Ετοίμασε βαλίτσες: Αυτές είναι οι φθηνότερες μέρες που μπορείς να πετάξεις αυτό το καλοκαίρι

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Ετοίμασε βαλίτσες: Αυτές είναι οι φθηνότερες μέρες που μπορείς να πετάξεις αυτό το καλοκαίρι

Είσαι έτοιμη για την πρώτη σου εξόρμηση;

Το καλοκαίρι έχει πια μπει για τα καλά και όλοι έχουμε ήδη αρχίσει να κοιτάζουμε ποιες είναι οι ημέρες που θα πάρουμε την άδεια μας για να κανονίσουμε τις διακοπές μας. Ο Αύγουστος είναι ο πιο περιζήτητος μήνας και αυτός που συνήθως έχει τον περισσότερο κόσμο σε όλους τους νησιώτικους προορισμούς. Δεν είναι όμως και ο πιο οικονομικός και αυτό είναι αυτονόητο.

Αν δεν έχεις κλείσει ακόμη τις ημέρες που θέλεις να πάρεις την άδεια σου και αν έχεις την δυνατότητα να την σπάσεις στα δύο, τότε κράτα και μερικές ημέρες ελεύθερες γιατί μόλις βρήκαμε ποιες είναι οι πιο φθηνές ημέρες για να πετάξεις αυτό το καλοκαίρι.

Αν λοιπόν σου περισσεύουν κάποιες ημέρες μέσα στον Ιούλιο τότε καλό θα ήταν να γνωρίζεις πως οι φθηνότερες μέρες για να πετάξεις είναι με αναχώρηση στις 2 Ιουλίου και επιστροφή στις 5 Ιουλίου. Συνήθως όσο πιο κοντά στις διακοπές είναι η πτήση σου, τόσο φθηνότερο θα είναι το εισιτήριό σου. Τα περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι οι αναχωρήσεις από Τρίτη έως Πέμπτη είναι οι φθηνότερες για εγχώρια ταξίδια (λόγω ακμής στις ημερομηνίες του Σαββατοκύριακου). Η Τρίτη είναι η φθηνότερη ημέρα όλων, με τη Δευτέρα και την Τετάρτη να ακολουθούν τις πτήσεις με κοντινά δρομολόγια.

Όταν πρόκειται για μακρινές πτήσεις, η Πέμπτη είναι η φθηνότερη ημέρα για να πετάξεις στο εξωτερικό, αλλά η Δευτέρα είναι η φθηνότερη ημέρα για τα εγχώρια ταξίδια. Τα Σάββατα είναι τα πιο ακριβά, με εξαίρεση την αναχώρηση και επιστροφή την ίδια μέρα (Σάββατο δηλαδή), η οποία έρχεται στη δεύτερη θέση για τη φθηνότερη διαδρομή μακρινών αποστάσεων.