Meryl Streep και Demi Moore τιμώνται με δύο ξεχωριστούς τρόπους στο Φεστιβάλ των Καννών

Τζένη Ντεμιράι
Meryl Streep και Demi Moore τιμώνται με δύο ξεχωριστούς τρόπους στο Φεστιβάλ των Καννών

«Όλοι έχουμε κάτι μέσα μας από τη Meryl Streep» δήλωσαν η πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών Iris Knobloch και ο γενικός αντιπρόσωπος Thierry Frémaux.

Η Meryl Streep θα παραλάβει τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα στην εναρκτήρια βραδιά του 77ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, σύμφωνα με το Variety.

«Είναι τεράστια τιμή για μένα να μαθαίνω για το βραβείο», ανέφερε η Streep σε ανακοίνωσή της. «Το να κερδίζεις ένα βραβείο στις Κάννες, για τη διεθνή κοινότητα των καλλιτεχνών, αντιπροσώπευε πάντα το υψηλότερο επίτευγμα στην τέχνη του κινηματογράφου. Το να βρίσκομαι στη σκιά εκείνων που έχουν τιμηθεί στο παρελθόν είναι εξίσου τιμητικό και συναρπαστικό. Ανυπομονώ να έρθω στη Γαλλία για να τους ευχαριστήσω όλους προσωπικά αυτόν τον Μάιο», συνέχισε η Streep.

Η ταινία «Ο Διάβολος Φοράει Prada» επιστρέφει στα SAG Awards 2024 με ένα reunion γεμάτο αναμνήσεις

81st Golden Globe Awards - Ballroom Arrivals
Meryl Streep arrives at the 81st Golden Globe Awards on Sunday, Jan. 7, 2024, at the Beverly Hilton in Beverly Hills, Calif. (AP Photo/Chris Pizzello)

«Η Meryl Streep είναι μέρος της συλλογικής μας φαντασίας, της κοινής μας αγάπης για τον κινηματογράφο»

Η πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών Iris Knobloch και ο γενικός αντιπρόσωπος Thierry Frémaux δήλωσαν: «Όλοι έχουμε κάτι μέσα μας από τη Meryl Streep! Όλοι έχουμε κάτι μέσα μας από το 'Kramer vs. Kramer', 'Sophie’s Choice', 'Out of Africa', 'The Bridges of Madison County,’ ‘The Devil Wears Prada' και 'Mamma Mia». «Επειδή έχει καλύψει σχεδόν 50 χρόνια κινηματογράφου και έχει ενσαρκώσει αμέτρητα αριστουργήματα, η Meryl Streep είναι μέρος της συλλογικής μας φαντασίας, της κοινής μας αγάπης για τον κινηματογράφο», συνέχισαν οι Knobloch και Frémaux.

Εκτός από τη Streep, είναι γνωστό ότι και η σκηνοθέτιδα της ταινίας «Barbie», Greta Gerwig, θα έχει μία ξεχωριστή θέση στο Φεστιβάλ. Σύμφωνα και πάλι με το Variety, πρόκειται να είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.

Ο ρόλος της Demi Moore στο επερχόμενο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών

Η ηθοποιός και παραγωγός Demi Moore τιμήθηκε με το ρόλο της νονάς του βραβείου Chopard Trophy στο επερχόμενο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Το διάσημο αυτό βραβείο αναγνωρίζει τα επιτεύγματα δύο ανερχόμενων ηθοποιών, εδραιώνοντας τη θέση της Moore ως σεβαστή προσωπικότητα της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

2023 CFDA Fashion Awards

Η Moore πρόκειται να αναλάβει πολλούς ρόλους στις Κάννες φέτος. Εκτός από τη νέα της θέση με το Chopard Trophy, θα πρωταγωνιστήσει επίσης στην επίσημη διαγωνιστική ταινία "The Substance", σε σκηνοθεσία της Coralie Fargeat. Τέλος, η Moore θα είναι η οικοδέσποινα του φετινού γκαλά της amfAR, ολοκληρώνοντας το πολυάσχολο πρόγραμμά της στο φεστιβάλ. «Είναι ιδανική για αυτόν τον ρόλο, καθώς ενσαρκώνει αυτό που μπορούν να επιδιώξουν τα ανερχόμενα ταλέντα, με μια συνεχή επανεφεύρεση μέσα από τολμηρές επιλογές ρόλων που αγκάλιασε άφοβα. Η μακρά και πολυποίκιλη καριέρα της ενσαρκώνει την ιστορία επιτυχίας του Χόλιγουντ και είμαι σίγουρη ότι οι βραβευθέντες του 24ου Trophée Chopard θα λάβουν ανεκτίμητες συμβουλές», δήλωσε η συμπρόεδρος και καλλιτεχνική διευθύντρια της Chopard Caroline Scheufele.

Είναι η Meryl Streep και πάλι ερωτευμένη ή στην περίπτωσή της ισχύει το «μόνο φίλοι»;