθέτοντας τρόφιμα πλούσια σε Β12 στη διατροφή σου. Τα πουλερικά, το κόκκινο κρέας και τα αυγά είναι όλα υψηλά σε περιεκτικότητα, καθώς επίσης και το γάλα για χορτοφάγους.

Να θυμάσαι λοιπόν, πως τα ξηρά και σκασμένα χείλη δεν οφείλονται μόνο στο γεγονός πως δεν χρησιμοποιείς lip balm. Οπότε προσπάθησε να τα «σώσεις» τόσο από τη διατροφή σου, όσο και μέσα από την beauty ρουτίνα σου.