Έχεις κατοικίδιο; 5 έξυπνα tips για να ταξιδέψει μαζί σου αεροπορικώς

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Έχεις κατοικίδιο; 5 έξυπνα tips για να ταξιδέψει μαζί σου αεροπορικώς

Γιατί και αυτά αξίζουν ένα ταξίδι

Ξέρουμε πως είναι πολύ δύσκολο να μεταφέρεις το κατοικίδιο σου αριστερά-δεξιά αν δεν έχεις αυτοκίνητο, μιας και εδώ στην Ελλάδα επιτρέπονται μόνο τα μικρά ζώα να μπαίνουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Και τι γίνεται όταν έχεις να κάνεις ένα μακρινό ταξίδι, στο οποίο πρέπει να πας αεροπορικώς και δεν έχεις που να αφήσεις το κατοικίδιο σου;

Φυσικά και επιτρέπεται να το βάλεις στο αεροπλάνο, ωστόσο πρέπει πάντα να λάβεις υπόψιν σου, κάποιους πολύ σημαντικούς παράγοντες. Παρακάτω θα διαβάσεις 5 έξυπνα tips για να ταξιδέψεις μαζί με το κατοικίδιο σου, τα οποία σίγουρα δεν γνώριζες.

#1. Κλείσε το εισιτήριο σου νωρίτερα
Τα αεροπλάνα περιορίζουν τον αριθμό των κατοικιδίων που επιτρέπονται ανά πτήση, οπότε βεβειώσου, πως έχεις κλείσει τη θέση του κατοικιδίου σου πριν γεμίσουν τα περιορισμένα σημεία. Αυτό βέβαια, είναι λίγο επικίνδυνο στις διακοπές, επειδή αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που ταξιδεύει με το κατοικίδιο του.

#2. Αν κλείσεις εισιτήριο online, κάλεσε στο αεροδρόμιο για να επιβεβαιώσεις τη θέση του κατοικιδίου σου
Συνήθως όταν κλείνεις αεροπορικό εισιτήριο online δεν υπάρχει επιλογή να προσθέσεις πως έχεις κατοικίδιο. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα κάνεις online κράτηση περίμενε να επιβεβαιωθούν τα στοιχεία σου και κάλεσε την εξυπηρέτηση πελατών της εταρείας. Δώσε τις πληροφορίες της πτήσης σου και συμπλήρωσε στο τέλος πως έχεις και κατοικίδιο.

#.3 Ψάξε τους όρους χρήσεις και τις χρεώσεις κάθε αεροπορική εταιρεία
Μερικές αεροπορικές εταιρείες χρεώνουν διαφορετικά τα μεταφορικά τέλη για τα κατοικίδια ζώα και μερικές άλλες δεν επιτρέπουν τη μεταφορά τους καθόλου. Ανάλογα με τον προορισμό σου λοιπόν, κάνε την έρευνα σου και βρες ποια είναι η αεροπορική που προσφέρει τα φθηνότερα τέλη.

#4. Να είσαι προετοιμασμένη να πληρώσεις
Δεδομένου πως δεν μπορείς να κάνεις κράτηση του εισιτηρίου του κατοικιδίσου σου μέσω διαδικτύου, μην ξεχάσεις να το υπολογίσεις στα έξοδα του ταξιδιού σου, αφού θα πρέπει να πληρώσεις γι’ αυτό στην εξυπηρέτηση πελατών.

#5. Να βρίσκεσαι στο αεροδρόμιο νωρίς
Ταξιδεύοντας με κατοικίδια ζώα είναι σαν να ταξιδεύεις με μικρά παιδιά - ποτέ δεν ξέρεις τι νέα, διασκεδαστική πρόκληση μπορεί να προκύψει. Φρόντισε λοιπόν να απαλλάξεις τον εαυτό σου από το περιττό άγχος, φτάνοντας στο αεροδρόμιο λίγο πιο νωρίς για να βεβαιωθείς ότι η διαδικασία εξελίσσεται όσο το δυνατόν πιο ομαλά. Η μετάβαση από την ασφάλεια μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο με μια γάτα ή ένα σκύλο από ό, τι όταν πετάς μόνη σου.