Έχεις «αλλεργία» στις γιορτές; 5 «αντιαλλεργικοί» τρόποι να την ξεπεράσεις!

Έχεις «αλλεργία» στις γιορτές; 5 «αντιαλλεργικοί» τρόποι να την ξεπεράσεις!

Έχεις αλλεργία στις γιορτές; Οποία σύμπτωσις… Κι εγώ το ίδιο.

Λίγο τα πολυστολισμένα σπίτια, λίγο τα παιδάκια με τα κάλαντα από τα αξημέρωτα, λίγο που η δουλειά τελευταίες μέρες εντείνεται, λίγο που όλοι πρέπει τάχα μου να είμαστε ευτυχισμένοι, λίγο απ’ όλα τέλος πάντων αρκούν για να γίνουν τα νεύρα «κρόσσια».


Κι όμως, το έχω «δουλέψει» εδώ και χρόνια και έχω βρει τα «αντιαλλεγικά». Είναι πέντε και θα σου τα πω. Θα σου τα πω, διότι αξίζεις κι εσύ να βγεις «αλώβητη» από αυτές τις γιορτές, με τα νεύρα σου λιγότερο σπασμένα και με ηθικό ακμαίο. Έχουμε και λέμε:


1. Αφιέρωσέ σου χρόνο.
Όχι, δεν είναι δύσκολο. Απομονώσου λίγο. Πάρε το χρόνο σου, κοιμήσου, ξεκουράσου, γέμισε τις μπαταρίες σου. «Κατέβασε» το θυροτηλέφωνο και βγάλε εκτός λειτουργίας το κουδούνι. Άσε τους άλλους να ακούνε τα κάλαντα και να πίνουν ποτό υπό τους ήχους του «LastChristmas» (το έχω ακούσει περίπου 1.579.345 φορές, σύμφωνα με τα 30 χρόνια μου και γενικά «όχι άλλο κάρβουνο»).


2. Πήγαινε εκδρομή.
Κι όταν λέω εκδρομή, ορίστε τι εννοώ: Πήγαινε σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας, εκεί όπου τα Χριστούγεννα δεν κάνουν την «επέλασή» τους. Για παράδειγμα, πήγαινε στο Μπουραζάνι Ιωαννίνων. Ναι, υπάρχει. Ναι, πήγα. Ναι, είναι όμορφο. Όχι, εκεί δεν κάνει Χριστούγεννα (όπως τα ζούνε στις πόλεις).


3. Οργάνωσε βραδιές επιτραπέζιων.
Θα μου πεις:«Τα Χριστούγεννα περίμενα για να διοργανώσω βραδιές επιτραπέζιων;». Ναι, θα σου απαντήσω. Διότι έτσι είσαι ασφαλής, μέσα στο σπίτι, αποφεύγοντας τα εκατοντάδες χιλιάδες λαμπάκια που πλανώνται πάνω από το κεφάλι σου σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης και να σταθείς (ναι, κάποιοι δήμοι στολίζουν πολύ κιτς, σε καταλαβαίνω).


4. Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου.
Ξέρω τι θα πεις: «Κάτι πιο πρωτότυπο δεν έχεις να προτείνεις;». Έχω, θα σου απαντήσω. Μία βόλτα στο Λούνα Πάρκ είτε μόνη είτε με φίλες! Αναρωτιέσαι ότι είναι για παιδιά; Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος.


5. Χάρισε τα δώρα σου.
Ναι, κάποιοι θα μας πάρουν δώρα. Αδέρφια, γονείς, φίλοι, συνάδελφοι. Και, ναι, τα δώρα δωρίζονται. Συγκέντρωσε τα δώρα που θα σου χαρίσουν και με τη σειρά σου χάρισέ τα σε κάποιον που τα έχει ανάγκη. Εντάξει, ας μην χαρίσεις το μονόπετρο που σου χάρισε ο αγαπημένος σου. Αυτό κράτα το. Τα υπόλοιπα όμως πρόσφερέ τα και άσε κάποιον να καταλάβει με τη σειρά του τι εστί «τύχη στη στιγμή». Αυτές είναι γιορτές.