Πάολα: «Στην επόμενη αφίσα μου μπορεί να εμφανιστώ με κόκκαλο στο στόμα»

Πάολα: «Στην επόμενη αφίσα μου μπορεί να εμφανιστώ με κόκκαλο στο στόμα»

Μια κουβέντα για τραγούδια, για σέξι ρούχα και για τα ανέκδοτα για κείνη

Μέχρι την ημέρα που μίλησα με την Πάολα είχα την εντύπωση ότι πρόκειται για εκείνες τις γυναίκες που μπορεί να είναι ροζ, αλλά δεν νιαουρίζουν, που μπορεί να είναι εξαιρετικά θηλυκές, άλλα έχουν μια αντρική μπέσα τσαγανό και τσαμπουκά, παλιάς κοπής. Και μπορεί όλα τα παραπάνω να μην είναι αντρικά προνόμια, είναι όμως χαρακτηριστικά των λίγων και ειδικά στον καλλιτεχνικό κόσμο που οι συμφωνίες διαλύονται πριν καν προλάβει να τελειώσει ένα τσιγάρο.

Τελικά δεν έπεσα έξω και από αυτά που κατάλαβα μιλώντας μαζί της και από αυτά που έμαθα ρωτώντας για κείνη. Η Πάολα είναι μια τραγουδίστρια με πάθος πάνω στη σκηνή και μαγκιά -ό,τι και αν καταλαβαίνει κανείς με αυτό- αλλά και με χιούμορ και αυτοσαρκασμό και μια λαϊκή σοφία που δεν συνάδει με την ηλικία της.

Το περίμενες ότι θα είχες σχετικά γρήγορα, τέτοια επιτυχία;
Το σχετικά γρήγορα δεν είναι και πολύ αλήθεια γιατί δουλεύω από πιτσιρίκα και νομίζω ότι κάποια στιγμή, μια και δίνω όλο μου το είναι στον κόσμο, κατάλαβα πως αυτό αποδίδει. Αν λέγεται λοιπόν επιτυχία, είναι επιτυχία. Εγώ νομίζω ότι απλώς πάει καλά η δουλειά μου και αν θέλεις το ήξερα ότι θα συμβεί, γιατί γνωρίζω τη δουλειά μου πολύ καλά.

Αν σε ρωτήσω πώς θα χαρακτήριζες μουσικά τον εαυτό σου τι θα μου απαντούσες;
Δεν νομίζω ότι θα ήθελα να μιλήσω εγώ για τον εαυτό μου. Εγώ πιστεύω ότι είμαι μια καλή τραγουδίστρια, αλλά προτιμώ να το πουν λένε αυτό άλλοι για μένα.

Θεωρείς ότι είσαι λαϊκή τραγουδίστρια ή κάτι άλλο.
Και λαϊκός άνθρωπος είμαι και λαϊκή τραγουδίστρια. Με βοηθάει και ο λαιμός μου να τραγουδάω λαϊκά και άλλωστε σε αυτή τη χώρα ζω, τέτοια τραγούδια θα πω.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης είπε ότι έισαι η συγκλονιστικότερη λαϊκή φωνή των ημερών μας. Σε κολακεύουν τα καλά λόγια ή είσαι καχύποπτη;
Σίγουρα με κολακεύουν και νιώθω όμορφα όταν ακούω τέτοια λόγια και ειδικά από αυτόν τον άνθρωπο που είναι και ιδιαίτερος καλλιτέχνης και τον εκτιμώ. Δέχομαι όμως και τα αρνητικά σχόλια, αν είναι αληθινά και όχι από κάποιον που έχει προσωπικό πρόβλημα μαζί μου.

Δεν σε στεναχωρεί να διαβάζεις όμως αρνητικά σχόλια;
Δεν έχω διαβάσει πολλά, αλλά δεν με πειράζει και εγώ κάνω λάθη κάποιες φορές και αυτοί κάνουν τη δουλειά τους. Μπροστά μου φυσικά δεν θα έλεγαν ποτέ τίποτε γι αυτό για μένα, οπότε δεν μετράει κι όλας.

Βγήκες στην πρεμιέρα και είπες "θα γίνει της πουτ@@ας σήμερα"; Συνήθως δεν μιλάει έτσι μια γυναίκα τραγουδίστρια ή δεν σε νοιάζει τι κάνουν οι άλλες;
Εγώ σε αυτή τη δουλειά είμαι μια τραγουδίστρια με μουστάκι. Δεν βγήκα να κάνω την ωραία γκόμενα και θέλω και οι άντρες και οι γυναίκες να με βλέπουν καλλιτεχνικά, όχι σαν γκόμενα

Ποιανού ήταν η ιδέα να φορέσεις φέτος το λευκό κορμάκι με τις πέτρες; Δική σου ή του στυλίστα σου;
Φόρμα είναι και πάντα αποφασίζουμε μαζί. Αυτοί που μου φέρνουν τα ρούχα είναι φίλοι μου και μερικές φορές είναι καλά, μερικές φορές είναι κιτς, τα φοράω όλα, δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Τα φοράς ακόμη και όταν είναι κιτς;
Ε φυσικά και το γνωρίζω κι όλας, άλλωστε όταν είναι κάτι εκκεντρικό συνήθως είναι και κιτς.

Φοράς όμως και πολύ σέξι ρούχα;
Ναι φορούσα και στη ζωή έτσι και αλλιώς, όχι μόνο στη δουλειά μου και πιο μικρή όπου πήγαινα, φόραγα ωραία κοντά φορεματάκια και δεν με πείραζε να φαινόταν και λίγο το εσώρουχό μου. Δεν το έκανα για να φαίνεται, αλλά δεν με πείραζε και να φαινόταν λίγο. Είναι ο χαρακτήρας μου έτσι και δεν νομίζω να με κρίνουν από τα ρούχα μου.

Πόσο προσέχεις το σώμα σου;
Καθόλου, δεν έχω γυμναστεί ποτέ στη ζωή μου, δεν έχω μπει ποτέ σε γυμναστήριο, απλά δεν τρώω πολύ. Από παιδάκι ήμουν έτσι, έτρωγα όσο χρειαζόταν. Είμαι και νευρική και κινητική και μάλλον βοηθάει στο να μη βάζω ποτέ ούτε κιλό.

Αν μπορούσες να έχει το σώμα και το πρόσωπο οποιαδήποτε γυναίκας στον κόσμο ποιας θα διάλεγες;
Δεν το σκεφτεί κάτι τέτοιο ποτέ. Μου αρέσει το πρόσωπο της Angelina Jolie,αλλά δεν θα ήθελα να το έχω. Μ' αρέσει που υπάρχει κάπου μακριά και το θαμάζω. Τη βλέπω και λέω αυτή η γκόμενα είναι πολύ μου@@άρα, το να βλέπω τον εαυτό μου και να λέω είμαι πολύ μου@@άρα εγώ, δεν θα ήθελα.

Ε πως, δεν θα 'θελες να βλέπεις τον εαυτό σου και λες είμαι πολύ μου@@άρα;
Μα το λέω και τώρα, δεν χρειάζεται να είμαι η Jolie για να το πω. Εντάξει μπορεί να κάνω λίγη πλάκα, αλλά ειλικρινά νιώθω καλά με τον εαυτό μου, αλλά μου αρέσει να θαυμάζω την ομορφιά ή ένα ωραίο κορμί σε μια άλλη γυναίκα.

Βάφτισες την κόρη σου Παολίνα; Ασυνήθιστο. Γιατί έτσι, για να ταιριάζετε;
Πάολα είναι το όνομα της, αλλά τη φωνάζουμε Παολίνα. Εμένα με λένε Παγώνα-Πάολα και την κόρη μου, Ξανθούλα-Πάολα. Δεν της το έδωσα εγώ το όνομα, άλλα ο πατέρας της που γούσταρε πολύ το όνομα ή εμένα και ήθελε να δώσει και στο παιδί το όνομά μου.

Πόσο χρονών ήσουν όταν την έκανες;
Ήμουν 17 στα 18.

Και πως τα κατάφερες; Σταμάτησες το σχολειό, σε βοήθησαν οι γονείς σου;
Όχι το τέλειωσα κανονικά το Λύκειο, με βοήθησε και η μαμά μου ήταν σαν να ξαναγέννησε εκείνη. Έχει κλειστεί στο σπίτι και τη φροντίζει, το παιδάκι μου, τώρα είναι 9 χρονών. Τώρα πως έγινε και εγώ δεν το πίστευα ότι θα γινόταν τόσο νωρίς. Γνώρισα τον άντρα μου και από εκεί που δεν τον ήθελα καθόλου, την πάτησα.

Γιατί δεν τον ήθελες στην αρχή;
Δουλεύαμε μαζί στη Θεσσαλονίκη, ήταν ο μετρ που έλυνε και έδενε, ήταν δίκαιος φυσικά, αλλά εγώ δεν γούσταρα καθόλου την εξουσία. Αυτός λοιπόν έδιωξε μια τραγουδίστρια και εγώ τον μισούσα, ήμουν και μικρούλα. Αργότερα φυσικά που τον γνώρισα ανακάλυψα ότι ήταν το καλύτερο παιδί του κόσμου και άλλαξε όλα μέσα μου.

Φαντάζομαι δεν θέλεις η κόρη σου στα 17 της να σου φέρει ένα μωρό;
Δεν θα θελα πραγματικά να συμβεί αυτό γιατί δεν είναι τόσο καλό να γίνεις μαμά τόσο μικρή. Αν βέβαια γύριζα το χρόνο πίσω δεν θα άλλαζα τίποτε, αλλά θέλω να κάνει οικογένεια όταν θα γίνει πιο ώριμη και προλάβει να ζήσει τη ζωή της. Εγώ μεγάλωσα απότομα, μου συνέβη σε πολύ τρυφερή ηλικία και δεν πρόλαβα να ζήσω.

Είπες ότι δεν έχεις διαβάσει κανένα από τα ανέκδοτα που κυκλοφορούν για σένα, Πώς γίνεται αυτό; Δεν σου είπε κάποιος δικός σου κάτι;
Θα σου πω αλήθεια ότι δεν έχω διαβάσει κανένα, ποτέ, ποτέ. Δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάνε. Κανείς δεν μου είπε τίποτε μέχρι που μια μέρα πάω σε ένα βενζινάδικο και ένας κύριος μου λέει "μην σε νοιάζει τίποτε εμείς σε αγαπάμε" και λέω κάτι γίνεται. Πάω στους δικούς μου και τους λέω τι συμβαίνει , τι γίνεται. Δεν έχω twitter και Facebook οπότε δεν ξέρω, δεν ασχολούμαι.

Πιστεύεις ότι αυτοί που κυκλοφορούν τα ανέκδοτα για σένα το κάνουν γιατί σε αντιπαθούν ή για πλάκα;
Πιστεύω ότι συμβαίνουν και τα δύο. Ίσως επειδή αυτή την περίοδο ακούγεται περισσότερο το όνομά μου για αυτό και ασχολούνται. Εγώ δεν θα ασχολιόμουν με κανένα, όσοι ασχολιούνται με κάποιον που δεν τους έχει πειράξει πιστεύω ότι κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα θα έχουν.

Ειλικρινά δεν έχεις την περιέργεια να διαβάσεις γιατί πράγμα μιλάνε.
Ξέρω για τι πράγμα μιλάνε. Μιλάνε για το ζωάκι, που είναι ο καλύτερος φίλος του άνθρωπου και ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω, αλλά ούτε έχω και περιέργεια, ούτε και που με νοιάζει. Τι να πω, εντάξει, ίσως στην επομένη αφίσα να είμαι με ένα κόκκαλο στο στόμα.

Πλέον οι star επιλέγονται και από τον κόσμο και απόδειξη ο Παντελής Παντελίδης. Πιστεύεις όμως ότι θα παραμείνουν ή είναι του ενός σουξέ;
Είναι θέμα του καλλιτέχνη, αν αξίζεις τον κόπο θα παραμείνεις αν όχι θα εξαφανιστείς. Το μέσο παίζει ρόλο μόνο για την αρχή, μετά είσαι μόνος σου.

Θα πήγαινες στο dancing αν σε καλούσαν;
Με κάλεσαν, αλλά δεν θα μπορούσα γιατί έλειπα Αμερική. Αν και μου αρέσει πολύ ο χορός, δεν θα είχα πρόβλημα να πάω και χωρίς χρήματα εννοείται αν είναι για καλό σκοπό, αλλά δεν θέλω να είμαι συνεχώς στην τηλεόραση, γιατί δεν είναι μόνο η μία φορά τη βδομάδα είναι και η καθημερινή αναπαραγωγή. Έπειτα είναι και οι πρόβες και εγώ είμαι τρομερά τεμπέλα.