Βίκυ Κουλιανού:«Δεν θέλω να κάνω παιδί χωρίς να παντρευτώ, θέλω να είναι με τον άντρα μου»

Βίκυ Κουλιανού:«Δεν θέλω να κάνω παιδί χωρίς να παντρευτώ, θέλω να είναι με τον άντρα μου»

Η Βίκυ αποκαλύπτει αν θα έκανε παιδί και δεύτερο γάμο

Η Βίκυ Κουλιανού δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ας πούμε για τους ελαχίστους που μπορεί να μην την έχουν ακούσει ότι η Βίκυ –μαζί και με άλλα κορίτσια φυσικά- είναι η ιστορία του ελληνικού modeling. Μέτρησε χιλιόμετρα σε πασαρέλες σε Ελλάδα και εξωτερικό, είδε τον εαυτό της σε αμέτρητα εξώφυλλα , γνώρισε επιτυχίες, δόξα, φήμη, φλας και χρυσόσκονη μιας άλλη εποχής λαμπερής και ίσως κενόδοξης.
Σήμερα η Βίκυ μπορεί να σταμάτησε να φοράει ρούχα στις πασαρέλες, άλλα τα σχεδιάζει μόνη της και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Όταν σταμάτησες το modeling ποσά χρόνια καριέρας μετρούσες;
Σταμάτησα περίπου στα 27 μου, άλλα είχα ξεκινήσει από πολύ μικρή, πριν από τα 15 μου, αν υπολογίσεις ότι όταν με είδε ο Ασλάνης και με έστειλε στο πρακτορείο μοντέλων ήμουν 13. Όταν τελείωσα το σχολείο πήγα στο Μιλάνο όπου έμεινα 3 χρόνια και τότε δουλεύαμε ασταμάτητα. Όταν ξεκίνησα τη δραματική σχολή, τον πρώτο χρόνο έκανα πολύ λίγα πράγματα , άλλα τον δεύτερο σταμάτησα απότομα. Θα μπορούσα αν ήθελα να έχω κάποιες δουλειές, αλλά ήθελα να το κάνω σωστά. Σήμερα δεν θα το έκανα έτσι απότομα, αλλά είχα πίσω μου αρκετά χρόνια καριέρας και πολύ δουλειά.

Όταν ασχολήθηκες με την υποκριτική ήσουν επιφυλακτική , για να μην πω φοβισμένη, απέναντι στα Media. Τώρα είσαι ξανά η παλιά χαλαρή Βίκυ. Τι ήταν εκείνο που σε μπλόκαρε τότε και τι σε ξεμπλόκαρε;
Είναι αλήθεια, όταν μπήκα στη σχολή ήταν ένας νέος κόσμος για μένα και επειδή είμαι απόλυτη και δίνομαι ολοκληρωτικά, ήθελα να το δω σοβαρά. Έπειτα ο Αλεξανδράκης και οι άλλοι καθηγητές της σχολής, μας έλεγαν συνεχώς ότι, «εδώ που είστε πρέπει να το δείτε σοβαρά, δεν ήρθατε για πλάκα» και όλα αυτά «πέρασαν» μέσα μου και με άλλαξαν. Τότε εγώ τότε ήμουν ήδη γνωστή και προσπάθησα να βγάλω από πάνω μου τον παλιό μου εαυτό. Έλεγαν τότε έλα μωρέ τι να μας πει και αυτή άλλο ένα μοντέλο είναι που θέλει να γίνει ηθοποιός" και εγώ δεν ήθελα να προκαλέσω. Έκανα λάθος φυσικά, αλλά και για μένα ήταν σοκ όλος αυτός ο καινούργιος κόσμος. Θυμάμαι με ζητούσαν για εξώφυλλα και συνεντεύξεις και εγώ έλεγα συνεχώς όχι, εσύ το θυμάσαι.
Ήταν υπερβολική αυτή η αντίδρασή και η απόφασή μου να σταματήσω μαχαίρι, μου κόστισε και σε χρήματα, γιατί με έπαιρναν από τα γραφεία του εξωτερικού για να πάω να κάνω Yves Saint Laurent και εγώ τους έλεγα "δεν μπορώ έχω εξεταστική". Τρελάθηκαν οι μπούκερ μου,γιατί και αυτοί έχαναν λεφτά. Δεν το έχω μετανιώσει αν και έχασα πολλά λεφτά, γιατί έφυγα στο απόγειο της καριέρας μου και πήγα κάπου που έπρεπε να δίνω λεφτά.

Γιατί εγκατέλειψες το θέατρο;
Έχω να παίξω 7, 8 χρόνια. Θυμάμαι η τελευταία παράστασή μου ήταν σε ένα παιδικό έργο.

Έχω την εντύπωση ότι δε το κυνηγάς και πολύ
Είναι αλήθεια δεν το κυνηγάω και πολύ και μάλιστα είχα κάποια τηλέφωνα και προτάσεις, αλλά πάντα έβρισκα δικαιολογίες. Και φέτος με πήραν, αλλά θα σου πω μια ιστορία που είναι και σοβαρή και αστεία. Όταν ήμουν στο παιδικό, κόλλησα ανεμοβλογιά από τα πιτσιρίκια. Θυμάμαι μια μέρα είδα πάνω μου 2 σπυράκια και μέχρι να φτάσω σπίτι μου είχα 41 πυρετό και ήμουν για 15 μέρες λιπόθυμη. Με χτύπησε στον αυχένα και είχα σοβαρό πρόβλημα με ενέσεις και με κολάρα και μου είπε ο γιατρός "θα ήθελα να μην δουλέψεις αυτό το καλοκαίρι και τον επόμενο χειμώνα". Και μου άρεσε που καθόμουν και είπα μέσα μου δεν το συνεχίζω λίγο ακόμη και έτσι το ένα έφερε το άλλο.

Έζησες τα μεγάλα κασέ. Τότε που τα top models, δεν ήταν απλώς διάσημα, ήταν σταρ. Ήσουν προνοητική να μαζέψεις χρήματα;
Ήμουν πολύ προνοητική και από την εποχή που δούλευα δεν τα σκορπούσα εκεί που δεν χρειάζονταν. Έκανα αυτά που ήθελα να κάνω κα απέκτησα όσα χρειαζόμουν και μάλιστα σε μικρή ηλικία πριν τα 25 μου.

Ήταν εποχές που ήσουν εξώφυλλο σε όλα τα περιοδικά , σε γιγαντοαφίσες, και σε διαφημίσεις παντού. Τι σου έχει μείνει από όλα αυτά; Νοσταλγία ή είσαι ευτυχισμένη που τα έζησες;
Μου έχει μείνει μια υπέροχή εικόνα. Ήταν για μένα τα ωραιότερα χρόνια της ζωής μου. Έχω γελάσει πολύ, έχω ταξιδέψει παντού, έχω γνωρίσει ανθρώπους που με αγάπησαν και τους αγάπησα. Αν και ήθελα από μικρή να σπουδάσω στην σχολή Καλών Τεχνών, νομίζω ότι δεν θα μπορούσα να έχω ωραιότερα χρόνια στη ζωή μου, από αυτά που έζησα.

Πώς είναι να μεγαλώνει μια όμορφη γυναίκα;
Δεν έχω νιώσει περίεργα, με φροντίζω βέβαια όσο μπορώ, παρότι είμαι λιχούδα. Γενικά βαριέμαι την γυμναστική, οπότε βρίσκω εναλλακτικούς τρόπους άθλησης όπως κολύμπι, καποέιρα ή kick boxing. Προσέχω τα κιλά μου, αν δω ότι βάζω ένα δύο κιλά, φροντίζω να τα χάσω, βάζω πάντα κρέμα από τα 19 μου και ξεβάφομαι.

Βλέπεις παλιές σου φωτογραφίες
Και να μην θέλω εμφανίζονται από παντού και με βλέπω με κάτι μαύρα μαλλιά και δεν μπορώ πλέον να με φανταστώ με τόσο μαύρα μαλλιά. Μου έστειλαν τις προάλλες μια φωτογραφία από επίδειξη στο εξωτερικό και ήμουν με τον Versace , στα 19 μου και ήμουν η μισή από ότι είμαι τώρα.

Σήμερα τα μοντέλα σε αντίθεση με τι δίκη σας εποχή είναι super skiny.
Έτσι είναι η μόδα. Επειδή έχω χρησιμοποιήσει και εγώ μοντέλα για τη συλλογή των ρούχων μου, βλέπω ότι είναι πολύ αδύνατες. Τουλάχιστον 6 κιλά λιγότερα από εμάς, όταν ήμασταν στα πιο αδύνατά μας. Δεν νομίζω ότι αναδεικνύεται καλά το ρούχο σε τόσο skinny μοντέλα, αν και σε κάποια κορίτσια μου αρέσει και σε κάποια όχι. Σε κάποιες πηγαίνει το αδύνατο, σαν τη kate moss, άλλα δεν θα μπορούσα να φανταστώ την Christy Turlington τόσο αδύνατη. Δεν θα ήθελα να είμαι σήμερα μοντέλο, γιατί δεν έχει χρήματα, δεν έχει δουλειές, τα κορίτσια δυσκολεύονται να βρουν δουλειά, αργούν να πληρωθούν, δεν είναι τόσο λαμπερά τα πράγματα όπως ήταν κάποτε.

Έχεις κάνει ένα σύντομο γάμο μικρή. Γιατί δεν ξαναπαντρεύτηκες;
Γιατί δεν έτυχε, πρέπει να τύχει και πρέπει να θέλεις να τύχει. Δεν είναι ότι δεν θέλω, πραγματικά θα ήθελα και μάλιστα να γίνει χαμός και γλέντι, αλλά όταν θέλω εγώ και όχι γιατί πρέπει ή συμβιβαστικά. Θέλω να γίνει γιατί έτσι το αποφάσισα ένα πρωί και έπα τέλος θα παντρευτώ και θα κάνω ένα παιδάκι.

Θέλεις παιδί;
Τα πάω πολύ καλά με τα παιδάκια και γενικά θα ήμουν καλά μαμά, αφού παντρευτώ και αποφασίσω ότι με αυτό τον άντρα είναι ωραία να κάνω ένα παιδάκι. Αν μου έλεγε κάποιος να κάνω ένα παιδί χωρίς να παντρευτώ, θα έλεγα όχι δεν θέλω. Θέλω να είναι ένα παιδί που θα έχω με τον άντρα μου, με αυτόν που αγαπώ, που θα μείνει δίπλα μου. Δεν θέλω ένα παιδί έτσι εγωιστικά, για να καλύψω τις δικές μου ανάγκες.

Λες την ηλικία σου;
Ναι την λέω και μάλιστα οι φίλοι μου λένε να βγάλω την ημερομηνία γέννησης από το Facebook, άλλα έμενα δεν με νοιάζει.

Πότε γεννήθηκες;
Ε μπες και εσύ στο facebook να το δεις.

Πώς είναι η ζωή με τον νέο σου σύντροφο;
Είναι καλά, πάρα πολύ απλά, ήρεμα και πολύ γαλήνια.

Όσο μεγαλώνουμε, οι ερωτικές μας σχέσεις μας γίνονται όλο και πιο δύσκολες;
Για μένα ισχύει το αντίθετο, είναι πολύ εύκολες. Μικρός δεν ξέρεις τι θέλεις, είσαι ανήσυχος, φοβάσαι και να πεις τι αισθάνεσαι, φοβάσαι και να νιώσεις, και να πεις αυτό που νιώθεις. Όσο μεγαλώνεις τα απομυθοποιείς όλα και αντιλαμβάνεσαι ότι αυτός που είναι δίπλα σου πρέπει να το αξίζει και να είσαι ο εαυτό σου.

Σε ζηλεύει ο σύντροφός σου;
Όχι με τον τρόπο που θα ενοχλούσε, αλλά με διακριτικό τρόπο, όπως άλλωστε είμαι και εγώ, χωρίς υστερίες.

Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με τα ρούχα ειδικά σε μια τέτοια περίοδο ;
Συμπλήρωσα τα 7 χρόνια με το VICKY KOYLIANOU COLLECTION και για μένα τα ρούχα είναι όλη μου η ζωή. Έχω βρει και τους κατάλληλους ανθρώπους που με βοηθάνε με την εταιρία, με τα πατρόν και την κοπή. Τώρα έχω βγάλει και μια δεύτερη σειρά που λέγεται yang και είναι πολύ διαφορετική από την πρώτη την basic. Είναι πιο νεανική, πιο κάζουαλ, πιο ροκ και σε άλλες τιμές. Το ρούχο έχει χτυπηθεί πολύ από την κρίση και πρέπει να έχεις καλά υφάσματα καλές ραφές και καλές τιμές για να σε προτιμήσουν. Ευτυχώς πάμε καλά, προτιμώ να δίνω σε 20, 25 μαγαζιά και να είμαι επιλεκτική, γιατί θέλει προσοχή στην εποχή μας με τόσες ακάλυπτες επιταγές και καταστήματα που κλείνουν σε μια μέρα.

Και να που ξανάκανες διαφήμιση τελικά;
Πρόκειται για τη Foltene που είναι γνωστά προϊόντα και θα είμαι το πρόσωπο της καμπάνιας. Σχεδίασα μάλιστα για την εταιρία τα τσαντάκια που θα έχουν μέσα συγκεκριμένα δώρα τα οποία θα τα βρείτε στα φαρμακεία σύντομα