«Ένα αστέρι γεννιέται»

Γωγώ Φούντα
«Ένα αστέρι γεννιέται»

Δώδεκα ή δεκατρία; Παρθένος ή Λέων; Ιδού η απορία! Λοιπόν, εγώ είμαι εδώ και δεν θέλω να μου αγχώνεστε. Θα σας λύσω τις απορίες. Όχι, δεν ταξίδεψα μέχρι τη NASA, όχι δεν ξέρω κάτι παραπάνω από όσα ίσως ήδη να γνωρίζετε εσείς, όχι δεν θέλω να το παίξω έξυπνη. Απλώς ξέρω.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Προσφάτως η NASA ανακοίνωσε πως ο ζωδιακός κύκλος αλλάζει. Τι σκεφτήκατε σχεδόν αυτόματα; Ξέρω, ξέρω... «Και τώρα τι ζώδιο θα είμαι;». Λοιπόν, λάθος. Μπορώ να επιχειρηματολογήσω: Βήμα πρώτο: Ελέγχω την πηγή. Βήμα δεύτερο: Διαβάζω προσεκτικά τι λέει το άρθρο. Για να το δούμε, λοιπόν, πιο αναλυτικά:

Αφορμή αποτέλεσε μια δημοσίευση στο site της NASA, που απευθυνόταν σε παιδιά, με το χαρακτηριστικό τίτλο «Astrology is not Astronomy». Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε πως έχουμε να κάνουμε με δύο συστήματα αναφοράς: Τον τροπικό ζωδιακό που ορίζεται από την κίνηση της Γης γύρω από τον ήλιο κι έχει για σταθερές του τις ισημερίες και τα ηλιοστάσια. Εδώ η διάκριση σε δώδεκα τομείς είναι σταθερή και αναλλοίωτη στο πέρασμα των αιώνων. Αυτός ο ζωδιακός χρησιμοποιείται στην Δύση, οπότε τα περί «αλλαγής των ζωδίων» δεν υφίστανται.

Η NASA πρακτικά αναφέρεται στον αστρικό ζωδιακό, που συσχετίζεται με τους αστερισμούς που όντως υπόκειται σε μεταβολές στο πέρασμα του χρόνου. Άρα άλλο τα ζώδια κι άλλο οι αστερισμοί.
Αφού, ελέγξαμε τις πηγές μας λοιπόν, αφού αναλύσαμε τα περί Οφιούχου (που τα είχαμε λύσει από το 2011 για να είμαστε ειλικρινείς) και αφού λύσαμε όλες μας τις απορίες, μπορούμε ωστόσο να πούμε με βεβαιότητα πως, ναι, ένα αστέρι γεννιέται. Και τι αστέρι; Το πιο λαμπρό!

Ο λόγος για το ανανεωμένο astrology.gr. Μετά από 6 χρόνια δυναμικής και έγκυρης παρουσίας, «φοράει» τα καλύτερά του και μας ξανασυστήνεται πιο ανανεωμένο από ποτέ.
Τώρα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε ώρα και στιγμή μια πληθώρα δωρεάν και εύχρηστων εργαλείων για προσωποποιημένες προβλέψεις, ονειροκρίτη, ερωτικές συναστρίες, αστρολογικούς χάρτες, υπολογισμό ωροσκόπου, Tαρώ και πολλά άλλα, πάντα με την υπογραφή και εγγύηση της κορυφαίας ομάδας του Astrology.gr!

Εύκολα και κυρίως: Λειτουργικά!

Μήπως αισθάνεστε πως δεν γνωρίζετε αρκετά από ζώδια; Μη μου αγχώνεστε και κυρίως: Μην μπερδεύεστε! Όποιος και αν είναι ο βαθμός ενασχόλησης σας με τα ζώδια, στο Astrology.gr έχετε την ευκαιρία να αναζητήσετε και να έχετε πρόσβαση σε μια πληρέστατη θεματολογική βιβλιοθήκη αστρολογικού εκπαιδευτικού υλικού.
Και ως παρθένος (γνήσια), με όλες τις... παραξενιές που θα σκεφτείτε πως έχω (ναι, καλά το σκέφτεστε, τις έχω) θα σας πω κάτι που μπορεί να μην ταιριάζει με τα... κουτάκια του ζωδίου μου (άλλωστε γι' αυτό υπάρχει ο ωροσκόπος Τοξότης): Το Astrology.gr το επιλέγω διότι καταφέρνει να συνδυάσει τόσο το χιούμορ, όσο και τη σοβαρότητα και την εγκυρότητα. Έτσι μπορώ να γνωρίζω τα Ζώδια από την καλή αλλά και... την ανάποδη. Εσείς;