«Παρθένα Ζωή»: Μια σειρά βγαλμένη από τη ζωή;

«Παρθένα Ζωή»: Μια σειρά βγαλμένη από τη ζωή;

Αν πριν από μερικά χρόνια δεν έχανες επεισόδιο από την αμερικανική εκδοχή της σειράς «Χουάνα η Παρθένα», τότε σίγουρα έχεις αρχίσει να παρακολουθείς την αισθηματική κομεντί «Παρθένα Ζωή» που από τις 25 Σεπτεμβρίου προβάλλεται κάθε απόγευμα στον ΑΝΤ1 και ήδη, φαίνεται να τα πηγαίνει καλά στη «μάχη» της τηλεθέασης.

Μια παρθένα, ένα ατύχημα και μία εγκυμοσύνη, δημιούργησαν ένα παράξενο -έως απίστευτο- love story που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των Ελληνίδων τηλεθεατριών. Γιατί το χαρακτηρίζουμε απίστευτο; Διότι στην πραγματική ζωή, μια γυναίκα που είναι παρθένα, δεν έχει πολλές πιθανότητες να μείνει έγκυος (χωρίς να χάσει την «τιμή» της). Το ίδιο απίθανο είναι το σενάριο να της κάνουν κατά λάθος… σπερματέγχυση που προοριζόταν για άλλη γυναίκα, όπως συνέβη στην πρωταγωνίστρια της σειράς, τη Ζωή, την οποία υποδύεται η ηθοποιός Σοφίνα Λαζαράκη.

parth2

Από την άλλη, βέβαια, ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ. Άλλωστε, άπειρες είναι οι σειρές και οι ταινίες που έχουν εμπνευστεί από την πραγματική ζωή. Ίσως κάπου σε αυτόν τον πλανήτη να υπάρχει μια πραγματική Χουάνα ή μια Παρθένα Ζωή που από ένα λάθος, είδαν τις ζωές τους να αλλάζουν για πάντα.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα είναι πως το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό δείχνει να «αγκαλιάζει» τη νέα αυτή σειρά για πολλούς λόγους. Ο πρώτος και βασικός είναι -φυσικά- η υπόθεση της σειράς. Ένα concept κωμικό και συνάμα αισθηματικό και τρυφερό είναι ό,τι πρέπει για να «ανεβάσει» τη διάθεση. Ο δεύτερος, όμως, αφορά στη ρεαλιστική πλευρά της «Παρθένας Ζωής». Ναι, υπάρχει και αυτός ήταν εξαρχής ο στόχος των παραγωγών της σειράς.

parth1

Διότι, μπορεί να μην έχεις ακούσει ποτέ στη ζωή σου για μια παρθένα που κυοφορεί, ωστόσο, συναντάς καθημερινά τα προβλήματα και τις καταστάσεις με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι πρωταγωνιστές της σειράς, όπως για παράδειγμα, τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Η σειρά προσαρμόστηκε πολύ καλά στα ελληνικά δεδομένα και κάπως έτσι, η «Χουάνα η Παρθένα» έγινε Ελληνίδα και τώρα πια, τη λένε Ζωή.