Τότε και τώρα: Η διασημότερη drag queen όλων των εποχών RuPaul στο πέρασμα του χρόνου

Τότε και τώρα: Η διασημότερη drag queen όλων των εποχών RuPaul στο πέρασμα του χρόνου

Μία βασίλισσα μπορεί να γερνά, αλλά μία drag queen ποτέ.

Όταν σκεφτόμαστε drag queens, δύο μας έρχονται στο μυαλό. Η Εύα Κουμαριανού και η RuPaul. Επειδή η Εύα μας είναι εγχώρια ντίβα και συχνά πυκνά μαθαίνουμε τα project της, αποφασίσαμε να δούμε την εξέλιξη της RuPaul στο χρόνο που υπήρξε μία από τις πρώτες, διεθνείς superstar drag queens.

Ο RuPaul Andre Charles κατάλαβε μικρός ότι το φύλο δεν έχει σημασία όταν θέλεις να γίνεις performer έτσι από από αποτυχημένος μουσικός και σκηνοθέτης στη Georgia των 80s, ο Ru μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και σύντομα κατάφερε να αναδειχτεί με τις drag performance του ως RuPaul στην club σκηνή της πόλης που άνθιζε στην αρχή των 90s. Το τραγούδι του «Supermodel» έγινε μία μεγάλη επιτυχία στα dance stage της εποχής, ενώ οι εμφανίσεις της RuPaul στις πασαρέλες των μεγάλων σχεδιαστών και των high fashion περιοδικών μόδας της εποχής γίνονταν ανάρπαστες. Celebrity φίλοι, party, cds και glam στη ζωή της ήταν λίγο πολύ όσα έζησε έντονα η RuPaul στα 90s.

Στην αρχή των 00s έκανε μερικές ταινίες και συνέχισε να κυκλοφορεί μουσική, αλλά δεν ήταν μέχρι τη δημιουργία του reality RuPaul's Drag Race, μία τηλεοπτική εκπομπή τύπου Next Top Model με drag queens που η RuPaul επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο της showbiz. Η επιτυχία του Drag Race είναι τόσο μεγάλη που ο RuPaul προτάθηκε φέτος για Emmy και πέρσι ξεκίνησε και το spin off reality RuPaul's Drag U που βοηθά γυναίκες να βρουν την αυτοπεποίθηση τους μέσα από τη μεταμόρφωση τους σε drag queens. Εμείς δεν χορταίνουμε να βλέπουμε τη RuPaul που μέσω της drag κουλτούρας έχει καταφέρει να μείνει αναλλοίωτη στο χρόνο και κυριολεκτικά λαμπερή. Δείτε το φωτογραφικό υλικό από την πορεία της RuPaul στη showbiz στη gallery.

Διαβάστε επίσης:

Μίνα Ορφανού: Το στυλ της

Ποια ηθοποιός ποζάρει αγνώριστη στο εξώφυλλο του νέου τεύχους του περιοδικού Candy;

Η πλαστική γυναίκα