Η επιστήμη μίλησε: Δες τι λέει το σχήμα των χειλιών σου για τον χαρακτήρα σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Η επιστήμη μίλησε: Δες τι λέει το σχήμα των χειλιών σου για τον χαρακτήρα σου

Εσύ τι σχήμα έχεις;

Οι επιστήμονες και φυσιογνώμοι θεωρούν τα χείλη ως ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξουμε όταν προσπαθούμε να προσδιορίσουμε τον χαρακτήρα ενός ατόμου. Μία έρευνα λοιπόν που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, εξέτασε όλα τα σχήματα των χειλιών και να τα αποτελέσματα.

#1. Μεγάλα ζουμερά χείλη
Οι άνθρωποι που έχουν μεγάλα ζουμερά χείλη είναι φτιαγμένοι για να φροντίζουν κάποιον άλλον. Αν τα χείλη σου έχουν αυτό το σχήμα, τότε ως παιδί σίγουρα περνούσες αρκετό χρόνο στο να ταΐζεις αδέσποτα γατάκια ή να προσφέρεις βοήθεια σε καταφύγια ζώων, θέλοντας να πάρεις όλα τα ζωάκια σπίτι σου. Έχεις ένα έμφυτο και ισχυρό μητρικό ένστικτο και μια επιθυμία να προστατεύεις τους άλλους. Σε οποιαδήποτε αγχωτική κατάσταση, σκέφτεσαι πρώτα τους άλλους και μετά τον εαυτό σου. Άνθρωποι με αυτό το σχήμα χειλιών γίνονται οι καλύτεροι γονείς.

#2. Το πάνω χείλος είναι μεγαλύτερο από το κάτω
Τα άτομα που έχουν τέτοιο σχήμα χειλιών είναι απλά αυτό που λέμε drama queen. Είναι συναισθηματικά, χαρισματικά, αγαπούν τη ζωή και θέλουν πάντα να τραβούν την προσοχή. Έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους και έχουν την ικανότητα να προσελκύουν τους άλλους. Αγαπούν να είναι το κέντρο της προσοχής.

#3. Το κάτω χείλος είναι μεγαλύτερο από το πάνω
Ας είμαστε ειλικρινείς: Δεν έχεις γεννηθεί για να κάνεις δουλειά γραφείου. Πώς μπορεί κάποιος να κάθεται όλη μέρα σε ένα γραφείο, όταν υπάρχουν τόσα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να κάνει εκεί έξω; Οι άνθρωποι με αυτό το σχήμα χειλιών ξέρουν πραγματικά τι σημαίνει διασκέδαση. Χρειάζονται έναν ενεργητικό τρόπο ζωής, νέους φίλους, νέα μέρη για επίσκεψη και νέες εντυπώσεις. Είναι περίεργοι, κοινωνικοί και ανοιχτοί σε όλα τα νέα.

#4. Κανονικά χείλη
Οι άνθρωποι με κανονικό σχήμα χειλιών είναι αυτοί που έχουν μια ισορροπημένη, κοινή και λογική προσέγγιση για την επίλυση οποιουδήποτε είδους προβλήματος βρίσκεται μπροστά τους. Οι δυνάμεις τους βρίσκονται στην ικανότητά τους να ακούνε τους άλλους. Παίρνουν την κριτική του κόσμου ελαφρά και αντιμετωπίζουν τις απόψεις των άλλων με σεβασμό. Το να τους νευριάσεις είναι πρακτικά αδύνατο. Λατρεύουν να γελούν και να αστειεύονται και το ποτήρι γι’ αυτούς είναι πάντα μισογεμάτο.

#5. Πολύ λεπτά χείλη
Οι άνθρωποι με λεπτά χείλη είναι, κατά κανόνα, μοναχικοί άνθρωποι. Έχουν αρκετή αυτοπεποίθηση και μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Εάν έχεις λεπτά χείλη, τότε είσαι ίσως το είδος του ατόμου που δεν έχει απολύτως καμία ανάγκη για παρέα όταν πρόκειται να επισκεφθεί ένα μουσείο ή ακόμα και όταν πηγαίνει διακοπές σε μακρινά νησιά. Αλλά, παρά την αγάπη σου για τη μοναξιά, αισθάνεσαι επίσης απόλυτα τέλεια στο σπίτι με μια ομάδα ανθρώπων. Βρίσκεις αμέσως έναν κώδικα επικοινωνίας με τον κόσμο και εκτιμάς τους άλλους ανθρώπους για τις πράξεις τους.

#6. Μικρά ζουμερά χείλη
Οι άνθρωποι με μικρά και ζουμερά χείλη είναι συχνά τσαχπίνιδες και άτακτοι. Η κύρια προτεραιότητά τους στη ζωή είναι τα δικά τους συναισθήματα. Εάν δεν φροντίσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους, τότε κανείς δεν θα το κάνει. Στην πρώτη γνωριμία θα στο φανούν εγωιστές, όμως δεν είναι στην πραγματικότητα έτσι. Είναι συμπονετικοί και αφοσιωμένοι φίλοι και είναι αυτοί οι άνθρωποι που θα βοηθήσουν τους άλλους αμέσως αν χρειαστεί. Ποτέ δεν βάζουν τα συμφέροντά τους πάνω από των άλλων, αλλά και ποτέ δεν θα κάνουν κακό στον εαυτό τους.

Εσύ σε ποια από αυτές τις κατηγορίες ανήκεις;