«Έχεις μικρά οπίσθια; Μπορείς να παίξεις στο Survivor»

Γωγώ Φούντα
«Έχεις μικρά οπίσθια; Μπορείς να παίξεις στο Survivor»

Όταν το body shaming ταξιδεύει στον Άγιο Δομίνικο

Ζούμε σε μία εποχή που θυμίζει έντονα το μακρινό πια 2000, τότε που εγώ κι εσύ, πηγαίναμε γυμνάσιο, λύκειο ή πανεπιστήμιο, παρακολουθούσαμε φανατικά τα reality τηλεπαιχνίδια και αγωνιούσαμε για την έκβαση των καυγάδων της Άσπας αλλά και της συγκινητικής φιλίας του Τσάκα και του Προ (aka Πρόδρομος). Δε θέλω να σε σοκάρω και γενικά να σε αιφνιδιάσω, αλλά η εποχή εκείνη είναι... εδώ πιο έντονη και εντυπωσιακή από ποτέ. Ζούμε στην εποχή που μία ολόκληρη χώρα -ή έστω η μισή-παρακολουθεί Survivor, την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι παραδέχονται ότι: «Και τι να δούμε; Αφού δεν έχουν τίποτα τα άλλα κανάλια». Και έχουν δίκιο. Ζούμε στην εποχή που για να γελάσεις βλέπεις τη φάρσα του Δόκτωρ Χρανιώλα στο Σπαλιάρα, αφού δεν μπορείς να έχεις καλωδιακή για να παρακολουθείς σειρές και ταινίες ανά πάσα ώρα και στιγμή. Και ξέρεις κάτι; Καλά κάνεις! Έχει όντως πλάκα.

Αυτό που δεν έχει πλάκα, είναι τα σχόλια που ακούγονται τελευταία στην αγαπημένη εμμονή των Ελλήνων, τα οποία μέχρι τώρα ίσως να δικαιολογούνταν λόγω πείνας και κακουχίας, αλλά πλέον (συγνώμη) δεν υπάρχει δικαιολογία. Ναι, δεν υπάρχει δικαιολογία όταν ο Μάριος νευριάζει με τις συμπαίκτριές του και τις μαλώνει που δεν είναι ικανές να νικήσουν τη Λάουρα με τα τροφαντά οπίσθια ή τη Σόφη Πασχάλη η οποία είναι... μεγάλη!

16990688 10212190185490877 95296546 o

Δεν το παίζω αγία ούτε και το πιο καλοπροαίρετο πλάσμα στον κόσμο. Εξάλλου θεωρώ ότι τέτοιοι άνθρωποι ίσως και να μην υπάρχουν ή έστω να είναι ελάχιστοι. Ωστόσο πιστεύω ακράδαντα ότι ο (πρώην) αγαπημένος Κύπριος, ο οποίος είναι γρήγορος και αποτελεσματικός, όχι μόνο έχει λάθος κριτήρια αλλά τα εκφράζει και με εντελώς λάθος τρόπο. Κι εγώ σκέφτηκα ότι η Λάουρα δεν έχει αδυνατίσει σε σχέση με την Ειρήνη Παπαδοπούλου, αλλά ταυτόχρονα παραδέχτηκα ότι είναι από τις καλύτερες παίκτριες γιατί πολύ απλά έχει μέθοδο. Αργά και ψύχραιμα. Κι εγώ εντυπωσιάστηκα όταν είδα τη Σόφη να κάνει ασκήσεις yoga και να στηρίζει όλο της το σώμα στο ένα της χέρι, κάτι που δεν μπορούσα να κάνω στα 15 μου, ούσα 35 κιλά το πολύ, και σκέφτηκα ότι παρόλο που δεν είναι πιτσιρίκα είναι σε άψογη φόρμα. Όλα αυτά τα έχω σκεφτεί και εγώ και γενικότερα οι τηλεθεατές που παρακολουθούν Survivor.

screenshot 27

Το να μειώνεις όμως μία αντίπαλο αγαπητέ μου Μάριε, και κάθε Μάριε εκεί έξω, επειδή ανατομικά έχει λίγο πιο τροφαντά οπίσθια και η οποία εξακολουθεί να σε κερδίζει, και μία άλλη επειδή δεν είναι 20 και κάνει ακριβώς το ίδιο, δεν είναι μόνο αγενές, αλλά φανερώνει και έλλειψη παιδείας. Πόσο μάλλον όταν ξέρεις, ότι αυτά δεν τα συζητάς με τον κολλητό σου, αλλά με συμπαίκτες τους οποίους γνωρίζεις 2 εβδομάδες και με 30 κάμερες γύρω οι οποίες καταγράφουν τα πάντα.

Και όχι, όλα αυτά δεν τα γράφω έχοντας ως σημαία το φεμινισμό, κάθε άλλο, αλλά εσείς οι Μαχητές, μήπως να αλλάζατε τακτική μπας και φάτε τίποτα; Γιατί απ΄ότι βλέπω για ακόμη μία φορά οι γυναίκες είναι υποψήφιες, που εδώ που τα λέμε δεν είναι και τόσο κακές στα αγωνίσματα. Και τελοσπάντων, χωρίς να θέλω να γίνω επιθετική ή ακόμα και κατίνα (στάνταρ θα κατηγορηθώ και γι' αυτό) μήπως εσύ που σχολιάζεις δημόσια τροφαντά οπίσθια και ηλικίες, να κοιτάξεις και λίγο τον εαυτό σου;