Oλυμπιακοί Αγώνες Λονδίνο 2012: Oλυμπιονίκες που έγιναν tv-stars

Γωγώ Φούντα
Oλυμπιακοί Αγώνες Λονδίνο 2012: Oλυμπιονίκες που έγιναν tv-stars

Άφησαν τα γήπεδα και στήθηκαν μπροστά από τις κάμερες...

Ολόκληρος ο πλανήτης κινείται στους ρυθμούς του σπουδαιότερου αθλητικού γεγονότος που δεν είναι άλλο από του Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Και μπορεί οι αθλητές να απολαμβάνουν δόξα, χρήματα και φυσικά θαυμασμό, αλλά πάντοτε διέφεραν από τους υπόλοιπους stars λόγω της φύσης του επαγγέλματός τους, το οποίο τους υποχρέωνε όσο πετυχημένοι και να ήταν να διατηρούν ένα πιο χαμηλών τόνων προφίλ.

Αυτό βέβαια, συνέβαινε παλαιότερα, καθώς τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες του καταιγισμού της τηλεόρασης από προσωπικότητες του αθλητισμού και όχι μόνο. Βλέπετε, μπορεί ο αθλητισμός να αποφέρει όλα όσα προαναφέραμε, αλλά η τηλεόραση ασκεί μία ιδιαίτερη γοητεία και έλξη, στην οποία ούτε οι πειθαρχημένοι ολυμπιονίκες δεν μπορούν να αντισταθούν. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ολυμπιονικών που έκαναν ένα μικρό ή ίσως και μεγαλύτερο πέρασμα από τις μικρές μας οθόνες.

Bruce Jenner: Αθλητής του δεκάθλου και μάλιστα νικητής χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ το 1976. Σήμερα, στα 62 του, αφού παντρεύτηκε την μητέρα των γνωστών Kardashian, Kris, και υιοθέτησε τα παιδιά της, μαζί με όλους αυτούς αλλά και τα δύο του βιολογικά παιδιά δημιούργησαν το περίφημο reality show, Meet The Kardashians. Άλλοι το θεωρούν ξεπεσμό, άλλοι έξυπνη επιχειρηματική κίνηση. Τα συμπεράσματα δικά σας...

Hope Solo: Όμορφη, ψηλή και γυμνασμένη. Η 30χρονη αθλήτρια η οποία ασχολείται με το ποδόσφαιρο και μάλιστα είναι τερματοφύλακας στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ από το 2000, βρέθηκε στα shows της 13ης σεζόν του Dancing With The Stars κατακτώντας μάλιστα την τέταρτη θέση.

Steven Lopez: Ο πρωταθλητής του Tae-Kwon-Do ο οποίος θεωρείται και ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες, εμφανίστηκε στο αμερικανικό reality The Choice, του οποίου το concept είναι τα... ραντεβού! Και να σκεφτεί κανείς ότι το 2004 είχε αρνηθεί πρόταση να είναι το κεντρικό πρόσωπο του reality The Bachelor.

Nastia Liukin: Η 22χρονη πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008 και στη συνέχεια το έριξε στην τηλεόραση καθώς εμφανίστηκε στο νεανικό δράμα «It's a Wonderful Lie» με πρωταγωνιστές δύο από τα κεντρικά πρόσωπα του Gossip Girl, την Leighton Meester και τον Ed Westwick.

Evan Lysacek: Πρωταθλητής στο πατινάζ και μάλιστα χρυσός Ολυμπιονίκης στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς στο Βανκούβερ του Καναδά το 2010, συμμετείχε στη 10η σεζόν του Dancing With The Stars και μάλιστα κατέκτησε τη δεύτερη θέση, πίσω από την Nicole Scherzinger.

Summer Sanders: Οι δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση υπήρξε μεγάλη star στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης και συνέχισε να είναι, αλλά από άλλο πόστο καθώς ακολούθησε εξίσου πετυχημένη τηλεοπτική καριέρα. Από το 1997 μέχρι το 1999 ήταν παρουσιάστρια τηλεοπτικού show της Nickelodeon, εμφανίστηκε στην ταινία Jerry Maguire ενώ έχει υπάρξει οικοδέσποινα πολλών τηλεοπτικών shows.

Shaun White: Ο πρωταθλητής του snowboard ο οποίος έχει στην κατοχή του δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια αλλά και δύο... video games με κεντρικό πρόσωπο τον ίδιο, εμφανίστηκε στην ταινία Friends With Benefits με τον Justin Timberlake και την Mila Kunis υποδύθηκε τον... εαυτό του!

Michael Phelps: Ο διάσημος κολυμβητής που έσπασε όλα τα ρεκόρ στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου καθώς κέρδισε 8 χρυσά μετάλλια, εμφανίστηκε στο σατυρικό Saturday Night Live, όπου και υποδύθηκε ομολογουμένως με μεγάλη επιτυχία τον McSwimmy, στο πλαίσιο μιας παρωδίας του Grey's Anatomy.

Shawn Johnson: O πρωταθλητής της ενόργανης ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, εμφανίστηκε σε δύο επεισόδια της δραματικής νεανικής σειράς Secret Life of the American Teenager. Δεν έμεινε μόνο εκεί φυσικά, καθώς έκανε και ένα πέρασμα από τα Dancing With The Stars στο οποίο και κατέκτησε την πρώτη θέση!

Διαβάστε επίσης:

Αγοράκι είδε τον David Beckham και ξέσπασε σε κλάματα!

Σέξι κι όποιος αντέξει: πόσο καυτά είναι τα κορίτσια των πιο διάσημων αθλητών;