Jane Fonda: Η γυναίκα- φαινόμενο έκλεισε τα 75!

Jane Fonda: Η γυναίκα- φαινόμενο έκλεισε τα 75!

Το φωτογραφικό άλμπουμ της ζωής της

Είναι κάτοχος Όσκαρ, style icon και πολιτική ακτιβίστρια. Η Jane Fonda, στις 21 του μήνα, έκλεισε τα 75 της και το Queen τιμάει «Το Σώμα», με ένα φωτογραφικό αφιέρωμα της ζωής της. Γεννημένη το 1937, η πρωταγωνίστρια της Barbarella ήταν γραφτό να γίνει superstar, αφού η οικογένειά της είναι από τις «γαλαζοαίματες» του Hollywood. Πατέρας της ήταν ο θρύλος της μεγάλης οθόνης, Henry Fonda και αδερφός της είναι ο Peter Fonda.

Το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη η σταρ έκανε το 1960, στην ταινία Tall Story αλλά η καριέρα της απογειώθηκε την δεκαετία του '70, με τις ταινίες Klute και Coming Home. Την επόμενη δεκαετία, η ηθοποιός που θέλησε να αποτινάξει από πάνω της την εικόνα του pin- up, κέρδισε εκατομμύρια fans με τις βιντεοκασέτες με τις ασκήσεις γυμναστικής, οι οποίες εκείνη την εποχή ήταν καινοτομία. Η αγάπη της προς έναν fit τρόπο ζωής είναι αυτή που την κρατάει, μέχρι και σήμερα, σε φόρμα, και την κάνει να δείχνει δεκαετίες νεότερη.

Για περισσότερες από πέντε δεκαετίες, η Fonda είναι στο προσκήνιο του Hollywood, ενώ θεωρείται μία από τις πιο αξιοσέβαστες ηθοποιούς της βιομηχανίας του κινηματογράφου. Η star είναι, ακόμα, γνωστή και για τις πολιτικές της θέσης αλλά και την ακτιβιστική της παρουσία αφού έχει στηρίξει, επανειλημμένα, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, και έχει εκφραστεί ανοιχτά, στο παρελθόν, ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ, ενώ είναι και πρέσβειρα καλής θέλησης του Ο.Η.Ε.

Διαβάστε ακόμα:
Ποια star στα 74 της έχει έντονη σεξουαλική ζωή;
Πως ξοδέυει 55.000 δολάρια μία σταρ της τρίτης ηλικίας όπως η Jane Fonda;
Barbarella ετών 73