Sylvia Kristel: το στυλ της μοναδικής "Εμμανουέλας"

Sylvia Kristel: το στυλ της μοναδικής "Εμμανουέλας"

Η γυναίκα που ταύτισε την ύπαρξή της με ένα ρόλο.

Ποιος δεν έχει δει έστω και φευγαλέα κάποια από τις περιβόητες ταινίες της Emmanuelle, ή αλλιώς της Sylvia Maria Kristel; η γεννημένη στην Ολλανδία ηθοποιός έπαιξε σε πάνω από 50 παραγωγές δεν κατάφερε όμως ποτέ να πετάξει από πάνω της το ρόλο που την καθιέρωσε στις αφίσες των αγορίστικων δωματίων και στις αντρικές συνειδήσεις ως το πιο απελευθερωμένο κορίτσι των '70 ς.

Η καριέρα της ξεκίνησε από τα 17 της χρόνια στο μόντελινγκ όπου και κέρδισε το διαγωνισμό Miss Europe. Η Kristel μιλούσε άπταιστα 5 γλώσσες, αγαπούσε την τέχνη και είχε όνειρα για μία διεθνή αναγνώριση στην υποκριτική. Η αναγνώριση ήρθε και η σοφτ πορνό Emmanuelle έγινε μία από τις πιο πετυχημένες ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ στη Γαλλία, με άλλες έξι συνέχειες να ακολουθούν. Δυστυχώς για εκείνη, οι σκηνοθέτες δε θα πάψουν να βλέπουν στην Kristel μία Emmanuelle κι έτσι θα της προτείνουν άλλους δύο ρόλους κομμένους και ραμένους στα μέτρα αυτά. Εκείνη δε θα το πολυσκεφτεί και θα δεχτεί να πρωταγωνιστήσει ως Lady Chatterley και ως Mata Hari για άλλη μία φορά στους πιο σκοτεινούς πόθους των αντρών που ήθελαν απλώς να τη βλέπουν γυμνή. Όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις, εκείνη θα αγκαλιάσει τους χαρακτήρες της και δε θα μπορέσει ποτέ να τους αποχωριστεί, παραμένοντας πάντοτε ένα ποπ είδωλο της υποκουλτούρας της δεκαετίας των 70ς.

Η αυτοβιογραφία της Undressing Emmanuelle: A Memoir θα μιλήσει για όλα όσα τη στοίχειωσαν για χρόνια. Μία προβληματική παιδική ηλικία με ένα βιασμό να κλέβει για πάντα την αθωότητά της, εθισμούς στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά και σχέσεις που πάντοτε είχαν σαν κίνητρο την ανέρευση της πατρικής φιγούρας στον εκάστοτε εραστή της.

Η διάσημη ηθοποιός δε είχε ποτέ ένα στυλ που θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει fashion icon. Ο τρόπος που ντυνόταν, ή γδυνόταν, όμως στις ταινίες της άφησε εποχή.
Αισθησιακά εσώρουχα, δαντελένια σουτιέν και πολλές σειρές πέρλες συνδυάζοντας με κορσέδες, καλτσοδέτες και πελώριες γούνες για να κρύψουν για μερικά κινηματογραφικά λεπτά η γύμνια της. Ανοιχτά λευκά πουκάμισα, αραχνοΰφαντα φορέματα και ένα λάγνο βλέμμα όλο υποσχέσεις, θα μείνουν για πάντα αποτυπωμένα στη μεγάλη οθόνη και τον τρόπο που αποφάσισε να συστηθεί η Sylvia Kristel στο ευρύ κοινό, σαν ένα από αυτά τα ινδάλματα που λατρεύτηκε με πάθος και μανία από τους θαυμαστές της.

Διαβάστε επίσης:

Grace Kelly: το αξέχαστο στυλ της Πριγκίπισσας του Μονακό

Σπεράντζα Βρανά: μία γυναίκα πειρασμός

Estée Lauder: η γυναίκα που έδωσε ονοματεπώνυμο στην ομορφιά

Ρένα Παγκράτη: ήταν φάση το κορίτσι