Η πρώην μάνατζερ του Tom Cruise αποκαλύπτει: «Κυκλοφορούσε με στρινγκ και ήταν πάντα γεμάτος οργή»

Η πρώην μάνατζερ του Tom Cruise αποκαλύπτει: «Κυκλοφορούσε με στρινγκ και ήταν πάντα γεμάτος οργή»

Αυτό το διαζύγιο, τελικά, θα βγάλει στη φόρα περισσότερα από όσα θα θέλαμε να γνωρίζουμε.

Ο Tom Cruise είχε μόλις κλείσε τα 18, όταν η Eileen Berlin τον εντόπισε και αναγνώρισε το ταλέντο του. Προερχόμενος από μια δυσλειτουργική οικογένεια, με έναν πατέρα που τον κακοποιούσε και στη συνέχεια τον εγκατέλειψε, συμμαθητές που τον έδερναν και ένα πρόβλημα δυσλεξίας που δεν έκανε τη ζωή του πιο εύκολη, ο Cruise βρήκε στο πρόσωπο της Berlin μια ζεστή οικογένεια, έναν μέντορά αλλά και μια ικανότατη μάνατζερ. Και τώρα, για πρώτη φορά μετά από τη μέρα που του υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο, η Eileen Berlin αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της και να μιλήσει για τον σούπερ σταρ -όπως, όμως, τον γνώρισε και τον έζησε εκείνη.

«Η μητέρα του τον είχε διώξει από το σπίτι, πιστεύω λόγω ενός εφηβικού προβλήματος που είχε με τον αλκοολισμό. Αυτή είχε ξαναπαντρευτεί και ο Tom έκρυβε πολύ θυμό μέσα του για τον φυσικό του πατέρα, ο οποίος τους είχε εγκαταλείψει, αυτόν και τις τρεις αδερφές του».

Στα 15 του, πριν γνωρίσει την Berlin, ο Tom, του οποίου το πλήρες όνομα ήταν Thomas Cruise Mapother IV, είχε ξεκινήσει να γίνει ιερέας. Τρία χρόνια μετά, όπως, αποποιήθηκε του επιθέτου του, γνώρισε την Berlin και τον άντρα της οι οποίοι έτρεχαν μια εταιρεία management για θέατρο και κινηματογράφο, και αποφάσισε να ακολουθήσει την υποκριτική.

Με μια κιθάρα και μια τσάντα με τα, λίγα, υπάρχοντά του, ο Cruise μετακόμισε στο σπίτι της Berlin στο Manhattan, για τρεις μήνες, μέχρι το 1981 όταν και υπέγραψε για την πρώτη του ταινία που έμελλε να τον κάνει γνωστό, το «Taps».

«Κάθε φορά που τον έβλεπα θα ήταν με κάποιο κορίτσι, αλλά ποτέ δεν τον είδα δεύτερη φορά με το ίδιο. Ήταν σχεδόν σαν να ήθελε να αποδείξει πως είχε ζήτηση, ή ίσως να ήθελε να νιώσει πως τον αγαπούσαν. Δεν ξαφνιάστηκα που η Kate τον χώρισε. Ξαφνιάστηκα με το γεγονός πως η σχέση τους κράτησε τόσο πολύ. Είχα ξαφνιαστεί και όταν είχε παντρευτεί την πρώτη του γυναίκα, την Mimi Rogers, καθώς και το ότι είχε καταφέρει να μείνει παντρεμένος για 10 χρόνια τη δεύτερη φορά, με τη Nicole Kidman», αποκάλυψε η Berlin, 77 χρονών πλέον, στην πρόσφατη εξομολογητική της συνέντευξη. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί...

«Ο Tom ήταν πάντα κακόκεφος και μπορούσε να εξοργιστεί στο λεπτό. Ήταν σαν κάτι να σιγόβραζε μέσα του και ξαφνικά να ερχόταν η έκρηξη. Όταν τον γνώρισα, είχε αποφασίσει πως θα γινόταν μεγάλος σταρ. Ήθελε να του φέρονται σαν σταρ και συμπεριφερόταν σαν σταρ. Περπατούσε μέσα στο σπίτι μου φορώντας μόνο ένα μικροσκοπικό στρινγκ. Είχα έναν τοίχο γεμάτο καθρέφτες και πήγαινε και στεκόταν μπροστά τους, σφίγγοντας τους μυς του και θαυμάζοντας τον εαυτό του. Ντρεπόμουν λίγο αλλά του άρεσε να επιδεικνύει το σώμα του. Ήταν πολύ περήφανος για αυτό».

Παρά την ιδιαίτερη, ας πούμε, συμπεριφορά του, η Berlin νοιαζόταν πραγματικά για τον Tom. «Ήταν γλυκός, και ευσεβής και με τους καλύτερους τρόπους. Αλλά ήταν τόσο κλειστός χαρακτήρας που δεν μπορούσε να εκφράσει τα πραγματικά του συναισθήματα. Αν έφτανες μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο, κλεινόταν αμέσως στον εαυτό του. Είμαι σίγουρη πως οι γυναίκες του θα είχαν έρθει αντιμέτωπες με αυτό το εμπόδιο».

Σε ένα κομμάτι της συνέντευξης, η Berlin θυμάται κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις στις οποίες η ιδιαίτερη φύση του Cruise είχε βγει προς τα έξω με έναν όχι και τόσο κολακευτικό τρόπο:

«Κοντρόλαρε τον θυμό του μέσα από τους ρόλους του. Για το Taps, κλειδώθηκε μέσα σε μια ντουλάπα. Είπε πως σκεφτόταν κάποιον να βιάζει την αδερφή του, πριν γυρίσει μια σκηνή όπου πυροβολεί με ένα αυτόματο όπλο. Μια φορά, τον βγάλαμε έξω για φαγητό με τον άντρα μου, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας, και η σερβιτόρα τον ρώτησε 'είσαι ένας από τους ηθοποιούς;', και ο Tom μας είπε 'Σας παρακαλώ πείτε της να μην μου κάνει ερωτήσεις. Είμαι ακόμα στο πετσί του ρόλου᾽».

Μια άλλη φορά, θυμάται η Berlin, του είχε ετοιμάσει ως δώρο γενεθλίων ένα album με αποκόμματα και φωτογραφίες του από νεανικά περιοδικά. «Όταν του το έδωσα, ούρλιαξε 'Δεν ήθελα να είμαι σε νεανικά περιοδικά!. Το πέταξε με δύναμη πάνω μου και με χτύπησε στο μάγουλο».

Η επαγγελματική τους σχέση έληξε το 1983, αλλά Berlin και Cruise διατήρησαν επαφή μεταξύ τους. Κατά τη διάρκεια ενός φιλικού δείπνου μια μέρα, της είπε για την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας και πως τον είχε βοηθήσει να ξεπεράσει τις μαθησιακές του δυσκολίες. Έκτοτε, η Berlin άρχισε να λαμβάνει προσκλήσεις για διάφορα events της Εκκλησίας.

«Πιστεύω πως ο Tom ήταν ο τέλειος υποψήφιος για την Σαϊεντολογία» λέει σήμερα η Berlin. «Δεν πίστευε στην ψυχοθεραπεία αλλά ήταν προφανές πως χρειαζόταν βοήθεια. Δεν μπορούσε να έχει οποιουδήποτε είδος σχέση, και πιστεύω πως αυτό οφειλόταν στο ότι πρέπει να ανοίγεις τον εαυτό σου για κάτι τέτοιο, αλλά ο ίδιος είχε πληγωθεί πολύ βαθιά από τον πατέρα του για να το κάνει. Ο κόσμος βλέπει αυτόν τον όμορφο τύπο που αξίζει εκατομμύρια. Εγώ βλέπω ακόμα εκείνο το μικρό αγόρι».

Όχι πως ο Cruise θα βγει να παραδεχτεί ποτέ τίποτα από τα παραπάνω, αλλά για κάποιο λόγο τα όσα είπε η πρώην μάνατζέρ του δεν μας φαίνονται και τόσο μακριά από την αλήθεια.

Διαβάστε επίσης:

Εδώ ήθελε ο Tom Cruise να στείλει τη Suri

Suri Cruise: Η ζωή της με τον μπαμπά Tom