Ποιοι stars απέρριψαν θρυλικούς ρόλους (και φυσικά το μετάνιωσαν);

Γωγώ Φούντα
Ποιοι stars απέρριψαν θρυλικούς ρόλους (και φυσικά το μετάνιωσαν);

Mάλλον η διαίσθηση δεν είναι το δυνατό τους σημείο!

Όταν ο λαός λέει «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα», κάτι ξέρει! Και σίγουρα υπάρχουν και πολλοί star του Hollywood οι οποίοι το έχουν ξεστομίσει αρκετές φορές αυτό, λόγω λανθασμένων επιλογών. Και δεν εννοούμε καλλιτεχνικές και εισπρακτικές αποτυχίες, αλλά απόρριψη ρόλων οι οποίοι στη συνέχεια αποδείχθηκαν θρυλικοί και χωρίς καμία υπερβολή, τεράστιες καριέρες χτίστηκαν εξαιτίας τους. Ας πάμε να δούμε τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα...

Ο Will Smith είναι από τους πιο εμπορικούς ηθοποιούς του Hollywood, κάτι που σημαίνει ότι ο άνθρωπος έχει ένστικτο! Κι όμως, όταν του πρότειναν τον ρόλο του Neo στο «Τhe Matrix», εκείνος τον απέρριψε χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο ρόλος δόθηκε στον Keanu Reeves, η καριέρα του αναστήθηκε και ο Will επέδειξε μετριοπάθεια λέγοντας πως ήταν σίγουρος ότι ο ίδιος δεν θα ήταν καλός στον ρόλο αυτό. Εμείς πάλι πιστεύουμε ότι απλά χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο! Ένας άλλος star με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του, αλλά όχι και αλάνθαστο ένστικτο, είναι ο Matt Damon. Ο Damon λοιπόν δεν απέρριψε έναν, αλλά δύο θρυλικούς ρόλους, στις ταινές «Avatar», τον κεντρικό χαρακτήρα, και «The Dark Knight». Ε δεν πειράζει, νέος είναι ακόμα!

Μπορεί ο Al Paccino να είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ταινία «The Godfather», αλλά αρχικά ο ρόλος του Michael Corleone, είχε προταθεί στον Jack Nicholson. Τώρα θα μας πείτε ότι η σύγκριση μεταξύ των δύο αυτών θρύλων είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη, αλλά ο Nicholson από την πλευρά του δεν μετανιώσε ποτέ που απέρριψε τον ρόλο, λέγοντας: «Ήξερα ότι επρόκειτο για μία μεγάλη ταινία, αλλά πάντα πίστευα ότι οι ρόλοι Ινδιάνων θα πρέπει να πάιζονται από Ινδιάνους και οι ρόλοι Ιταλών από Ιταλούς». Έχει ένα δίκιο σ' αυτό...

Μπορεί ο Leonardo Di Caprio να πρωταγωνίστησε σε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών, φυσικά τον Τιττανικό, αλλά υπάρχει και ένας ρόλος που κάποτε απέρριψε και πλέον μετανιώνει. Ο σκηνοθέτης Paul Thomas Anderson είχε λοιπόν προτείνει στον Leo, τον iconic ρόλο του Dirk Diggler στην ταινία «Boogie Nights», τον οποίο αρνήθηκε και τελικά ανέλαβε ο Mark Wahlberg, του οποίου έγινε και ο μεγαλύτερος ρόλος της καριέρας του! Το όνομα της Molly Ringwald ίσως να μην σας είναι πολύ γνωστό, αλλά σίγουρα γνωρίζετε τους ρόλους που απέρριψε. Το είδωλο των '80s λοιπόν, αρνήθηκε τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο «Pretty Woman»(!) αλλά και στο Ghost! Julia Roberts και Demi Moore πλέον την ευγνωμονούν, ενώ η ίδια βρίσκεται στα αζήτητα!

O Sean Connery, μπορεί να έχει υπάρξει ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς του Hollywood και ο κορυφαίος 007, αλλά η κρίση του έχει ένα μικρό θέμα. Ο Connery λοιπόν απέρριψε τόσο τον ρόλο του Gandalf στο «Lord Of The Rings» αλλά και τον ρόλο του Morpheus στο «The Matrix». Όπως είπε, δεν πίστευε και πολύ στις συγκεκριμένες ταινίες. Ευτυχώς που δεν έγινε παραγωγός!

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε πώς είναι σήμερα ο γιος του David Hasselhof από το Baywatch

Ποια διάσημη μαμά ντύνει σα «μικρομέγαλο» την κόρη της;

Ποιος star στα 52 του έχει αυτό το γυμνασμένο σώμα;