Ταξιδεύεις το πρωί; 4 τρόποι να χαλαρώσεις το βράδυ πριν το ταξίδι σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Ταξιδεύεις το πρωί; 4 τρόποι να χαλαρώσεις το βράδυ πριν το ταξίδι σου

Ένα άγχος πάντα υπάρχει πριν από κάθε ταξίδι

Εάν είσαι από αυτά τα άτομα που ενώ του αρέσει να ταξιδεύει αγχώνεται υπερβολικά όταν πρόκειται να πετάξει (ή και με καράβι) υπάρχουν ορισμένοι τρόποι να το αντιμετωπίσεις αυτό, κάνοντας το προηγούμενο βράδυ κάποια πράγματα που θα σε χαλαρώσουν και θα σε ηρεμήσουν. Όλα λειτουργούν ανεξάρτητα από την ώρα του ταξιδιύ σου και μπορείς να τα κάνεις όταν βρίσκεσαι ακόμη σπίτι σου.

#1. Βγες για τρέξιμο
Κάνοντας ένα είδος προπόνησης την προηγούμενη μέρα θα βοηθήσει με αρκετούς τρόπους. Αρχικά θα σε κουράσει τόσο, που θα μπορέσεις να κοιμηθείς καλύτερα. Ναι, υπάρχει περίπτωση να σου προκαλέσει μεγαλύτερη υπερένταση και να σε δυσκολέψει στο να κοιμηθείς, ωστόσο πρέπει απλά να γνωρίζεις το σώμα σου και τι αυτό μπορεί να αντέξει. Δεύτερον, θα απελευθερώσει ενδορφίνες, οι οποίες ελπίζω ότι θα ακυρώσουν κάποια από τα παρατεταμένα άγχη και θα αποσπάσουν για λίγο το μυαλό σου από το ταξίδι.

#2. Διπλοτσέκαρε τη βαλίτσα και την τσάντα σου
Άλλο ένα πράγμα που επίσης βοηθάει πριν πας για ύπνο είναι να διασφαλίσεις και να διπλοτσεκάρεις πως η βαλίτσα, η τσάντα και το πορτοφόλι σου είναι όλα οκ. Κοιτάζοντας τα είναι μία σκέψη που φεύγει από το μυαλό σου όντας ξαπλωμένη και προσπαθώντας να κοιμηθείς και το μόνο για το οποίο δεν πρέπει να ανησυχείς το πρωί, πριν φύγεις από το σπίτι.

#3. Κάνε ένα ζεστό μπάνιο
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να χαλαρώσεις, από το να κάνεις ένα ζεστό ζεστό μπάνιο με πολλές φυσαλίδες. Ρίξε το αγαπημένο σου αφρόλουτρο, κάνε αφρό, βάλε κάποια χαλαρωτική μουσική και άφησε τον εαυτό σας να βυθιστεί και να καθαρίσει το κεφάλι σου.

#4. Κοιμήσου καλά το προηγούμενο βράδυ
Δώστε στον εαυτό σου τον χρόνο που χρειάζεται προκειμένου να κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ πριν το ταξίδι. Όντας κουρασμένη θα χαλαρώσεις και θα κοιμηθείς τόσο καλά που δεν θυμάσαι καμία αγχωτική κατάσταση. Ακόμη και αν η πτήση σου είναι πολύ νωρίς το πρωί, θα πρέπει να προσπαθήσεις να κοιμηθείς αρκετά το προηγούμενο βράδυ. Θα είσαι ευγνώμων όταν τελειώσει η πτήση σου και έτοιμη να απολαύσεις τις διακοπές σου.