3 tricks που από το 2018 θα σε βοηθήσουν να γίνεις πρωινός τύπος

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 tricks που από το 2018 θα σε βοηθήσουν να γίνεις πρωινός τύπος

Ξέρουμε πως δυσκολεύεσαι, αλλά πρέπει να προσπαθήσεις

Το πρωινό ξύπνημα είναι δύσκολο και δεν αρέσει σε κανέναν και αυτό είναι δεδομένο. Αν δεν είσαι λοιπόν πρωινός τύπος σε καταλαβαίνουμε. Ειδικά τώρα που νυχτώνει νωρίς και το πρωί που ξυπνάς είναι επίσης ακόμη λίγο σκοτεινά και κάνει και αρκετό κρύο, σίγουρα προτιμάς να χωθείς και πάλι κάτω από το πάπλωμα, από το να σηκωθείς και να πας στο γραφείο.
Και είναι απολύτως λογικό και αποδεκτό. Υπάρχουν όμως κάποια tricks που μπορείς να ακολουθήσεις και να γίνεις εν καιρώ ο πιο πρωινός τύπος που γνωρίζεις.

  • Συνέχισε να γυμνάζεσαι:Το καλοκαίρι και κυρίως τους ανοιξιάτικους μήνες (άντε και το φθινόπωρο) πρωταρχικός μας ρόλος είναι το γυμναστήριο και να καίμε όσες περισσότερες θερμίδες μπορούμε. Όταν το καλοκαίρι φεύγει, η μέρα μικραίνει και σιγά σιγά έρχεται ο χειμώνας ο στόχος αυτός κατεβαίνει λίγο από τις προτεραιότητες μας και μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Συμπέρασμα; Κακώς πολύ κακώς, γιατί αν θέλεις να γίνεις πρωινός τύπος η γυμναστική και η προπόνηση (όχι απαραίτητα καθημερινή) θα σε βοηθήσει πάρα πολύ.
  • Φάε καλά για να κοιμάσαι καλά: Δεν είναι μυστικό ότι ο ψυχρότερος καιρός μας ανοίγει την όρεξη και μας δημιουργεί συνεχώς λιγούρες, γι’ αυτό όπως εξηγούν οι ειδικοί είναι σημαντικό να τρως καλά αν θέλεις να κοιμάσαι και καλά. Ο χειμώνας αφήνει σε πολλούς από εμάς μία λαχτάρα για αμυλούχα τρόφιμα, υδατάνθρακες κλπ, και ενώ αυτά αποτελούν ζωτικό μέρος οποιασδήποτε διατροφής, είναι σημαντικό να επιτευχθεί μια ισορροπία. Εάν χρειάζεσαι ένα σνακ, βάλε στη διατροφή σου τρόφιμα όπως καρύδια, μπανάνες και ντομάτες. Όλα αυτά βοηθούν το σώμα σου να παράγει σεροτονίνη και να φτιάχνουν τη διάθεσή σου.

Η διατροφή διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην ποιότητα του ύπνου. Συνεπώς είναι καλύτερο να αποφύγεις ένα βαρύ γεύμα πριν από τον ύπνο. Εάν συχνά ξυπνάς τη νύχτα και αισθάνεσαι πεινασμένη, δοκίμασε να φας κάποιο σνακ πριν κοιμηθείς.

Κάνε λίγη yoga πριν σηκωθείς από το κρεβάτι
Αν σου παίρνει αρκετή ώρα το πρωί για να σηκωθείς, προσπάθησε να το κάνεις λίγο πιο εύκολο, κάνοντας λίγη yoga στο κρεβάτι. Μερικές εύκολες κινήσεις θα σε βοηθήσουν να κάνεις stretching, να αυξήσεις την ροή του αίματος σου και να προετοιμαστείς για το υπόλοιπο της ημέρας. Σε αυτό το βίντεο παρακάτω μπορείς να δεις μερικές ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν.