To μυστήριο λύθηκε: Γιατί φωνάζουν το Γιώργο Αγγελόπουλο, Ντάνο;

Γωγώ Φούντα
To μυστήριο λύθηκε: Γιατί φωνάζουν το Γιώργο Αγγελόπουλο, Ντάνο;

Δίνουμε τίμια και έγκυρη απάντηση στο φλέγον αυτό ερώτημα

Εδώ και μέρες ένα ερώτημα μας βασανίζει το οποίο ομολογουμένως μας έχει κρατήσει ξάγρυπνες τις νύχτες-ναι από αυτό ήταν και όχι επειδή φάγαμε πολύ πεπόνι- κάνοντάς μας να στριφογυρνάμε στο κρεβάτι με βλέμμα απελπισίας: Για ποιον αναθεματισμένο λόγο οι Διάσημοι φωνάζουν το Γιώργο Αγγελόπουλο, Ντάνο;

Με έναν γρήγορο υπολογισμό, τα αρχικά είναι παντελώς άσχετα με το όνομα καθώς με κανένα συνδυασμό δεν προκύπτει το... ακαλαίσθητο και όχι και τόσο εύηχο Ντάνος!

Εμείς παρόλα αυτά την αναζήτησή μας την κάναμε γιατί πραγματικά δε θέλουμε να έχουμε ερωτήματα αναπάντητα. Η ντάνα λοιπόν, είναι μία λέξη πολύ κοινή στους οδηγούς φορτηγών, και έχει να κάνει με την ουρά στην οποία περιμένουν προκειμένου να περάσουν από το τελωνείο-ουσιαστικά περιμένουν να... ντανιαστούν-. Ωστόσο, και μιας και το αγόρι ουδεμία σχέση έχει με φορτηγά, του αρέσει το υγρό στοιχείο άλλωστε, μπήκαμε σε πιο σκοτεινά μονοπάτια αναζήτησης.

ntanosss

Μην είναι κάποιος τοπικός Άγιος της Σκιάθου, ο Άη Ντάνος για παράδειγμα, ο οποίος είναι και προστάτης των ψαριών; Μην είναι κάποιος ευεργέτης του νησιού στον οποίο ο λαός χρωστάει πολλά; Όχι, δεν είναι τίποτα από όλα αυτά. Η πραγματικότητα είναι πιο εντυπωσιακή και σίγουρα πιο αιφνιδιαστική.

Ντάνος λοιπόν, σημαίνει στα αραβικά, σοφός (βγαίνει από τη λέξη dana), και χρησιμοποιείται για τους ανθρώπους που γνωρίζουν πολλά! Και η Ευρυδίκη τον έβγαλε υποψήφιο. Το Ντάνο το σοφό... Έχει να πέσει πείνα στους Διάσημους!