5 ένοχα μυστικά των σερβιτόρων που δε θα χαρείς και πολύ τώρα που θα τα μάθεις

Ερμιόνη Σαρρή
5 ένοχα μυστικά των σερβιτόρων που δε θα χαρείς και πολύ τώρα που θα τα μάθεις

5 επίπονες αλήθειες που οφείλουμε να μοιραστούμε μαζί σου!

Πολλές και πολλοί από εμάς ίσως να έχει χρειαστεί να κρατήσουμε ένα δίσκο σερβιρίσματος κατά τη διάρκεια των φοιτητικών μας χρόνων ή και μετέπειτα και φυσικά γνωρίζουμε πως το επάγγελμα αυτό έχει μερικά «ένοχα» μυστικά. Και αν δεν έχει τύχει ποτέ να ρωτήσεις «Τι να σας φέρω», έχεις σίγουρα ακούσεις ιστορίες ‘’πελατών-σερβιτόρων’’ μέσα στην παρέα σου.

Ποια είναι αυτά τα μυστικά των σερβιτόρων που δεν αποτελούν και «μυστικά του κράτους» αλλά όλοι μας αρνούμαστε να πιστέψουμε;

-Η φέτα λεμονιού που «βυθίζεται» μέσα στο ωραιότητα αλκοολούχο ποτό δεν πιάστηκε απαραίτητα με το ειδικό πιαστράκι αλλά με τα… χεράκια του.

- Όσες φορές και αν τον ρωτήσεις πόσες θερμίδες έχει το συγκεκριμένο πιάτο ή αν «παχαίνει», δυστυχώς δε θα σου δώσει ποτέ την απάντηση. Ακόμα και αν γνωρίζει (κάτι σα θερμιδομετρητής ένα πράγμα) δε θα στο αποκαλύψει. Καταλαβαίνεις το γιατί.

- Το άπαχο γάλα στον καφέ σου δεν είναι πάντοτε… άπαχο. Ναι, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που το μαγαζί έχει ξεμείνει αλλά εσύ τον καφέ σου θα τον πιεις.

- Τα επιδόρπια δεν είναι πάντοτε… σπιτικά. Τι εννούμε; Ότι το τυροπιτάκι που ζήτησες, δεν έχει σπιτικό φύλλο αλλά και πάλι είναι πεντανόστιμο. Oops, αυτό πονάει.

- Το ψωμί σου ίσως και να μην είναι φρεσκοκομμένο. Ας μη γελιόμαστε. Όλοι έχουμε υποψιαστεί πως τρώμε το ψωμί του προηγούμενου τραπεζιού. Άουτς!

Να σου πούμε βέβαια πως το παραπάνω κείμενο είναι ενδεικτικό. Εννοείται, πως υπάρχουν πάρα πολλά εστιατόρια που ακολουθούν κατά γράμμα τους κανόνες υγιεινής, απλά εμείς σε ενημερώνουμε (και προστατεύουμε).