Τα 5 tricks για να παίρνουν οι φωτογραφίες σου περισσότερα likes στο Instagram

Τα 5 tricks για να παίρνουν οι φωτογραφίες σου περισσότερα likes στο Instagram

Αυτές οι ρυθμίσεις θα σε βοηθήσουν να ποστάρεις φωτογραφίες που θα συγκεντρώνουν περισσότερες καρδούλες.

Όλοι θέλουμε οι φωτογραφίες μας στο Instagram να κερδίζουν πολλά likes. Ακόμα κι αν δεν κολλάμε πάνω από την οθόνη του κινητού μετρώντας μία προς μία τις καρδούλες που μας χαρίζει κάθε ποστάρισμα, χαιρόμαστε όταν μια φωτογραφία πηγαίνει καλά και σπάει το προηγούμενό μας ρεκόρ.

Πώς μπορούμε λοιπόν να κερδίζουμε περισσότερα likes;

Σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας Curalate, η οποία δημιούργησε έναν αλγόριθμο για να εξετάσει και να αξιολογήσει 30 διαφορετικά features (όπως ο κορεσμός ή η φωτεινότητα) σε περισσότερες από 8.000.000 φωτογραφίες, υπάρχουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις που σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν σε περισσότερα likes.

Οι 5 βασικές είναι οι εξής:

1

Η φωτεινότητα: Οι φωτογραφίες με υψηλή φωτεινότητα συγκεντρώνουν 24% περισσότερα likes από ό,τι οι πιο σκοτεινές λήψεις.

2

Το φόντο: Οι φωτογραφίες με περισσότερο χώρο στον φόντο συγκεντρώνουν 29% περισσότερα likes από ό,τι εκείνες που δεν έχουν backround.

3

Το κυρίαρχο χρώμα: Οι φωτογραφίες με το μπλε ως βασικό χρώμα συγκεντρώνουν 24% περισσότερα likes από ό,τι εκείνες με κυρίαρχο χρώμα το κόκκινο.

4

Ο αριθμός των χρωμάτων: Οι σχεδόν μονοχρωματικές φωτογραφίες συγκεντρώνουν 17% περισσότερα likes από ό,τι εκείνες με πολλά διαφορετικά χρώματα στο κάδρο.

5

Ο κορεσμός: Οι φωτογραφίες με χαμηλό κορεσμό (ή ακόμα και οι ασπρόμαυρες) συγκεντρώνουν 18% περισσότερα likes από ό,τι εκείνες με υψηλά επίπεδα κορεσμού.

Δες ακόμα: Τρία apps που χρησιμοποιούν για τις selfies τους oι influencers και πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζεις