Tα ευργετικά οφέλη του νερού στην καθημερινότητά μας

Tα ευργετικά οφέλη του νερού στην καθημερινότητά μας

Ακούτε και διαβάζετε συχνά για τη σημασία της επαρκούς κατανάλωσης νερού στην καθημερινότητά σας. Εκείνο, όμως, που ενδεχομένως δεν γνωρίζετε είναι πως το νερό μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ την ποιότητα της ζωής σας χάρη στα ευεργετικά του οφέλη: Από την ενίσχυση της αθλητικής σας απόδοσης έως την αύξηση της δημιουργικότητάς σας και την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου σας.

Η κάθε σταγόνα νερού μετράει και μπορεί να σας βοηθήσει να αντεπεξέλθετε ακόμη και όταν το πρόγραμμά σας περιλαμβάνει πολλές και εξουθενωτικές δραστηριότητες. Αξίζει, λοιπόν, να εξετάσετε τις παρακάτω ευεργετικές ιδιότητες του νερού στην καθημερινότητά σας!

Το νερό συμβάλλει στην ενίσχυση της αθλητικής απόδοσης

Ένα ποτήρι νερό είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε με ενέργεια και καλή διάθεση τις αγαπημένες πρωινές και απογευματινές σας συνήθειες που κάνουν τη ζωή σας καλύτερη. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι μια από τις βασικές ιδιότητες του νερού είναι πως μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση των αθλητικών σας αποδόσεων.

Κατά τη διάρκεια της άθλησης αποβάλλονται από το σώμα σας μεγάλες ποσότητες υγρών, μέσω του ιδρώτα, για αυτό κάθε φορά που προπονείστε πρέπει να διασφαλίζετε ότι ο οργανισμός σας θα παραμένει ενυδατωμένος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, με αυτόν τον τρόπο θα δείτε την αθλητική σας απόδοση να ενισχύεται. Αξίζει ενδεικτικά να αναφερθεί ότι η απόδοση των αθλητών μειώνεται όταν χάνουν μόλις το 2% του βάρους του σώματός τους σε υγρά!

Το νερό προσφέρει διαύγεια και δημιουργικότητα στην εργασία

Ένας ακόμη παράγοντας που καθιστά το νερό απαραίτητο στην καθημερινότητά σας σχετίζεται με τις ευεργετικές ιδιότητες που μπορεί να έχει όσον αφορά στις εργασιακές σας αποδόσεις. Πράγματι, σύμφωνα με έρευνες, το νερό προσφέρει διαύγεια και την ίδια ώρα μπορεί να ενισχύσει τη δημιουργικότητα του ανθρώπου.

Το «κλειδί» βρίσκεται στον ανθρώπινο εγκέφαλο και πιο αναλυτικά, στο γεγονός ότι αποτελείται από νερό σε ποσοστό που «αγγίζει» το 80%. Έτσι, λοιπόν, η επαρκής κατανάλωση νερού μπορεί να ενισχύσει τη δημιουργικότητά σας και να σας προσφέρει την επιπλέον διαύγεια που χρειάζεστε για να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οκτώ με δέκα ποτήρια νερό την ημέρα μπορούν να διασφαλίσουν ότι και ο εγκέφαλός σας θα παραμείνει ενυδατωμένος.

Το νερό βοηθά στη συγκέντρωση

Η κατανάλωση νερού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου. Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικά χρόνια από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, όταν ο άνθρωπος δεν καταναλώνει επαρκείς ποσότητες νερού σε καθημερινό επίπεδο, τότε επηρεάζεται η ικανότητα του εγκεφάλου του να συγκεντρωθεί. Όταν, λοιπόν, χρειάζεται να μελετήσετε ή να επικεντρωθείτε σε μια ιδιαίτερα σημαντική εργασία, έχει μεγάλη σημασία να διατηρείτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο.

Το νερό προσφέρει καθαρό και λαμπερό δέρμα

Το νερό μπορεί, επίσης, να «δουλέψει» για την εσωτερική, αλλά και την εξωτερική σας ομορφιά. Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος και, αν αναλογιστεί κάποιος το γεγονός ότι αποτελείται από νερό σε ποσοστό που «αγγίζει» το 70%, τότε γίνεται εύκολα κατανοητό ότι οι ανάγκες για επαρκή ενυδάτωση του ανθρώπινου οργανισμού είναι μεγάλες. Αν θέλετε, λοιπόν, να διατηρήσετε το δέρμα σας καθαρό και λαμπερό, τότε πρέπει να φροντίσετε ότι θα πίνετε κάθε ημέρα το νερό που χρειάζεστε. Θα καθαρίσει εκ των έσω την επιδερμίδα σας και της προσφέρει επιπλέον ελαστικότητα και λάμψη.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr