To φαινόμενο Honey Boo Boo: Παιδί θαύμα ή παρατράγουδο;(βίντεο)

To φαινόμενο Honey Boo Boo: Παιδί θαύμα ή παρατράγουδο;(βίντεο)

Παρότι η ίδια και η οικογένειά της έχουν κερδίσει πολλά μάλλον θα κλίνουμε προς το δεύτερο

Αναμφισβήτητα είναι διάσημη- όχι απλά διάσημη υπέρ-διάσημη. Το κατάφερε αυτό στην ηλικία των 6 ετών. Να έχει δηλαδή εκατομμύρια θαυμαστές αλλά και εχθρούς. Ναι, ένα 6χρονο έχει εχθρούς. Πολλύ κόσμο που δεν αντέχει να την βλέπει, να την ακούει, να την ξέρει.

Το Here Comes Honey Boo Boo είναι ένα reality πρόγραμμα στο διαδικτυακό κανάλι TLC στο οποίο πρωταγωνιστεί η 6χρονη νικητρια μυριάδων διαγωνισμών ομορφιάς για πιτσιρίκια Alana Thompson (Honey Boo Boo), με την μητέρα της June Shannon, το μπαμπά της Mike Thompson και τις 3 μεγαλύτερες αδελφές της ενώ απέκτησε και μικρότερη αδελφούλα. Tο show γυρίζεται κυρίως μέσα και γύρω από το σπίτι της οικογένειας στην επαρχία του McIntyre, στη Georgia των ΗΠΑ.

Εν συντομία οι Thompsons - οι οποίοι έγιναν γνωστοί από τις συμμετοχές της μικρής στους διαγωνισμούς, αναγνωρίστηκαν κυρίως από τα επεισόδια του TLC στο Toddlers & Tiaras, που ακολουθεί τις ζωές των μικρών συμμετεχουσών στα παιδικά καλλιστεία και των οικογενειών τους. Η οικογένεια έφτασε να παίρνει $50,000 ανά επεισόδιο ενώ η ίδια η Alana Thompson $300,000.

Πλέον εμφανίζονται σε δικό του δίκτυο μέσα στο κανάλι (Here Comes Honey Boo Boo) για το οποίο παίρνουν $20,000 το επεισόδιο. Η μαμά έχει καταφέρει να κάνει κάτι χρήσιμο με τα λεφτά που βγάζει η Honey. Τα έχει χωρίσει σε 5 διαφορετικούς λογαριασμούς καταθέσεων. Ένα για κάθε άλλη κόρη της και ένα για την Boo Boo. Οι μικρές θα έχουν πρόσβαση στα χρήματα μετά τα 21. Τα έξοδά της η οικογένεια καλύπτει από τη δουλειά του συζύγου(εργολάβος οικοδομών) και δεν κάνουν νέες αγορές παρά μόνο άλλαξαν αμάξι τον περασμένο χρόνο.

Η μαμά φαίνεται συνετή και νοιάζεται για όλα τα παιδιά της. Πώς όμως άραγε θα αντιδράσει η μικρή καπάτσα Alana που τα θέλει όλα δικά της, όταν μεγαλώσει και μάθει ότι τα λεφτά της δεν πήγαν ποτέ όλα σε εκείνη;

Η Honey Βοο-Boo όμως ποια είναι στην πραγματικότητα; Τι είναι; Πώς δημιουργήθηκε και γιατί έχει τόση απήχηση; Ακόμη και εκείνοι που τη μισούν τη βλέπουν. Είναι εθιστική λένε. Η Alana λοιπόν είναι ένα κοριτσάκι ευτραφές. Άσχημα ευτραφές. Ανθυγιεινά ευτραφές, κάτι που δεν λέμε από κακία αλλά κάτι που ενισχύεται με βρώμικο φαγητό και και κακές συνήθειες όπως μπορεί κανείς να παρακολουθήσει στο κανάλι τους. Ένα κακομαθημένο στο τέρμα κοριτσάκι μιας υπέρβαρης προς παχύσαρκης μαμάς (όχι λόγω κάποιου οργανικού προβλήματος, αλλά από επιλογή) που στόχο έχει το παιδί της να κατακτήσει τον κόσμο όπως θα ήθελε ίσως εκείνη και δεν έκανε ποτέ. Η μαμά Boo-Boo, λοιπόν, βρίζει όλη μέρα, είναι αμιγώς αμόρφωτη και το παινεύεται, ενώ μέχρι πρότινος έβρισκε άχρηστο να πηγαίνει η σταρ κόρη της σχολείο (φυσικά όταν κατάλαβε πόσο μη επικερδής ήταν αυτή η αντίληψη άλλαξε ρότα) και δεν έχει καμία τύψη όταν τροφοδοτεί την οικογένειά της με junk food.

H Ηοney Boo-Boo έγινε trash είδωλο όταν σαν άσχημο (συγνώμη αλλά αν το δείτε άβαφτο θα καταλάβετε) νήπιο έχασε σε διαγωνισμό ομορφιάς, όπως ήταν φυσικό και κατέκλυσε το διαδίκτυο με βιντεάκια θράσσους που ορκιζόταν πως θα κερδίσει τον επόμενο διαγωνισμό και θα μπει στο μάτι των κριτών. Έτσι και έγινε! Η μαμά στο μεταξύ έσπευδε να προωθεί το χρυσό της και άλλαξε στο styling του στους διαγωνισμούς από καρναβαλικό σε μικρομέγαλο. Πλέον η Honey Βοο-Βοο έχει άποψη (αν καταφέρετε να βγάλετε τις λέξεις μιας και δεν αρθρώνει καθαρά- ούτε και γνωρίζει σύνταξη), έχει άπειρες προτάσεις για εμφανίσεις, δεκάδες fan clubs, δικό της αναψυκτικό/ energy drink και ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει και σειρά ρούχων.

Το κακό είναι ότι αυτό το παιδάκι που καλά κάνει και βάζει στο περιθώριο τα κιλά και τα Barbie looks - έχει γίνει πρότυπο εκατομμυρίων παιδιών ανά τον κόσμο. Η Honey από ανατροπή στα στάνταρ της βιομηχανίας ομορφιάς μετατράπηκε στη μανία να εξισωθεί με αυτά χωρίς να έχει τις βάσεις. Τι θα απογίνει ένα παιδάκι 7 ετών σήμερα που πιστεύει ότι είναι πανέμορφο και παντοδύναμο όταν μεγαλώνοντας συνειδητοποιήσει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει; Τι θα απογίνει το κάθε παιδάκι που την έχει ως πρότυπο; Γιατί κερδίζουν τόση δημοσιότητα και κερδοσκοπούν με επεισόδια που δεν δείχνουν τίποτε άλλο από ένα βρώμικο σπίτι, με την 6χρονη να ... ουρεί στον καναπέ, να κοιμάται σε κούνια μωρού με το σκύλο, το μπαμπά της να καθαρίζει τη μύτη του απροκάλυπτα και τη μαμά της να διηγείται στο κοινό ποιο χαρτί υγείας είναι καταλληλότερο να απομακρύνει τα.. αυτονόητα από εκεί που ξέρετε με την ανάλογη λεκτική ευφράδεια!

Δείτε την εδώ http://tlc.howstuffworks.com/tv/here-comes-honey-boo-boo σε απευθείας σύνδεση και όχι μόνο

Διαβάστε ακόμη:

Η Jennifer Aniston σε ρόλο κομμώτριας
H Κate έγινε 31: Η παραμυθένια ιστορία του κοριτσιού που έγινε Πριγκίπισσα