ΕΡΕΥΝΑ: Γιατί οι έγκυες γυναίκες τρελαίνονται με την τακτικότητα

ΕΡΕΥΝΑ: Γιατί οι έγκυες γυναίκες τρελαίνονται με την τακτικότητα

Η δημιουργία...φωλιάς είναι επίσης ένα άλλο χαρακτηριστικό τους 

Μια νέα μελέτη ασχολήθηκε με την ψυχαναγκαστική συμπεριφορά των εγκύων να τακτοποιούν και να δημιουργούν ένα είδος...φωλιάς γύρω τους, το οποίο είναι αποτέλεσμα του ενστίκτου να « προστατεύουν και να προετοιμάζουν».

Η παρόρμηση μιας εγκύου γυναίκας να καθαρίζει , να οργανώνει πρόκειται για ένα αρχέγονο ένστικτο που πηγαίνει πίσω χιλιάδες χρόνια , σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν την ψυχαναγκαστική συμπεριφορά - γνωστή ως «φωλιές » που χαρακτηρίζεται από ασυνήθιστες εκρήξεις της ενέργειας - πως δεν είναι παράλογη αλλά αποτέλεσμα ενός μηχανισμού για την προστασία και την προετοιμασία για το αγέννητο μωρό .

Δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον γύρω τους προετοιμάζονται για τον τοκετό, αποφασίζοντας πχ. για το που θα γίνει η γέννα και ποιοι θα είναι ευπρόσδεκτοι.

Η Ψυχολόγος γιατρός Marla Anderson , του Πανεπιστημίου McMaster στον Καναδά , είπε : «Η δημιουργία...φωλιών δεν είναι μια επιπόλαια δραστηριότητα . Παρατηρήσαμε ότι το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης κορυφώνεται αυτή η δραστηριότητα, καθώς η γέννηση πλησιάζει , πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που εξυπηρετεί μάλλον τον ίδιο τις γυναίκες όπως και τα ζώα . Το παρελθόν των προγόνων μας, μας ακολουθεί. Η παροχή ενός ασφαλούς περιβάλλοντος συμβάλλει στην προώθηση της σύνδεσης μεταξύ μητέρας και βρέφους".

Τα θηλυκά του ζωικού βασιλείου , όλα εξοπλισμένα με την ίδια ανάγκη . Ακριβώς όπως μπορείτε να δείτε τα πουλιά να κάνουν τις φωλιές , και οι μητέρες τους κάνουν ακριβώς το ίδιο .

Μάλιστα οι γυναίκες ανέφεραν ότι αλλάζουν όλα τα σεντόνια και τις πετσέτες γιατί έχουν την ανάγκη της αίσθησης του « καινούργιου και του καθαρού".