Marilyn Monroe: Όλες οι star που προσπάθησαν να την μιμηθούν

Γωγώ Φούντα
Marilyn Monroe: Όλες οι star που προσπάθησαν να την μιμηθούν

Πενήντα χρόνια μετά το θάνατό της, συνεχίζει να επηρεάζει και να εμπνέει!

Ήταν Κυριακή 5 Αυγούστου 1962 όταν το άψυχο, γυμνό σώμα της απόλυτης ξανθιάς του κινηματογράφου Marilyn Monroe, βρέθηκε στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας της στο υπερπολυτελές της σπίτι στο Los Angeles. H αυτοψία έδειξε πιθανή αυτοκτονία κι έτσι η έβδομη τέχνη έχασε το μεγαλύτερο σύμβολο του sex μόλις στα 36 του χρόνια.

Από τότε, πολλές θέλησαν να την μιμηθούν και να αντιγράψουν τις πόζες, το ντύσιμο, τα μαλλιά και το μακιγιάζ της. Εμείς, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το θάνατό της, βρήκαμε τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις star που θέλησαν να γίνουν Marilyn στη θέση της Marilyn, κάποιες αρκετά και κάποιες λιγότερο πετυχημένα.

Paris Hilton: Η διάσημη κληρονόμος αρέσκεται συχνά να εμφανίζεται αλά Marilyn Monroe, ενώ έχει κατά καιρούς δηλώσει, με περισσό θράσος: «Καμία δεν είναι σαν εμένα. Πιστεύω πως κάθε εποχή έχει μία απόλυτη ξανθιά. Μετά την Marilyn και την πριγκίπισσα Diana, αυτή είμαι εγώ». Πειράζει που διαφωνούμε;

Μadonna: Η απόλυτη star των τελευταίων δεκαετιών δεν θα μπορούσε να μην έχει ως είδωλο την απόλυτη ξανθιά. Στο video clip του « Material Girl», πραγματοποίησε μία από τις πιο πετυχημένες εμφανίσεις αλά Marilyn φορώντας μάλιστα ακριβώς το ίδιο φόρεμα με αυτό του ινδάλματός της στη θρυλική ταινία Gentlemen Prefer Blondes.

Jennifer Lopez: Μπορεί εκ πρώτης όψεως η λατίνα star να μην έχει καμία απολύτως σχέση με την αδικοχαμένη Monroe, αλλά ομολογουμένως η αναβίωση του Happy Birthday που είχε τραγουδήσει η Marilyn στον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ John F. Kennedy, λίγο πριν το τραγικό της τέλος, και το οποίο άφησε ιστορία, ήταν ιδιαιτέρως πετυχημένη.

Scarlett Johansson: Η σέξι ηθοποιός μεταμορφώθηκε σε Marilyn για τις ανάγκες του διαφημιστικού σποτ των Dolce & Gabbana. Η ίδια η Johansson δήλωσε: «Δεν προσπαθήσαμε να μιμηθούμε την Marilyn. Απλώς υπήρχε η ιδέα για την απόλυτη ξανθιά και μοιραία το μυαλό όλων πήγε εκεί. Θεωρώ την Monroe μία πανέμορφη γυναίκα και μία καταπληκτική ηθοποιό και ήμουν από μικρή μεγάλη της θαυμάστρια. Νομίζω πως έχω πολλά κοινά μαζί της αλλά σίγουρα η σύγκριση είναι άνιση».

Μichelle Williams: Η ταλαντούχα ηθοποιός ήταν αυτή που ενσάρκωσε το απόλυτο sex symbol στην μεγάλη οθόνης στην ταινία My Week with Marilyn. Η ίδια δήλωσε για τον ρόλο της: « Ήμουν σίγουρη ότι δε θα μπορούσα να αντισταθώ στο συγκεκριμένο ρόλο. Τα πάντα πάνω της είναι πολλά διαφορετικά από εμένα. Μελέτησα πάρα πολύ τις κινήσεις και την ομιλία της με ειδικούς δασκάλους για να μπορέσω να ανταπεξέλθω και το αποτέλεσμα να βγει καλό».

Αnna Nicole Smith: Το κουνελάκι του playboy σίγουρα είχε ένα θέμα με την Marilyn. Μάλιστα η ίδια είχε δηλώσει: «Νιώθω έναν ανεξήγητο δεσμό μαζί της. Την λατρεύω και πιστεύω ακράδαντα πως έχει αφήσει το στίγμα της». Οι δύο γυναίκες είχαν πολλά κοινά ανάμεσα στα οποία ήταν και ο ξαφνικός τους θάνατος καθώς και η Αnna Nicole άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 39 ετών από υπερβολική κατανάλωση χαπιών.

Μariah Carey: Μπορεί η διάσημη τραγουδίστρια να μην έχει εμφανιστεί ως Marilyn, ακόμα, αλλά η αγάπη της για εκείνη είναι φανερή καθώς εκτός του ότι έδωσε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 600.000 δολαρίων για να αποκτήσει το λευκό πιάνο του ειδώλου της, έδωσε και το όνομά της στην μικρή της κόρη! Αυτό θα πει λατρεία...

Christina Aguilera: Η popstar έχει εμφανιστεί ουκ ολίγες φορές με ανοιχτό ξανθό μαλλί και κατακόκκινο κραγιόν, θυμίζοντας αρκετά την Marilyn. Mάλιστα, μία από αυτές τις χαρακτηριστικές της εμφανίσεις ήταν και στη φωτογράφιση για το εξώφυλλο του album της Back to Basics.

Lindsay Lohan: Η νεαρή star το 2008 κυκλοφόρησε σειρά κολάν την οποία και ονόμασε 6126 προς τιμήν του ειδώλου της του οποίου η ημερομηνία γέννησης ήταν 1η Ιουνίου του 1926. Φυσικά, το κακό κορίτσι του Hollywood δε δίστασε να εμφανιστεί και με το πιο χαρακτηριστικό ίσως φόρεμα της μεγάλης star, στην επίσης πιο χαρακτηριστική σκηνή της καριέρας της.

Μegan Fox: Μία από τις πιο hot γυναίκες του Hollywood, μπορεί να γνωρίζει καλά ότι εξωτερικά δεν έχει καμία σχέση με το είδωλό της, αλλά αυτό δεν την έχει αποτρέψει να δηλώνει λάτρης της και μάλιστα το δεξί της χέρι να κοσμεί η μορφή της Marilyn σε τατουάζ. Η ίδια έχει δηλώσει κατά καιρούς: «Θαυμάζω πολύ την Marilyn αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να την μιμηθώ. Έχω το τατουάζ με την μορφή της σαν προειδοποίηση πως ότι και να γίνει δε θα πρέπει να αφήσω τον κόσμο της showbiz να με παρασύρει και να με καταστρέψει».

Διαβάστε επίσης:

H Marilyn Monroe ήταν μία χαρούμενη babysitter

Η Marilyn Monroe τα είχε με νεαρή θαυμάστριά της

Χρόνια πολλά, Marilyn!